Bralka Nina: 9 let jo je varal s sodelavkami

Brane Kastelic
17.08.2018, 13:38
4
Pozdravljen Brane! Redno berem tvojo rubriko nasvetov in sem se zmeraj čudila, kako velike težave imajo nekateri ljudje, jaz pa sem v svojem razmerju tako zelo srečna. Vse je bilo tako do prejšnjega tedna, zaupanje v partnerja, s katerim sva že 9 let skupaj, imava enega otroka, si privoščiva, se razvajava, vedno mi je zatrjeval, da me obožuje, da sem najboljša in najlepša zanj ... Tako sem vsaj mislila, dokler nisem doživela šok. Ko je partner popoldan zadremal na zofi, sem odprla tablični računalnik, kjer sem hotela preveriti svojo e-pošto in se mi je odprla njegova. Našla sem grozne reči. Partner me je vsa leta varal in to ves čas s sodelavkami, imel jih je namreč več. Ves njegov razvrat se je dogajal v tovarni, kjer je zaposlen in kjer je zaposlenih ogromno žensk. Nekatere med njimi celo poznam in imajo otroke ter so poročene. Po prebranem, je nekatere vabil, kar direktno na seks, z drugimi je obujal spomine na že minuli seks in morebitno ponovno vroče srečanje .... Branje vseh teh sporočil me je tako prizadelo, da sem padla v popolno depresijo, tako, da sem odšla k zdravniku po zdravila, saj dan za dnem doživljam le tesnobo. Po naravi sem bila zelo pozitiven, optimističen človek, sedaj pa se ne poznam več. Stara sem 38 let, partner pa leto več. Povedala sem mu, da greva narazen, čeprav mi srce krvavi in si ne želim ločitve, ne bom mogla s tem živeti. On mi je še kar naprej lagal in me prepričeval, da to vse ni res, da ljubi le mene ... Nakar sem poiskala nekaj teh ljubic in sta mi, predvsem tisi dve samski, priznali vse. To je moja žalostna zgodba. Brane, tebe bi prosila le za mnenje in nasvet, ker se vsak dan sprašujem, kako sem lahko bila vsa leta slepa. Hvala za vse! Nina

Varanje v službi
Varanje v službiFOTO: iStock

Pozdravljena Nina!

Malo v ljubezni je hujšega kot to, da nekega grdega dne odkriješ, da je bilo tvoje razmerje ena sama velika laž. Kot se ti trenutno zdi, da je bilo tvoje devetletno razmerje. Nekdo je rekel (ne spomnim se kdo, vem pa, da je bila ženska), da ženske lahko hlinijo orgazem, moški pa celo razmerje. To je žal (oboje) res. So ljudje, veliko več je moških kot žensk, ki so dejansko dvojne osebnosti. In si ne morejo pomagati. Po krivem včasih to pripusujejo vsem nam – dvojčkom. Morda si že slišala, morda ne za roman škotskega pisatelja Roberta Louisa Stevensona “Strange Case od Dr Jekyll and Mr Hyde”, napisan daljnega leta 1886. Dr. Jekyll je dober človek, Mr Hyde je poosebljene zlega čoveka. Gre za isto osebo. Zaradi tega romana o ljudeh z nepredvidljivo dvojno osebnostjo kot jo očitno ima tvoj partner še vedno pravijo, da so kot Jekyll in Hyde, ponavadi zelo dobri, včasih pa šokantno zli ljudje.

Ko gre za seksualnost ljudi ta dvojnost ni tako preprosta, vendar gre v bistvu za to … Spomnim se Roberta de Nira v enem od njegovoih gangsterskih filmov, v katerem razlaga zakaj kljub temu, da je odgovorem mož in oče, ki mu je družina sveta, obiskuje prostitutke. Zato, ker noče, da bi mu mati njegovih otrok nudila felacije.

