Danska hit dieta, ki ne zahteva štetja kalorij in nima jo-jo učinka

J.V.
16.04.2019, 8:33
0
Dieta, ki je bila izbrana za najpreprostejšo dieto na svetu, prihaja iz skandinavskih držav, njena avtorica pa je Suzy Wengel z Danske. Tako imenovana 'The Scandi Sense' dieta je v zadnjih dneh pritegnila kar nekaj zanimanja, Wenglova, ki je sicer prehranska strokovnjakija in direktorica biotehničnega podjetja, pa trdi, da je z njeno pomočjo v devetih mesecih izgubila 40 kilogramov.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Temelj 'The Scandi Sense' diete so manjši obroki in zdrav in uravnotežen način prehranjevanja, dieta pa ne zahteva nobenega štetja kalorij. In prav zaradi tega sodi med najbolj preproste načine hujšanja. Pozabite torej na štetje ogljikovih hidratov, kalorij, seštevanje točk in dolg seznam stvari, ki jih ne morete jesti. Vsi vemo, da sta uravnotežena prehrana in telesna vadba ključ do zdravega načina življenja, ampak včasih potrebujemo malo spodbude in smernice, kako priti do tja. 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Verjetno ste tudi same že kje prebrale, da je porcija v velikosti dlani, idealna velikost obroka. Zaradi tega je tudi smiselno, da svoj krožnik pripravite tako, da živila merite s pestmi. Ne skrbite, na obrok boste dobile štiri pesti hrane.

Wenglova je dieto razvila, ko se je tudi sama soočala z odvečnimi kilogrami. Odločila se je, da razišče, koliko beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob potrebuje njeno telo, in tako prišla do načina, kako sestaviti obrok, ki vključuje dve pesti zelenjave, eno pest visoko kakovostnih beljakovin in ogljikovih hidratov ter tri žličke maščobe. V devetih mesecih je s takšnim načinom prehranjevanja izgubila kar 40 kilogramov.

Dieta temelji na zmernem prehranjevanju in nima seznama prepovedanih živil. Če si torej želite privoščiti kozarec vina si ga lahko brez slabe vesti, potem le izpustite pest ogljikovih hidratov, ki bi jih sicer zaužili ter pazite na dodan sladkor v drugih živilih. 

PREBERI ŠE
S krono dieto lahko izgubite 5 kg na mesec

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.