Anja Jenko: 'Nikoli nisem trdila, da sem popolna!'

Jasmina Voler
15.10.2018, 13:32
7
Anja Jenko, hči nekdanjega slovenskega politika in uspešnega poslovneža Janka Jenka, je pred letom in pol postala mamica sinčka Liama, ki je njeno življenje obrnil na glavo. V pozitivnem smislu, seveda. Danes si brez njega ne predstavlja življenja, kar pa ne pomeni, da si s fantom ne vzameta časa tudi zase. Zaradi tega so jo v preteklosti že kritizirali, negativne komentarje pa je prejela tudi na račun operacije prsi, za katero se je odločila po porodu. "Sem kakršna sem in to tudi delim na družbenih omrežjih, nikoli pa nisem trdila, da sem popolna," nam je zaupala v intervjuju in dodala, da bi se za lepotno operacijo odločila še enkrat.

"V življenju imaš čas za tiste stvari, za katere si ga vzameš."
"V življenju imaš čas za tiste stvari, za katere si ga vzameš."FOTO: Tadej Frantar

Glede na to, da si mamica leto in pol starega fantka, kako ti uspeva ohranjati ravnovesje med družinskim življenjem in delom?

To je ena tistih stvari, ki je meni predstavljala največji izziv. Da nimam več popolne svobode, da nisem več sama in ne morem ves čas početi stvari, ki mi pašejo. Najtežje je najti ravnovesje med vsemi temi stvarmi, je pa res, da imam veliko srečo, ker tako moji kot fantovi starši vedno z veseljem popazijo na vnučka. Pri obojih sva si ustvarila tudi takšno mini stanovanje, kjer potem lahko prespimo in ko mali zvečer zaspi, greva midva lahko malo ven, ker so stari starši z njim. Oba sva mlada in nihče od naju ni tip človeka, ki bi želel vsak večer sedeti doma na kavču. Zdaj je tudi en mesec v vrtcu in zdaj je spet veliko lažje. Tudi zato, ker nimam službe od osmih do štirih in se lahko posvetim svojim stvarem. V primerjavi z nekaterimi drugimi mamicami mi je res lahko ...

Zelo iskreno si priznala, da si se v svojem telesu po porodu počutila nezadovoljno, čeprav nisi imela težav s poporodnimi kilogrami, ki mučijo veliko žensk. To nezadovoljstvo si se odločila tudi odpraviti in se odločila za operacijo prsi, o kateri si tudi javno spregovorila. Si na račun tega prejela kakšne kritike?

Ja, seveda. (smeh) Seveda takšne, ki jih pričakuješ. Od tega, kakšna zdaj sem, da sem cela operirana in da tega sploh ne potrebujem. Najhujše mi je bilo, ko je ena ženska na svojem Instagram profilu objavila, da imam jaz neko odgovornost kot influencerka in kako sem grozna, ker se po meni zgledujejo številna mlada dekleta, jaz pa promoviram lepotne popravke. Se strinjam, da imaš kot javna oseba neko odgovornost, ker se nekateri zgledujejo po tebi, hočeš ali nočeš, ampak ne morem biti pa jaz zaradi tega nezadovoljna sama s seboj. Sem kakršna sem in to tudi delim na družbenih omrežjih, nikoli pa nisem trdila, da sem popolna. Na to, kako drugi to dojemajo ne morem vplivati in nisem jaz kriva, ali nekdo iz tega potegne nekaj dobrega ali slabega.

PREBERI ŠE
'Verjetno je bil to del celjenja in lizanja ran.'

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Lepotne operacije dandanes konec koncev niso več takšen tabu.

Ne, meni se to res ne zdi več takšen tabu ali grozna stvar. Včasih se je na to gledalo drugače, dandanes pa je to že zelo rutinski poseg. Kar koli sem si do sedaj popravila, vedno sem želela, da je videti zelo naravno in lepo. Ko sem se odločila za operacijo prsi, nisem hotela velikega oprsja, ker ne bi bilo v skladu z mojo postavo. S tem se mi ne zdi nič narobe. Vse življenje sem imela večje prsi in nedrčki, ki sem jih nosila včasih so mi še vedno preveliki. Bila sem jih vajena, in ko so mi prsi po porodu čez noč splahnele, me je to seveda motilo. Nobena obleka mi ni bila več prav. Medtem ko sem imela med nosečnostjo in dokler sem dojila res velike prsi, ki so me močno bolele. Ko sem dojila, sem se počutila kot krava mlekarica (smeh), potem pa mi je mleko v nekem trenutku povsem izginilo, zaradi česar so bile prsi tudi videti tako splahnele.

Kako hitro po porodu si se potem odločila za poseg?