PREBERI ŠE
Razlog, zakaj jo je pravaral, jo je pustil brez besed

Zveni idiotsko, vendar so moški, ki si z ženami oziroma stalnimi partnericami želijo “čistega” romantičnega seksa, z drugimi pa tako imenovanega umazanega divjega seksa, čeprav tudi žene in stalne partnerice ne bi imele nič proti temu umazanemu seksu (razvratu, kot mu praviš ti), če bi vedele, da si ga želi. Morda si ga želijo tudi same, pa tega ne želijo pokazati partnerju, ker mislijo, da bi bil šokiran. Ne vem, kaj je tvojega partnerja gnalo v to stalno nezvestobo med vajinim devetletni razmerjem. Možno je marsikaj. To, da je dvojna osebnost, da me s teboj dr. Jekyll, drugod Mr. Hyde, ali morda samo to, da je priložnost, celo veliko priložnosti (očitno veliko potrebnih žensk na delovnem mestu), iz njega naredilo tatu. Nič nisi napisala o tem, kako je bilo z vajinim spolnim življenjem. To, da si bila z njim zadovoljna ti, ne pomeni, da je bil zadobvoljen tudi on. Se je pritoževal? Je imel želje, ki jih ti nisi želela ali mogla uresničiti? Nič ga ne opravičuje, vendar poskušam odkriti nekaj, kar bi lahko bil razlog za to, da poskusita rešiti nastalo krizo, ker praviš, da ti srce krvavi in da si ne želiš ločitve, čeprav si mu dejala, da želiš narazen.

PREBERI ŠE
Pismo bralke: prepričana je bila, da je on tisti pravi, nato pa odkrila šokantno resnico!

Afera
AferaFOTO: iStock

Verjamem ti, da se počutiš grozno, izdano, velikokrat prevarano in depresivno. Kdo se ne bi v tvojem položaju … Razkorak med tem, kar si mislila, da si imela in medtem, kar si dejansko imela, se ti danes zdi orjaški in nepremagljiv. Če je res dvojna osebnost, si ni mogel pomagati. Ne pomaga tudi to, da je lagal in vse zanikal, a kaj drugega bi pričakovala od nekoga z očitno dvojno osebnostjo, ki – če želi ostati s teboj – potrebuje veliko več kot moj nasvet, saj potrebuje pomoč strokovnjaka – psihologa, čeprav si ti trenutno tista, ki je poiskala pomoč, ker si v depresiji. Misliš, da je pripravljen narediti kaj takega? Ali misliš, da ni šanse za to, da bi poskusila odpustiti dr. Jekyllu, ker je bil Mr. Hyde? Če je tako: mlada si še (38 let), probolela boš, trajalo bo kar nekaj časa, da boš spet zaupala moškim, vendar – kot sem že velikokrat rekel – po enem moškem (tudi po eni ženski) nikoli ne bi smeli soditi vseh. Velika večina moških in žensk si želi natančno tega, kar si mislila, da imaš ti. Kdor išče, ta najde. Ne nujno prvič ali drugič ali ... Srečno!

PREBERI ŠE
Izpoved bralke: začelo se je s šeškanjem, nato jo je začel daviti

Brane Kastelic - Zadovoljna.si
Brane Kastelic - Zadovoljna.si

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

Animal_Pump
19.08.2018, 10:42:55
6 1
+5
Spakiraj od njega...ali še bolje njega spakiraj stran....ta se ne bo poboljšal, in ni vredno, da prenašaš tega slabiča;)
popto
19.08.2018, 7:27:31
3 0
+3
Pa kako da vse ženske sprašujete le Braneta.Ali ima on ta več izkušenj ?
akam
18.08.2018, 14:16:30
9 1
+8
po pogovoru z marsikaterim moškim sem ugotovila, da moški seksa z neko žensko ŠE NIMAJO ZA SEKS.Se pravi-seksajo, vendar v njihovih očeh "seksa ni bilo".Zato tudi ob razkritju varanja večina moškir reče, da partnerice niso nikoli pravarali.Prevara bi bila za njih, če bi se z drugo žensko že poročili, ker pa samo seksajo, pa to še ni prevara žene.Seks brez pravih čustev za moškega "še ni seks, še ni prevara".Bi vam lahko naštela kar konkretna imena moških, ki so mi tako razložili, pa ne bom.Lahko pa seveda omenim mojega ex moža, ko je na ločitveni obravnavi sodnici zatrjeval, da me ni "nikoli prevaral"."Pozabil " je povedati, da že 2 leti živi z drugo žensko, da je pred njo imel 25 let mlajšo partnerko,s katero sta se tako obnašala, da ga cela soseska ne mara več, ampak to " še ni bilo varanje".Tako da ženske: če vam reče, da vas ni prevaral, pomeni največkrat to, da se še ni na smrt zaljubil v drugo, da samo seksa z njo.....
popto
19.08.2018, 7:30:44
5 5
0
Ma taki bežni seksi niso prevara,to pomeni da imaš ženo zelo rad ker rajši polniš tuj smetnjak...