Franko Bajc (Kmetija): Res sem srečen!

Matej Arh
15.12.2018, 19:13
0
Franko Bajc je tisti simpatični 23-letnik iz Ajdovščine, ki smo ga pred dvema letoma spoznali kot tekmovalca v šovu Survivor Slovenija, zdaj pa je postal tudi veliki zmagovalec šova Kmetija! Vedno nasmejani Franko se je uvrstil tudi na seznam za najbolj seksi znanega Slovenca leta 2018, kjer je s skoraj 2000 glasovi prednosti zmago odnesel drugouvrščenemu Challetu Salletu. Le en dan po razglasitvi smo s Frankom poklepetali o vsem – ker ste vi tako želeli!

Bralci in bralke portala Zadovoljna.si so te izglasovali za najbolj seksi znanega Slovenca leta 2018. Kako dojemaš to zmago?

Nikoli si nisem mislil, da bom kdaj uvrščen na tak seznam, in ko sem izvedel za to, sem bil pozitivno presenečen. Zdaj, ko sem zmagal, sem vesel, hvala vsem za podporo, je pa (smeh) … Nikoli se nisem počutil seksi, zato mi je ta zmaga vlila malo več samozavesti.

Premagati ti je uspelo tudi drugouvrščenega Challeta Salleta, ki je prav tako znan po rednih treningih v fitnesstudiu, prav tako je trenutno eden najbolj vročih glasbenikov. Te je to presenetilo?

Celoten seznam me je presenetil, tudi npr. Luka Dončić, ki je zelo priljubljen in uspešen, potem Žan Serčič, s katerim sodelujem na glasbenem področju … Res zanimiv seznam in res sem presenečen nad zmago. Ne vem, kot kaže, odločajo mišice, če je tudi Challe Salle na vrhu.

Franko že zjutraj naredi 100 sklec.
Franko že zjutraj naredi 100 sklec.FOTO: Matija Kjbr

Poleg fitnesa je tvoja strast tudi glasba. Kakšni so načrti za prihodnost v glasbi?

Povezal sem se z Žanom Serčičem, ki dela kot naš producent, poleg tega pa tudi s kolegom Krisom Kodeljo, s katerim skupaj delam že od majhnih nog, že v prvem bandu sva bila skupaj, celo predskupina Elvisom Jacksonom smo bili. Januarja načrtujem izid prve pesmi in videospota, potem pa pesem po pesem in počasi bomo izdali še album. Vzeli smo si malo več časa, da se posvetimo vsaki pesmi posebej. To gre bolj počasi, ampak sem zelo zadovoljen z napredkom in nikoli si nisem predstavljal, da mi bo rezultat tako všeč, ker sem nad Žanovim in Krisovim delom res navdušen. Prišli smo do odličnih idej in komaj čakam, da ljudje to slišijo.

Kako je videti tvoj povprečni dan? Da prideš do takšnega telesa, je najbrž treba imeti ogromno samodiscipline in tudi znanja?

Mislim, da znanje veliko šteje. Vsi mislijo, da je ogromno odrekanja. Pa saj ga ni malo, ampak uživam v celotnem procesu, nisem navdušen, ko trening končam, ampak sem v pričakovanju, ko tja šele grem. Na treninge ne gledam kot na neki napor. Sicer pa se vsako jutro, ko vstanem, najprej raztegnem, potem pa naredim 100 sklec, ker verjamem, da ni kave, ki bi te tako zbudila. Čez dan imam en trening ali dva; enega v fitnesu, drugega pa z lastno težo. Res verjamem, da je najpomembnejše, da uživaš v samem procesu in usvojiš življenjski slog, ki vsebuje telovadbo in gibanje, ne smeš iskati kratkoročnih rešitev. Nikoli nisem sledil nekim dietam, ker nudijo samo trenutne rezultate. Imam pa rad različne načine telovadbe, ne dojemam se kot fitneserja, ampak se vidim kot športnega navdušenca, ki rad poskuša nove stvari. Če je zraven še adrenalin, mi je to še toliko ljubše. Tudi treninge si spreminjam, čisto drugače sem npr. treniral, ko sem se pripravljal za naziv Mister Slovenije in zdaj, ko se pripravljam na finale Kmetije. Verjamem pa, da je treba dojemanje o fitnesu spremeniti v glavi. Ne porabim namreč vsak dan štiri ure v fitnesu, v eni uri naredim, kar sem si zadal, in to je to.

