Domen Valič: 'Lepo je, ko nekdo pokaže svoja čustva!'

J. V.
21.09.2018, 11:26
0
Še preden Domen Valič naslednjo nedeljo kot voditelj znova stopi na oder sedme sezone šova Slovenija ima talent – tokrat prvič ob Sašu Staretu – smo ga vprašali, kakšno poletje je za njim in kaj si lahko obetamo od letošnjih talentov.

Slovenija ima talent se na POP TV vrača naslednjo nedeljo, 30. septembra, ob 20.00!
Slovenija ima talent se na POP TV vrača naslednjo nedeljo, 30. septembra, ob 20.00!FOTO: POP TV

Domen, kakšno poletje je za tabo in kaj si obetaš od jeseni?

Poletje sem preživel napol delovno in napol dopustniško. Najprej sem še ostal v Sloveniji, ker sem imel do sredine julija še predstave, potem sem šel pa najprej na filmski festival, nato pa ob morje ležat na pesek. Jedel sem, jedel in jedel, pa vmes v glavnem ležal in se mi je zdelo ekstra fajn, ker sem tak lenuh, totalno brez slabe vesti. Počitnice niso zaključek nečesa, ampak začetek, ker začeti je treba počasi in premišljeno. Jesen bo pa za mene vsestranska in zanimiva. Moj Zapornik, Briljantina, Reka ljubezni in Slovenija ima talentse mi bodo menjali vsak teden in moram reči, da mi ta raznovrstnost prija. Fajn mi je.

V vlogi voditelja šova Slovenija ima talent si se že preizkusil. Si Sašu, ki je novinec, dal kakšen dober nasvet?

Ja, seveda, polno košaro dobrih nasvetov imam za njega, najpomembnejši je ta: "Dobro glej, kaj delam in če ti narediš ravno kontra, boš najboljš naredu."

Malo za šalo, kdo ti je bolj zabaven? Sašo ali Vid?

Nehajte me izzivati. Z vsaj enim od njiju bi rad bil čez 60 let še vedno prijatelj in če odgovorim na to vprašanje, z vsaj enim od njiju ne bom več.

Če bi se v šovu Slovenija ima talent predstavil kot tekmovalec, s katerim svojim talentom bi skušal prepričati strogo žirijo?

Jaz se ne bi nikooooli prijavil na ta šov. Ker vem, da poleg igre ni ničesar, kar bi rad tako zavzeto počel, da bi se zato javno izpostavljal. Mene zanima igra in ta šov mogoče ni najboljši poligon za to umetnost.

V Reki ljubezni je kot Mark zmešal štrene glavni igralki.
V Reki ljubezni je kot Mark zmešal štrene glavni igralki.FOTO: Matjaž Očko

Je mogoče kaj, česar si na odru tega šova nikoli ne bi želel videti?

Kakršne koli poškodbe. Tukaj pa res pljuvam čez ramo, držim fige na rokah in nogah in zažigam rožmarin po celi Operi, ko so avdicije. Nekateri nastopi so res, res, resnično nevarni in takrat si res želim, da bi talentom uspelo zadevo speljati, kot so si jo zamislili. Zato, ker je zdravje res na prvem mestu in ker bi se snemanje zelo zavleklo, če bi morali čakati rešilca.

Je kakšen talent oziroma trenutek, ki ti je iz prejšnje sezone še posebej ostal v spominu?

Dotaknejo se me posamezniki s svojimi pristnimi reakcijami, tako ob uspehu kot ob neuspehu. Kot veste, tam ta čustva privrejo na obraz v trenutku in v živo res občutiš to pristno emocijo, ki nas dela ljudi, ne glede na vso šminko, obleke in poze, ki jih imamo. Ko nekdo pokaže svojo mehko sredico ... to je lepo doživetje.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.