Bralka: 'Oba sva poročena, a sva se zapletla v afero'

Brane Kastelic
09.11.2018, 8:33
5
Brane, pozdravljen! Stara sem 29 let. Znašla sem se v precej težki situaciji. Sem mamica 2 majhnih otrok. Imam partnerja, ki je starejši 8 let. Pred letom dni sem spoznala moškega, ki je 15 let starejši od mene. Ravno zaradi tega se je moj odnos zrušil do temeljev. Tudi on ima družino. Ženo in dve hčeri, ki sta že skoraj odrasli. Tudi njegov zakon ni srečen. Veliko je besed na temo o najini skupni prihodnosti, načrtih ... Če bi postala partnerja, bi bila najsrečnejši par na svetu. Jaz sem na ta korak pripravljena vsak trenutek. On pa očitno še ni pripravljen. Ali pač. Ne vem, kako naj si razložim. Strah, sram … Stanje, kot je, in traja že več kot leto. Počasi postaja nevzdržno. Zadevo bi rada spavila pod streho na takšen ali drugačen način. Imam občutek, da se predolgo vleče in na tak način ne vidim konca. Na dveh stolih ne morem sedeti in takšnega življenja ne morem živeti. Brane, kaj praviš? Me ne ljubi dovolj? Lp

Stara sem 29 let. Znašla sem se v precej težki situaciji.
Stara sem 29 let. Znašla sem se v precej težki situaciji.FOTO: iStock

Pozdravljena.

Bojim se, da si čisto na koncu postavila pravo vprašanje: me ne ljubi dovolj? Zelo verjetno. Nekaj mi ni povsem jasno. Na začetku napišeš, da si tega petnajst let starejšega moškega spoznala pred letom dni, proti koncu pa, da to nevzdržno stanje (ti si pripravljena biti članica "najsrečnejšega para na svetu", on pa ne) traja že leto dni. Ti je že od vsega začetka pihal na dušo z vsemi temi sladkimi besedami o vajini skupni prihodnosti, načrtih, najsrečnejšem paru na svetu? In o nesrečnem zakonu? Če je tako, potem je vse to na samem začetku govoril "omotičen" zaradi občutka, da mu je sekira padla v med (čeprav ni šlo za sekiro, ampak nekaj drugega), ker je spet enkrat seksal z mlado žensko. Oprosti, ampak tole nakladanje o najsrečnejšem paru na svetu se mi zdi fantaziranje, ki ga je sprožila kriza srednjih let, kar dokazuje s tem, da se ne more in ne more odločiti, da bi zapustil ženo, s katero imata dve skoraj odrasli hčerki.

PREBERI ŠE
Brane Kastelic: 'Takih “lažnih” zakonov je več, kot si misliš!'

Ne prenesem moških, ki svoje afere opravičujejo z "nesrečnim zakonom", čeprav jim gre ponavadi samo za popestritev seksa z ljubicami. Mlajše kot so, bolj se jim začasno "pomete" in bolj ljubicam mešajo glave s pravljicami, medtem ko so doma do žen še bolj prijazni in ustrežljivi. Pogosto tudi v postelji, da ja ne bi kaj posumile. Veliko bolj "pošteni" so poročeni ženskarji, ki ne obljubljajo ničesar drugega kot seks, in ki ne govorijo o stanju svojega zakona. Sram ga ni. Strah pa ga gotovo je. Tudi, če je kdaj resno mislil vse, kar ti je naložil, kar sicer močno dvomim, ga je bilo bolj strah, več kot je razmišljal o tem, da bi zapustil ženo in dve skoraj odrasli hčerki in začel živeti z mlado žensko z dvema majhnima otrokoma.

