S preprostim trikom se znebite trde kože na stopalih

J.V.
07.06.2019, 12:53
8
Trda koža na peti je težava, ki pesti veliko ljudi. Medtem ko v poletnih mesecih negi stopal posvečamo več pozornosti, na pravilno nego ne smete pozabiti niti pozimi. Če ste v preteklosti preizkusili že številne načine za odstranjevanje trde kože na stopalih, a se nobeden o teh ni najbolje obnesel, lahko poskusite z limono.

Limona za trdo kožo na peti
Limona za trdo kožo na petiFOTO: Pinterest

Kreme, pilingi, drgnjenje s posebnim kamnom za trdo kožo – vse to je morda res učinkovito, a vzame tudi nekaj časa. Zato je najboljša rešitev nekaj, kar se zagotovo že skriva v vaši shrambi – limona. Izberite limono, ki je dovolj velika, da bo prekrila vašo peto. Prerežite jo na pol in jo ožemite. Iz soka si naredite limonado, lupino pa uporabite za odstranjevanje trde kože. To položite na peto in obujte nogavice, da bo ostala na svojem mestu.

Občutek bo sprva verjetno nekoliko neprijeten, a se boste nanj hitro navadile, rezultat pa bo vreden vsega truda. Sok iz limone bo deloval kot kemijski piling in odstranil odmrle kožne celice. Lupino limone pustite delovati vsaj eno uro, najučinkovitejša pa je, kadar jo pustite delovati vso noč.

PREBERI ŠE
To je resnica o limonah!

 Pete in komolci spadajo med bolj občutljive dele telesa.
 Pete in komolci spadajo med bolj občutljive dele telesa.FOTO: Thinkstock

Morda se sliši kot še eden tistih neučinkovitih lepotnih trikov, a tiste, ki so ga do zdaj že preizkusile, trdijo, da jih rezultati niso razočarali. Tiste z bolj trdo kožo boste morale lepotni tretma ponoviti večkrat. Koža na peti bo v eni noči postala mehka in gladka, trde kože ne bo več, za konec pa stopala navlažite še s kremo, in ta bodo pripravljena na poletno obutev.

To pa ni edini način, kako lahko uporabite limono v lepotne namene. Pete in komolci spadajo med bolj občutljive dele telesa, in če niso pravilno negovani, nas njihov videz lahko spravi v slabo voljo. Rešitev je preprosta, le malo vztrajnosti in spretnosti zahteva. Polovico limone stisnite v majhno posodo in jo postavite v hladilnik. Ko se ohladi, dodajte majhno žličko sladkorja. Najmanj enkrat na teden si zmes vtrite na pete in komolce in že po nekaj tednih boste presenečene nad rezultatom. Koža bo nežna in gladka in ko si boste občutljive predele namazale s kremo, bo vaš trud poplačan.

PREBERI ŠE
5 naravnih sestavin, ki preprečujejo potenje