Približno eno leto. Čakala sem, da moj sin shodi, ker po operaciji ne smeš dvigovati ničesar težjega in bi bilo okrevanje čim lažje. Zdaj mi je super in spet se odlično počutim v svoji koži. Življenje je prekratko, da bi se ves čas počutili nezadovoljne. Spomnim se, kako sem se včasih na plaži ves čas obremenjevala, kako je videti moj trebuh in ga držala noter. Zakaj? Res ni treba. Zdaj so možnosti, vse je dostopno in zakaj tega ne bi spremenil.

Operacija prsi je najbolj pogost lepotni poseg pri nas. Je kaj kar bi morala vsaka, ki razmišlja o njej pred končno odločitvijo narediti, da je kasneje ne bi obžalovala?

Jaz sem si popravila tudi nos, ampak sicer nisem človek za te stvari. Nočem vedeti, kaj se dogaja med operacijo. V moji glavi je tako, da sem se ulegla na mizo, oni je naredil čira čara in ko sem se zbudila, je bilo to to. (smeh) Meni osebno je zelo pomagal posvet pri kirurgu, ki me je povsem pomiril. Videla sem, da ve kaj dela in če česa nisem razumela, me je takoj usmeril in mi pojasnil stvari. Zaradi tega sem se počutila zelo sigurno in mirno.

PREBERI ŠE
Melania Trump končno spregovorila o svojem zakonu

"Sem kakršna sem in to tudi delim na družbenih omrežjih, nikoli pa nisem trdila, da sem popolna."
"Sem kakršna sem in to tudi delim na družbenih omrežjih, nikoli pa nisem trdila, da sem popolna."FOTO: Tadej Frantar

Verjetno marsikatero zanima tudi, koliko časa je trajalo okrevanje.

Pri meni je bilo zelo hitro in po enem tednu sem bila že kar vredu. Ne bom pa lagala, prve tri dni je res bolelo, četrti dan pa sem že začutila neko olajšanje. Po enem tednu sem bila več tudi že z malim, le dvigovala ga še nisem. Po treh tednih sem bila pa povsem ok. Tako da je kar hitro, sama sem mislila, da bo trajalo dlje časa. Se pa seveda to razlikuje od človeka do človeka. Jaz imam vsadke tudi pod mišico, kar je sicer hujše, ampak sem kar hitro okrevala.

Si dobila veliko vprašanj na to temo, kaj te ženske najpogosteje vprašajo?

Ja, veliko mi jih je pisalo. Se mi zdi, da je lažje, če se o tem pogovarjaš z nekom, ki je dal to čez in ti da lahko informacije iz prve roke.  Največ so spraševale o okrevanju, ali lahko skrbiš za otroka takoj po operaciji ...

Se ti zdi, da nezadovoljstvo s sabo, s svojim telesom ... lahko vpliva tudi na starševstvo?

Kritizirajo me zaradi vsega. Zato, ker se preveč ukvarjam sama s sabo, ker v življenju počnem tudi kaj drugega in nisem ves čas doma z otrokom ... To seveda sklepajo z objav na Instagramu, kjer ne objavim, da se vsako jutro težko zbudim, ker sem od jutra do večera sama z njim, ker je moj fant ves dan v službi. Imela sem najbolj naporno nosečnost, ker sem od začetka do konca bruhala in sem polovico časa preživela v bolnici. Teh ne tako rožnatih trenutkov seveda ne delim na Instagramu in potem seveda vidijo samo lepe stvari. Objavim fotografijo, ko grem enkrat na teden zvečer ven in se uredim. Meni da to moč, že to, da se lahko pogovarjam z odraslo osebo ... In zaradi tega sem na koncu boljša mama. Meni se to zdi zelo pomembno in mi res veliko da.

"Vse življenje sem imela večje prsi in nedrčki, ki sem jih nosila včasih so mi še vedno preveliki. "
"Vse življenje sem imela večje prsi in nedrčki, ki sem jih nosila včasih so mi še vedno preveliki. "FOTO: Tadej Frantar

Vedno te lahko vidimo tudi brezhibno urejeno. Je čas za urejanje postal večji izziv zdaj, ko si mamica?

V življenju imaš čas za tiste stvari, za katere si ga vzameš. In to so pač prioritete. Ne pravim, da je kaj narobe, da nekateri temu ne namenjajo toliko časa. Nekatere zvečer, ko otroci zaspijo pospravljajo stanovanje, meni pa to ne pomeni veliko in si grem rajši umiti lase. Zjutraj bo vstal, se začel igrati in igrače bodo spet po stanovanju. Najbolj pomembno mi je to, da kadar imam čas naredim stvari zase in se potem zaradi tega vsak dan hitreje uredim. Imam podaljšane trepalnice, naredim si umetno porjavitev ... Take stvari, zaradi katerih sem takoj videti boljše.

