Zadovoljna.si
Meghan Markle

Blog

Ja, Meghan, ti čarovnica!

Neli
16. 01. 2020 08.37
6

Če bi Meghan Markle živela v 15. stoletju, bi jo prav gotovo preganjali zaradi coprnij in čarovništva. Na koncu bi jo najbrž celo sežgali na grmadi, kjer bi v prvi vrsti lesket ognja opazoval njen oče, predvidoma skupaj z njeno polsestro Samantho.

Ker pa se je Meghan znašla v obdobju demokracije, na njej ugašajo zgolj 'besedne ogorke' žaljivk, gneva in lastnega nezadovoljstva. Prav zares se moramo vprašati, zakaj smo ljudje tako škodoželjni, zakaj smo pokroviteljski in želimo vedeti vsako umazano stvar, ki se odvija v življenju nekoga drugega? Nas to dopolnjuje, nam daje občutek božje moči, superiornosti, nas osrečuje?

Znano je, da je Meghan v zakon s princem vstopila celo bolj premožna kot sam princ. Pri tem ji ni pomagal niti oče, niti fant, šef ali kateri koli drug moški. Vas to močno jezi?

Bogastvo, ki ga ima, pripada zgolj njej in zasluge gredo njeni ambicioznosti, požrtvovalnosti, trdemu delu in odrekanju. Ja, odrekanju. Ko kamere ugasnejo, gre na koncu le za človeka, ki je krvav pod kožo. Ki čuti, želi, upa in sanjari. Trdo dela, ne spi, se izobražuje in trpi. Ženska je sanjala o tem, da bo nosila dizajnerske kose. Želela si je prepoznavnosti, slave. Želela si je uspeha, moči, ki jo bo lahko uporabila, da bo delala dobro na tem svetu. In je dobila še več. Dobila je finančno gotovost, na dosegu so ji vsi dizajnerski kosi tega sveta, dobila je moč, vpliv, tiaro, ljubezen, otroka, družino. Smo zato lahko jezni nanjo? Imamo pravico nad njo zlivati vso svojo gnojnico negativnih čustev?

Pa se je oglasila njena "prijateljica", ki je užaljeno pripovedoval, kako je Meghan ob prvem okusu slave in bogastva priredila zabavo, na kateri je vsem svojim prijateljicam podelila svoja stara oblačila. Ja, Meghan, nesramnica, to pa je bilo res podlo. Pa se je oglasil oče, češ kako se zmrduje nad njim, kako ne želi stikov, je hladna, ne vredna pozornosti. Ker se je distancirala od toksičnega odnosa z njim. Ja, Meghan, nesramnica. Pa se je oglasila sestra, Samantha, da tako brezsrčne osebe, kot je njena sestra, še ni spoznala v življenju. Da je sebična, vase zagledana manipulatorka. Propadla igralka, jezna, da je njeni sestri uspelo, preprosto ne zmore gledati sestrine sreče. Preveč boli. Pika. Ja, Meghan, ti nesramnica.

Pa so se oglasili ljudje, ljudstvo je spregovorilo. Na grmado z njo, čarovnico! Kako si drzne odločiti se, da ne bo več vsem na očeh, da je ne bomo več smeli javno kamenjati in spremljati vsake njene (napačne) poteze, izbire, pogleda. Kako si drzne ljubeči kraljevi družini iz objema iztrgati princa, ga uročiti in na veke vekomaj odtujiti? Kdo pa misli, da je, da lahko spreminja zgodovino? Da lahko posega v javnost. Ne! Morala bi dovoliti, da vsi posegamo v njeno zasebnost, da jo vlečemo zdaj za rokav, zdaj za krilo, jo blatimo, pljuvamo, žugamo s prstom pred obrazom. In vse to bi morala (še naprej) požirati graciozno, prefinjeno, s širokim nasmehom na obrazu. Ja, Meghan, ti nesramnica.

Kako si si drznila nam vsem pokazati, kakšen bi moral biti pravi moški? Kako si si upala nam dokazati, kako bi moral moški za žensko svojega življenja pokazati zobe širnemu svetu? Zakaj si nam dvignila standarde, ko pa smo bile zadovoljne z drobtinicami svojih moških? Z malimi, tihimi zmagami? Zakaj, Meghan? Zakaj si nam dala vedeti, da obstajajo moški, ki bi za ljubezen storili vse, se zoperstavili družini, svoji in tvoji, ter zate premikali gore, se tudi preselili na drug konec sveta, če bi te to osrečevalo? Meghan, raje bi postopala po palači, jemala ljudstvu denar in z njim dekorirala prostrane sobane, za katere bi potem mi lahko razglabljali, če so opremljene z dovolj okusa in elegance in če si upravičeno trošila denar svojih davkoplačevalcev. Mi ti bomo govorili, koliko si lahko privoščiš in kdaj. Meghan, ti nesramnica.

Prisluhni srcu. Vklopi tudi kanček razuma. Dvigni glavo visoko, še naprej nosi tisti iskrivi lesket v očeh in biserni nasmeh. Nič ti ne morejo. Bodi močna, mogočna, še bolj uspešna in prodorna. Za vse nas, čarovnice.  Meghan, ti čarovnica.

Meghan Markle
Meghan MarkleFOTO: Profimedia

 

*Članek odraža stališče avtorja in ne odraža nujno tudi stališča uredništva

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375