Škorpijon: značaj, primerni poklici in kompatibilna znamenja

J.V.
25.10.2018, 9:18
0
Ljudje, rojeni v znamenju škorpijona, med 23.10. in 21.11., so strastni, dominantni in zvesti. Imajo močan karakter in s svojo notranjo močjo lahko vsako še tako negativno situacijo, spremenijo v pozitivno.

Horoskop
HoroskopFOTO: iStock

Za oblikovanje naše osebnosti naj bi bili odgovorni trije dejavniki: genetika, okolje in astrologija. Tako kot genetska dediščina, ki smo jo podedovali od staršev in njihovih prednikov, ter vzgoja in širše okolje, naj bi imela pri oblikovanju naše osebnosti prste vmes tudi astrologija. Škorpijon je vodno znamenje, ki mu vlada planet Pluton. Po njegovi zaslugi so škorpijoni osebe, z zelo močnim značajem in energijo, ki jo radi upoabljajo predvsem v svojo korist. Njihova karizma in prepričljiva osebnost imata velik vpliv na ljudi, ki jih obkrožajo, obenem pa so tudi najbolj zveste in maščevalne osebe. Škorpijoni ne pozabijo nobene zamere in vsakomur, ki jih prizadene, vrnejo milo za drago. Pohvalijo se tudi z razvito intuicijo, nadzemeljsko privlačnostjo in strastjo.

Ima neverjetno veliko energije

Najbolj izstopajoča lastnost škorpijonov je zagotovo neomejena zaloga energije, ki jo morajo nadzorovati, sicer se lahko zgodi, da postanejo uničujoči. Znaki tega so ponavadi zamerljivost, ljubosumje in čemernost. Razlog za to je tudi dejstvo, da življenje doživaljajo zelo intenzivno in mnogi jih poznajo kot zapletene in na trenutke skrivnostne ljudi. Po drugi strani pa tudi kot osebe, ki so polne strasti, zelo čustvene in gredo na vse ali nič. 

Škorpijoni so najbolj mistično zodikalo znamenje in ženske rojene v tem znamenju, se zavedajo svojih čarov in neustavljive privlačnosti ter rade zbujajo pozornost. Vejo, kaj hočejo in to izražajo tudi skozi oblačila. Tudi če oblečejo preprosto črno oblekico, se bo pri njihovi mizi kar množilo moških, ki bi jim radi ukradli srce. Škorpijoni so zelo erotično znamenje, kar radi izrazijo tudi pri modi. Obožujejo vse, kar je povezano z erotiko, kot so čipke, svila in prozorni materiali. 

Običajno svojo modno drznost izražajo tudi z modnimi dodatki. Radi imajo neobičajen (odštekan) in vpadljiv nakit. Pri škorpijonih so modni dodatki in močna ličila kot pri tistih, ki pri hrani ljubijo veliko začimb. Več jih je, bolj jim je všeč. Zato predvsem ženske rade nosijo odštekane uhane, vpadljive zapestnice, tudi kakšno glamurozno uro si radi nadenejo kot modni dodatek. Veliko škorpijonov obožuje tudi tetovaže in piercinge. Škorpijoni so zagotovo eno od znamenj, ki zelo veliko dajo na svoj videz. Nikoli niso v modni sivini, vedno po nečem izstopajo. Velikokrat najdejo nek svoj modni slog, po katerem so tudi prepoznavni. 

Škorpijon
ŠkorpijonFOTO: iStock

Kovina: železo

Dragi kamni: ametist (klikni za več) rubin, topaz

Barva: vijolična, črna

Srečne številke: 9, 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72, 81, 90

Kompatibilna znamenja: Kozorog, Ribi, Rak, Devica

Primerni poklici: psiholog, psihiater, znanstvenik, kirurg, laborant, patolog, detektiv, kriminalist, mrliški oglednik, zavarovalniški agent, varnostnik, rudar

Hobiji: borilne veščine, triatlon, branje kriminalk

Slavni škorpijoni: Leonardo DiCaprio, Bill Gates, Scarlett Johansson, Grace Kelly, Calvin Klein, Vanessa Mae, Demi Moore, Katy Perry, Pablo Picasso, Meg Ryan

Značilnosti: intuitiven, seksualen, skrivnosten, muhast, radoveden