Ali je sploh smiselno vztrajati v takšni zvezi?

Brane Kastelic
21.05.2019, 8:00
0
Pozdravljen, Brane! Prosila bi te za pomoč oz. za tvoj nasvet. S partnerjem sva že dobri dve leti v zvezi. Jaz sem stara 37 let, on pa 44. Oba imava iz prejšnjih zvez otroka, stara 17 let. Sicer se vsi zelo dobro razumemo in funkcioniramo, moti me le to, da živimo 100 km narazen in se videvamo ob vikendih in včasih kakšen dan med tednom. Ko omenim skupno življenje, pravi, da to trenutno ni izvedljivo. Po eni strani je to res zaradi službe in šole otrok. Ko omenim poroko, pravi, da to ni zanj. Še en otrok tudi ne, ker je 'kao' prestar. Zelo ga imam rada, a vsi ti njegovo argumenti se mi ne zdijo tehtni. Oba sva dovolj stara in ogromno sva doživela. Ne vidim razloga, zakaj ne bi. Potem je tukaj še en velik problem – seks. Meni se ne zdi normalno, da dva seksata enkrat na mesec. V pogovoru mi je rekle, da ni sproščen, ker nikoli nisva sama, in takšne nesmiselne izgovore. Ne vem, če je smiselno sploh vztrajati v takšni zvezi. Jaz hrepenim po normalnem življenju, za katerega mislim, da ga z njim ne bom nikoli imela. Njemu očitno ustreza takšen način funkcioniranja zveze. Nimam občutka, da me vara, čeprav za dobrega moškega ne bi dala roke v ogenj. Prosim za tvoj nasvet, kako naprej.

zmenki
zmenkiFOTO: iStock

Pozdravljena!

Potem ko sem drugič prebral tvoje pisanje, sem se ustavil pri stavku “Ne vem, če je sploh smiselno vztrajati v takšni zvezi”. Ti ne veš, jaz pa vem, da ni smiselno vztrajati ne v takšni, ne v vseh drugih zvezah, karšnih si ne želimo. Smiselno je vztrajati samo v zvezah, kakršnih si želimo. Po dveh letih že precej dobro poznamo partnerja. Če tebi še ni jasno, zakaj te ima ta moški, ki mu ti rečeš partner, ti lahko povem jaz: za en seks na mesec. In to je to.

PREBERI ŠE
Obupana bralka: V 4 letih zveze mu je med seksom prišlo petkrat

Za vse tvoje druge ideje ima pripravljene odgovore. Skupno življenje? Trenutno ni izvedljivo. Poroka? To ni zanj. Skupen otrok? Za to je prestar. Meni je vse jasno. Kot sem že napisal: zanima ga samo seks. Ne prav pogosto (enkrat na mesec). Verjamem ti, da ga imaš zelo rada. Bojim pa se, da on tebe nima tako zelo rad. Povsem možno je, da (prav imaš, ko praviš, da za nobenega moškega ne bi dala roke v ogenj, ko gre za varanje) za seks nima samo tebe. Oziroma da ima v svojem kraju “partnerico”, s katero seksa več kot s teboj, tebe pa ima samo za priboljšek.

Pri 44, pa tudi pri večini starejših moških, je en seks na mesec zelo malo. Tako rekoč abstinenca. V vsakem primeru bi se lahko – kljub stokilometrski oddaljenosti – veliko bolj potrudil zate. Pa se ne. Razen z izgovori. Pa sva na začetku. Pri smiselnosti vztrajanja v takšni zvezi. Jaz je ne vidim, odločiti pa se boš morala sama.

PREBERI ŠE
18-letna bralka: Z učiteljem športne vzgoje sva si všeč. Kaj naj naredim?

Imate vprašanje za Braneta?
Imate vprašanje za Braneta?

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.