22-letna Slovenka, ki je navdušila Slovenijo

Matej Arh
16.11.2018, 7:37
0
Simpatična Tjaša Fajdiga je pred leti, takrat kot 14-letnica, spremljala prvo sezono šova Slovenija ima talent, kjer je vso njeno pozornost ukradla Maja Keuc, ki jo je s tem opogumila, da začne peti. Danes 22-letna Tjaša živi v Amsterdamu, kjer študira jazz petje, obenem pa je preteklo nedeljo postala finalistka sedme sezone.

Tjaša, tvoja pevska pot se je začela, ko si na šovu Slovenija ima talent videla Majo Keuc. S čim te je prepričala in ali si imela kdaj možnost, da jo spoznaš in ji to poveš?

Res je. Maja Keuc me je navdušila s svojo specifično barvo glasu in izvrstno izvedbo točk, ki jih je izbrala za šov Slovenija ima talent. Na odru ima posebno energijo in karizmo, ji pa tega nikoli nisem imela možnosti povedati v živo. Prepričana sem, da za to še prihaja priložnost!

PREBERI ŠE
Maja Keuc: Takšno je njeno življenje zdaj!

Muzikali so v tujini zelo priljubljeni, Slovenijo pa so začeli osvajati v zadnjih letih. Kakšno je stanje v Amsterdamu?

Na Nizozemskem je število muzikalov precejšnje. Vsi se izvajajo v nizozemščini, se pa to število seveda ne more primerjati z West Endom ali Broadwayem. Iz omenjenih prestolnic muzikala se izvaja veliko gostovanj znanih šovov, kar je izvrstno! Januarja na amsterdamske odre tako prihaja produkcija Cats iz West Enda. Se že veselim ogleda!

Tjaša je na avdiciji navdušila s pesmijo Don't Rain on My Parade.
Tjaša je na avdiciji navdušila s pesmijo Don't Rain on My Parade.FOTO: POP TV

Čeprav si nas navdušila z muzikalom, študiraš jazz petje. Kaj bi najraje počela v prihodnosti in kje se vidiš, v tujini ali Sloveniji?

Muzikal me je povsem navdušil. V tej smeri se zato želim po jazzu nadaljnje izobraževati in študirati. Zelo me zanimata tudi šport in organizacija. Čeprav po Sloveniji hrepenim, moj čas vrnitve še ni nastopil. Želim se učiti, spoznavati svet in še naprej v tujini nabirati izkušnje. Če me med tem s seboj ne odpelje kakšen princ, bi se nekega dne gotovo rada vrnila v Slovenijo.

Kaj pripravljaš za finalni nastop?

Nekaj zanimivega in še boljšega! Na odru naj se bliska in grmi!

Ali te nizozemski prijatelji spremljajo v šovu Slovenija ima talent?

Seveda! Vsi so zelo radovedni, kaj se dogaja, ko sem v Sloveniji. Telefon velikokrat zazvoni, saj bi vsi radi dobili najnovejše informacije. Prvo avdicijsko oddajo smo v Amsterdamu spremljali skupaj, polfinalno pa so si na mojem VOYO računu ogledali kar sami in mi med gledanjem pošiljali fotografije in komentarje. Zelo sem hvaležna za take krasne prijatelje. In to ne samo na Nizozemskem.

Kaj je največja neumnost, ki si jo v življenju ušpičila?

Dama tega nikoli ne pove (smeh).

PREBERI ŠE
Lado Bizovičar se je odzval na Brankovo maščevanje

V prvi polfinalni oddaji je Tjaša odpela Diamonds Are a Girl's Best Friend.
V prvi polfinalni oddaji je Tjaša odpela Diamonds Are a Girl's Best Friend.FOTO: Miro Majcen

Katero svetovno zvezdo bi najraje spoznala in zakaj?

Najraje bi spoznala Barbro Streisand, ker je moja vzornica in pogosto vir navdiha. Njena človeškost je neizmerna. Je preprosta in se zna približati ljudem. Všeč mi je njen intervju, v katerem govori, kako jo je bilo vedno strah nastopanja – čeprav se tega niti malo ne vidi! – kako ji je oder predstavljal nekaj groznega, strah, neprijetnost. Njeno celotno delo me navdihuje. Albumi, filmi, režiranje, koliko različnih stvari je počela in kako dobro je vse to počela. Kljub vsemu direndaju pa ji je uspelo ohraniti tudi svoje osebno življenje in svojo etiko, moralo. Vključuje se v politiko, dobrodelnost.

Ali v katerem od talentov vidiš posebno konkurenco?

V izbranih polfinalnih talentih vidim veliko raznolikost in pestrost. Zelo smo si različni in prav vsak od nas je zelo poseben, unikaten. V tem vidim velik navdih, ne pa konkurence. Gledalci bodo čisto zmedeni od vseh raznovrstnih točk.

PREBERI ŠE
KVIZ: Preverite, kateremu žirantu ste najbolj podobni!

Poleg Tjaše se je v prvem polfinalnem večeru v finale sedme sezone uvrstil tudi Tomica Banfić.
Poleg Tjaše se je v prvem polfinalnem večeru v finale sedme sezone uvrstil tudi Tomica Banfić.FOTO: Miro Majcen

Slovenija ima talent se z drugim polfinalom na POP TV vrača to nedeljo ob 20.00. Zamujene epizode vas čakajo na VOYO.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.