Eno je uživati seks z mlado mamico, nekaj drugega je, pri 44 letih (saj jih ima toliko?), štartati novo družino in prevzeti skrb za dva majhna otroka. Žal ti moram reči: zelo malo verjetno je, da bosta kdaj najsrečnejši par na svetu. Tudi sama verjetno veš, kaj vse lahko narediš, če, kot sama praviš, sedenje na dveh stolih počasi postaja nevzdržno in da takšnega življenja ne moreš živeti. Ljubimcu lahko postaviš ultimat: če nemudoma ne zapusti žene, boš prekinila afero. V tem primeru boš hitro vedela pri čem si, ker predvidevam, da se bo hitro sprijaznil s končanjem afere. Afero lahko prekineš tudi brez ultimata in se posvetiš partnerju in obnovi–prenovi vajine zveze, ne da bi v naprej vedela, ali je to možno (napisala si, da se je zaradi ljubimca "tvoj odnos zrušil do temeljev").

PREBERI ŠE
44-letna bralka iskreno: 'Mislim, da me vara s 25-letnico'

Ne vem, koliko čustev še imaš zanj, saj si posredno napisala, da bi ga lahko brez pomišljanja zapustila, če bi tvoj ljubimec zapustil ženo ("Jaz sem na ta korak pripravljena vsak trenutek"). Obstaja še ena pot za prekinitev sedenja na dveh stolih: ta, da zapustiš partnerja in samska čakaš na to, da bo ljubimec zapustil ženo in postal tvoj. Čakanje bi utegnilo biti zelo dolgotrajno pa tudi brezplodno. Povsem možno je tudi, da bi ga, če bi bila nenadoma samska in vedno na voljo, postalo še bolj strah in da bi nenadoma ostala brez obeh stolov. Katero pot boš ubrala? Položaj, v katerem si se znašla, je slaba "reklama" za dolgotrajne in resne afere.

Imate vprašanje za Braneta?
Imate vprašanje za Braneta?

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

kajenješkodi
09.11.2018, 15:34:54
3 0
+3
in kdaj veš, da nisi srečen poleg dveh otrok in moža??? prosim nehajte nakladati, da imaš dva otroka z nekom in nisi srečna..bruh od bruha...rabiš konkretnega t.ča to je to...
1975b
09.11.2018, 20:52:03
Hahahaha
1975b
09.11.2018, 15:26:47
6 0
+6
Dej malo pomisli, kako bi to vplivalo na tvoja otroka! Rajši se posveti svoji družini, ko pa da nastavljaš p.... drugemo..Pravljičnih princev že zdavnaj ni več..Idiotizem!
jesenvoyo
09.11.2018, 13:26:03
0 8
-8
Po mojem se odgovor skriva v vprašabju "Če bi postala partnerja, bi bila najsrečnejši par na svetu ?". Lahko se bi zgodba ponovila (velikokrat se), ko bi postala par, ne bi bilo tako prijetno kot sedaj. Jaz bi sedel na dveh stolih še naprej, tako in tako se bo zadeva ohladila in doma imam vse urejeno, vsaj do nove dogodivščine bo že dovolj dobro.
kekec_horhe
09.11.2018, 11:37:34
15 0
+15
Branka, ki se na Braneta obrača po nasvet. Kot si ugotovila že sama se na dveh stolih ne da sedet. Sramotno dejanje, ki si ga storila, bi morala prekinit takoj, pa če se odločiš za življenje s svojim ljubčkom s katerim imaš afero ali pa ne. V glavnem partnerja/moža/očeta tvojih otrok moraš takoj zapustit, če z njim nisi srečna. Če je ta drugi tisti, ki bi izpolnil tvoje življenje ga postavi pred odločitev in on naj stori isto, kot ti, če pa on ni za to potem ni pravi zate (ali pa ti nisi prva zanj). Odločitev da greš z nekom narazen pa mora biti zaradi neskladji ali pa nezmožnosti skupnega srečnega življenja in ne zaradi tretje osebe. In podobno je odgovoril tudi Brane tako da bravo Brane, korektno in konkretno.