PREBERI ŠE
Flora Ema Lotrič: to je razlika med življenjem na Dunaju in v Ljubljani

Se je morda spremenil tudi tvoj modni stil, zdaj posegaš po bolj udobnih oblačilih?

Res nimam nobenih trenirk. (smeh) Ravno zdaj sva se pogovarjala, da si jih morava kupiti. Prej sem bila vedno ves dan urejena, ko sem prišla domov sem se pa oblekla v pižamo. Zdaj pa rabim. Sicer pa niti ne, mogoče imam še bolj potrebo po tem, da se uredim. Stil oblačenja se je spremenil samo za doma. (smeh)

Sicer slediš modnim trendom?

Nisem preveč 'mahnjena' na modo, sej je lepo, ko včasih vidimo koga, kako vse te trende lepo skombinira, ampak to ni zame. Pomembno mi je, da v obleki dobro izgledam in da ona dela zame. Ne kupim nečesa samo zato, ker je moderno in da bom jaz 'fashion'. Vem kaj mi paše in temu sledim.

Kdaj se počutiš najbolj zapeljivo?

Seksi se počutim v resnici skoraj ves čas. (smeh) Pomembno mi je, da sem vedno takšna, da se dobro počutim. Tudi doma ali ko spim. Ne morem imeti na primer nekih grdih copat, tudi če jih nihče ne vidi, ker se jaz ne počutim dobro v njih in to spremeni občutek, ki ga imam o sebi. Če si vedno oblečen lepo, seksi, se tako počutiš tudi, ko se zbudiš. Jaz se seksi pčcutim v trenirki ali v oblekici. Zjutraj in zvečer. Če se slučajno kdaj začnem slabše počutit, grem pred ogledalo, na najboljšo svetlobo in se tam zviram in poziram, dokler si nisem všeč. 

Že prej sva govorili, da nisi imela nobenih težav s poporodnimi kilogrami. Kako skrbiš za svojo linijo?

Ne, to imam pa res tako srečo. Nisem bila v fitnesu odkar sem zanosila. Na začetku sem bila odločena, da se ne bom zredila in da bom tekom nosečnosti ves čas pridno telovadila. Šla sem enkrat in potem sem začela bruhati. In od takrat še nisem šla nazaj. Zdaj, ko je mali v vrtcu imam načrt, da spet začnem telovaditi. Saj sem suha in res mi ni ostalo nobenega trebuha, trenutno sem si celo presuha, ampak že zaradi samega počutja in oblike telesa.

PREBERI ŠE
Nuša Lesar: 'Mnoge je zmotilo, da sem izbrala Jana Plestenjaka'

Preveč žensk se bori tudi s slabo samopodobo, na kar vplivajo tudi lepotni ideali, ki so jih ustvarili mediji. Kako vse to čutiš, če si javna oseba? So pritiski še večji?

Ja, zelo. Meni so to ne zdi ok in moja mami tega nikoli ni razumela. Jaz se prej nisem tako počutila, ampak sem prišla do tega. Spet iz teh zlobnih komentarjev. Jezna sem nase, ker sem tako labilna in ker mi pridejo do živega, ampak mi. Včasih si ne moreš pomagati.

"Mene kritizirajo zaradi vsega. Zato, ker se preveč ukvarjam sama s sabo, ker v življenju počnem tudi kaj drugega in nisem ves čas doma z otrokom ..."
"Mene kritizirajo zaradi vsega. Zato, ker se preveč ukvarjam sama s sabo, ker v življenju počnem tudi kaj drugega in nisem ves čas doma z otrokom ..."FOTO: Tadej Frantar

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

SabincaH
19.10.2018, 17:34:08
2 0
+2
O kiri bedn članek
MonstersinsideMe
18.10.2018, 22:12:04
3 0
+3
In koga to zanima Anja sprav se h pameti zj c ti je fotr politik si se tok bol BEDNA MARŠ
TriCERARtops
16.10.2018, 13:20:29
6 1
+5
Litle
16.10.2018, 13:05:31
3 1
+2
ha ha, res nujno prebrat članek o hči nekdanjega slovenskega politika in uspešnega poslovneža Janka Jenka, kak pa me boli p....
Janez_53
16.10.2018, 13:51:03
7 0
+7
Litle, saj se strinjam s tabo, ampak za boga milega-kaj te v šoli niso naučili, kako se sklanja samostalnik "hči"???
TeutonicKnight
16.10.2018, 11:06:09
19 0
+19
A sedaj bo že vsak kmetavz in kmetavzarka kao neke znane osebnosti....vi na Pro Plusu amerikanizirani dostavljalci nepomebnih novic.....
MojsterSplinter
16.10.2018, 9:30:51
53 0
+53
Žal nisem nikoli slišal ne zanjo, ne za njenega očeta, uspešnega poslovneža, politika in patriota.