Brane Kastelic: 'Takih “lažnih” zakonov je več, kot si misliš!'

Brane Kastelic
19.10.2018, 9:53
1
Brane, pozdravljen! Nate se bračam s problemom. Navzven je vse v redu, sem zaljubljena in srečno poročena z možem že 5 let, skupaj sva že več kot 12 let. V tem času sva si ustvarila dom. Sama si želim otrok, a mož jih noče. Imam ga zelo rada, mi pa manjka intimnost, spolnost. Z možem ne spiva v isti postelji, spolnih odnosov tudi nimava že nekaj let. Me pa zanima tvoje mnenje, sumim namreč, da ima ljubico. Enkrat, včasih dvakrat na teden, če je cel dan v službi, prespi pri sodelavcu ali v stanovanju staršev. In takrat pokliče, ko konča z delom in zvečer, ko gre spat. Rada bi mu verjela, da ne spi pri kakšni ženski. Bi ti mu? Kaj ti misliš? Deliva vse, le postelje ne. Hvala ti za moško mnenje.

'Zdaj ti ne preostane veliko drugega kot, da zahtevaš, da ti pove, kaj se dogaja.'
'Zdaj ti ne preostane veliko drugega kot, da zahtevaš, da ti pove, kaj se dogaja.'FOTO: iStock

Pozdravljena!

Navzven je vse v redu, ti si zaljubljena in srečno poročena? Srečno poročena? Čeprav z možem ne spita v isti postelji in čeprav spolnih odnosov nimata že več let? Prebudi se, draga bralka, odpri oči in mu povej, da lahko vsak večer prespi pri sodelavcu ali v stanovanju staršev. Ali tudi jaz mislim, da ima ljubico? Morda jo ima, vendar je veliko bolj verjetno (vsedi se, če stojiš, ko to bereš), da nima ljubice, ampak ljubčka. Zato je navzven vse v redu, zato delita vse, le postelje ne, zato noče imeti otrok in zato spi pri sodelavcu. Najbrž bi moral reči, da spi s sodelavcem.

Bojim se, da si mu ti zelo verjetno samo kritje, zavesa, za katero pred vsemi drugimi zaradi razlogov, ki jih ve samo on, že dolgo skriva homoseksualnost. Takih “lažnih” zakonov je več kot si misliš. Vsakdo ima pravico to takšne ali drugačne seksualne usmeritve, nihče pa nima pravice nekoga imeti za kritje ali zaveso zanjo, in v bistvu tudi za norca. Upam, da se motim, vendar mislim, da se ne. Tudi tebe ne razumem, že nekaj let ti manjka intimnosti in spolnosti, pa ne narediš nič za to, da bi ju imela, ju zahtevala. Zahtevati bi tudi morala, da spita v isti postelji in tam zahtevati intimnosti in seks. In zahtevati, da ne prespi nikjer drugje.

Zdaj ti ne preostane veliko drugega kot, da zahtevaš, da ti pove, kaj se dogaja. Resnica, takšna ali drugačna, bo gotovo bolela, a bolje, da se to zgodi zdaj (še bolje bi bilo, da bi se zgodilo takrat, ko je prenehal spati s teboj, dobesedno in v seksualnem smislu) kot pa da to neznosno stanje prenašaš še en sam dan. Ni nujno, da mož in žena delita vse. Ni nujno, da celo spita skupaj (če eden ali drugi neznosno smrči, na primer). Nujno pa je, da seksata. Sam sem iz stare šole, v kateri sem se naučil: čim večkrat, tem bolje za zakon. Srečno, pa nikar ne odlašaj z zahtevo o resnici. In se oglasi še enkrat, pa naj imam prav ali ne.

Imate vprašanje za Braneta? Pišite mu!
Imate vprašanje za Braneta? Pišite mu!

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

MonstersinsideMe
22.10.2018, 13:34:47
40
+4
Ojoj to pa ni dobr