Kozorog: značaj, kompatibilna znamenja in primerni poklici

J.V.
12.01.2019, 9:08
0
Ljudje, rojeni v znamenju kozoroga, med 22. decembrom in 19. januarjem, veljajo za zelo racionalno astrološko znamenje, ki o vsaki stvari dobro premisli in se nato tehtno in z argumenti odloči.

Poznani so kot ciniki, znajo biti pesimistični in pogosto tudi zadržani.
Poznani so kot ciniki, znajo biti pesimistični in pogosto tudi zadržani.FOTO: iStock

Kozorog je znamenje, ki astrološko determinira ljudi, ki so rojeni v najbolj hladnem zimskem mesecu. Po značaju so ljudje rojeni v znamenju kozoroga zelo ambiciozni, resni in odgovorni. Zaradi tega drugi na njih zelo radi prelagajo odgovornost.

Ko gre za opravljanje dolžnosti, od njih lahko pričakujete, da jih bodo vedno izpolnili, saj so zelo zanesljive osebe. Kljub vsemu pa ima to tudi negativen učinek na njihovo življenje, saj se pogosto zgodi, da prav zaradi odgovornosti in dolžnosti, pozabijo na užitek in zabavo. 

Poznani so kot ciniki, znajo biti pesimistični in pogosto tudi zadržani. K sebi spustijo le redke ljudi in velikokrat dajejo vtis, da si želijo biti sami. A tisti, ki se jim približajo, hitro spoznajo, da gre za zelo prijetne in pozorne osebe. 

Ljubezensko življenje

Gre za znamenje nasprotij, ki se zelo rado drži pravil in dogovorov in je disciplinirano. Ko gre za odnose z drugimi, jim zelo veliko pomeni tradicija in od partnerja pričakujejo, da se ta drži svoje tradicionalne vloge tako v odnosu, kot v družini. Niso najbolj spontani in se v življenju radi držijo določenega dnevnega ritma, določen vrsti red pa imajo tudi na ljubezenskem področju. Seks jim ne pomeni le zabavnega razgibavanja, vendar telesno združitev in igro ljubezni. Obožujejo čutnost in menjavanje ritma ter položajev. Vse skupaj mora izgledati kot zgodba, saj kozorog ne mara spontanosti brez repa in glave. Najboljši seks in razumevanje ga čakata z devico in bikom.

Zdravo življenje

Kozorogi sicer nimajo prav veliko težav z odvečnimi kilogrami, če pa se jim kilogrami kljub vsemu naberejo, jih hitro odpravijo. Ker so zelo organizirani in dosledni, zlahka upoštevajo vsa pravila, ki jim jih narekuje določena dieta. Kozorogi bi morali imeti na jedilniku predvsem zelenjavne juhe in manjše količine mastnega mesa. Za dobro razpoloženje si lahko privoščijo tudi kakšno sladico. Slednje diete so na splošno zelo osvežilne, telo oskrbijo z vitaminom C in pravšnjo mero energije, hkrati pa iz  telesa odpravijo toksine in očistijo organizem.

Racionalna izbira oblačil

Kozorog velja za zelo racionalno astrološko znamenje, ki o vsaki stvari dobro premisli in se nato tehtno in z argumenti odloči. Tako so tudi pri nakupovanju modnih oblačil zelo razumski in kupijo le oblačila, ki jih potrebujejo in v katerih se počutijo udobno. Kozorogom je namreč na prvem mestu praktičnost, šele nato pride estetika. Kljub temu pa vedno poskrbijo, da se njihova udobna oblačila med seboj skladajo in da z njimi odražajo veliko mero urejenosti.

Horoskop
HoroskopFOTO: iStock

Barva:siva

Kamen:oniks

Planet:Saturn

Element:zemlja

Slavni kozorogi:David Bowie, Elvis Presley, Jane Fonda, Humphrey Bogart, Mel Gibson, Marlene Dietrich, Diane Keaton,  Kevin Costner

Kompatibilna znamenja:ribi, bik, rak, devica, škorpijon

Življenjsko vodilo: "Z delom do bogastva."

Primerni poklici:ekonomist, knjigovodja, inženir, geolog, politik, fizik, astronom, trener, zobozdravnik, menedžer, nepremičninski agent

Prednosti:so disciplinirani, ambiciozni in na splošno uspešni v vsem, kar počnejo. So organizirani in praktični.

Slabosti:postanejo lahko preveč resni in ves svoj čas preživijo v službi. Pogosto jih skrbi brez potrebe, nagnjeni so k pesimizmu.

Te zanima več horoskopov za Kozoroga? Naloži si brezplačen Kosmika Splošni horoskop 2019.