Franko je poleg fitnesa aktiven tudi na glasbenem področju.
Franko je poleg fitnesa aktiven tudi na glasbenem področju.FOTO: osebni arhiv

Če nam česa ne skrivaš, si samski. Kaj mora imeti ženska, da te osvoji?

Res sem samski. Res mi je všeč, če ženska ve, kaj hoče, da ima neke svoje cilje in da je preprosta, ker tudi sebe vidim kot zelo preprostega. Rad imam tudi, da se rada pogovarja in tudi posluša ter da me razume, ker bi tudi jaz rad razumel njo. Kar zadeva videz, nimam nekih preferenc, prepustim se občutku, ki ti pravijo, da je to to.

Imaš sicer raje, da ženska prevzame pobudo ali si ti tisti, ki naredi prvi korak?

Če mi je oseba všeč, raje vidim, da sem jaz tisti, ki naredi prvi korak. Ni toliko pomembno, a še vseeno mislim, da je mogoče moški tisti, ki mora narediti prvi korak.

Kakšen bi bil tvoj idealni prvi zmenek?

Idealen zmenek je vsak, če je s pravo osebo. Sem romantik, a vseeno ne stremim k temu, da je vse popolno, ker vemo, da tudi v življenju ni vse popolno. Pomembno je, da je oseba taka, ki zna iz vsake situacije potegniti vse najboljše. Ni važno, ali si na gradu z najlepšim razgledom ali pa se pogovarjaš v avtu. Če je prava, je vedno sanjsko.

Na letošnji Kmetiji je pogosto pokazal svoje izklesano telo.
Na letošnji Kmetiji je pogosto pokazal svoje izklesano telo.FOTO: POP TV

Ne moreva mimo vprašanja, ki mu ta teden zagotovo ne moreš ubežati.  Kaj boš storil z denarno nagrado 50 tisoč evrov?

Del nagrade bi zagotovo porabil za glasbeno ustvarjanje, tudi več časa bi mi omogočilo, saj ne bi dopoldne delal in popoldne še treniral, tako da bi se lahko glasbi res bolj posvetil. Del denarja bi namenil izobraževanju za osebnega trenerja, rad bi pridobil tudi še kakšno licenco, mogoče za klinično somatiko ali rehabilitacijo. Ostalo bi prihranil. Pomembno mi je, da bi denar porabil za osebni napredek.

Če bi lahko odšel kamorkoli na svetu, katero destinacijo bi izbral za počitnice?

Idealno potovanje bi bilo z neko osebo, s katero se res razumem. Destinacija pa ne bi bila nič kaj luksuzna, raje z nahrbtnikom, ker se mi zdi, da se na takšnih potovanjih najbolj izkaže, kako si kompatibilen z osebo.

Pa imaš točno določeno osebo v mislih?

Tudi ja, ampak (smeh) … No, bomo videli.

Franko je potrdil, da je samski.
Franko je potrdil, da je samski.FOTO: POP TV

Kaj si najbolj želiš za leto 2019?

Zdi se mi, da sem prvič prišel v neko fazo, ko razmišljam, da sem zelo hvaležen za vse, kar se mi dogaja. Res sem srečen, ker se mi ne dogaja nič slabega, in upam, da bom s takšnim navdušenjem in voljo nadaljeval tudi v letu 2019 in ustvarjal glasbo, se prepustil. Drugo leto bi bil rad predvsem kreativen.

Zelo pestro pa je bilo zate tudi letošnje leto. Po čem si ga boš najbolj zapomnil?

Joj, kakšno leto (smeh)! Največji pečat letos je pustila Kmetija, a ne sam šov, ampak obdobje, v katerem je potekala. Takrat so se zgodile tudi spremembe na poslovnem in družinskem področju, res mi to obdobje predstavlja neko prelomnico, mlajša sestra je odšla študirat v Pariz, otroštva je konec, zaprl sem bar, ki smo ga vodili. Prelomnica.

O svoji družini je spregovoril tudi v Kmetiji. Kot pravi sam, ji je neizmerno hvaležen za vso podporo.
O svoji družini je spregovoril tudi v Kmetiji. Kot pravi sam, ji je neizmerno hvaležen za vso podporo.FOTO: POP TV