V Izraelu bosta presenetila s countryjem

Matej Arh
26.04.2019, 7:47
4
Še točno teden dni loči letošnja slovenska predstavnika na Evroviziji, Zalo Kralj in Gašperja Šantla, da se vkrcata na letalo in poletita v izraelski Tel Aviv, kjer bosta s pesmijo Sebi 14. maja zastopala Slovenijo. V Izraelu pa sta se pred kratkim že mudila, saj sta tam snemala svojo predstavitveno razglednico.

Vedno mirna Zala Kralj inGašper Šantlsta presenetila z novico, da ju bomo v evrovizijski razglednici videli plesati country, a, kot v isti sapi dodaja Gašper, to ni bila njuna ideja. Mlad par še vedno ostaja zvest sebi, kar je tudi glavno sporočilo njune (istoimenske) pesmi, zato bo tudi njun nastop skorajda enak tistemu, s katerim sta v februarju prepričala Slovenijo. Tako evropska javnost kot stavnice so jima izredno naklonjene; že več tednov jima napovedujejo, da se bosta v polfinalu uvrstila na 4. mesto, v finalu pa na trinajsto. A kot pravita sama, jima je veliko bolj od točk pomembno to, da se s svojim sporočilom dotakneta drugih. Kot poudarja Gašper, jima je pomembno prav to, ob tem pa dodaja: "Vsakič sva počaščena, ko se nekdo z najino glasbo poveže, povpraševanje prihaja tudi iz tujine, kar nama daje dodaten zagon in manevrski prostor za naprej. Po vsem tem bi pa šla rada naprej kot Zala in Gašper in ne zgolj kot nekdo, ki bi ga povezovali z Evrovizijo." Z njima smo klepetali v zadnjih dneh, ki jih preživljata v Sloveniji.

PREBERI ŠE
Zala in Gašper, kot ju še niste videli

Od vajine zmage sta minila dva meseca in ko smo klepetali takoj po vajini zmagi, sta mi povedala, da vama je najpomembnejše, da ljudem sporočita, da so 'kul' točno takšni, kot so. Kakšni so bili odzivi v minulih tednih, sta uspela ljudem predati svoje sporočilo?

Zala: Zdi se mi, da se je sporočilo pesmi dotaknilo mnogih, dobiva tudi ogromno sporočil, v katerih nama pišejo, da so bili nesamozavestni, da so se pretvarjali, najina pesem pa jim je pomagala, da so se začeli ceniti, in to je vse, kar sva si že od prvega trenutka želela; da začnejo sprejemati sebe in druge takšne, kot so.

V tem času sta zagotovo odkrila kaj novega o sebi, je torej to, kar počneta zdaj, tisto, kar želita početi tudi v prihodnosti?

Zala: Ne, vsekakor ne. Vsaj ne v smislu tega, kar počneva zdaj, ko morava neprestano hoditi okrog, zaradi česar nimava časa za ustvarjanje. Sama si želim, da se bolj posvetiva tisti plati glasbe, ki nama prinaša veselje; torej ustvarjanju, pisanju pesmi. V tem se veliko bolj najdem kot pa v tem, da moram predstavljati sebe.

Zala in Gašper tudi na Evroviziji pred stomilijonskim občinstvom ostajata zvesta sebi in nastopu, ki sta ga prikazala v februarju.
Zala in Gašper tudi na Evroviziji pred stomilijonskim občinstvom ostajata zvesta sebi in nastopu, ki sta ga prikazala v februarju.FOTO: Aljoša Kravanja

Kaj pa bi rekla, da vama predstavlja smisel življenja?

Gašper: Tisti trenutek, ko je popolno vreme, na blazini na morju, ob tebi pa je oseba, ki jo imaš res rad. To je tak popoln trenutek, da ti je to enostavno to.

Gašper, že takoj po zmagi si omenil humus, zdaj slišim, da tvoja želja po humusu postaja slavna. Imaš kakšen recept za popoln humus?

Gašper: V življenju ga še nisem pripravil (smeh)! Ampak pomembno je, da ne dodaš preveč limone (smeh).

PREBERI ŠE
Zala Kralj in Gašper Šantl končno izpolnila svojo obljubo

Kakšen nastop si lahko obetamo v Tel Avivu?

Zala: Praktično enakega kot na Emi, ni velikih sprememb, ker se tako počutiva najbolj udobno in tako se tudi najraje predstaviva, zato ne bi imelo smisla, da to spreminjamo.

Gašper: Preden greva na oder, pogledava drug drugega in veva, da je to to. In da bova čez en teden doma, kjer bova delala stvari, ki so nama najljubše. Na odru pa bova medsebojno ustvarjala vzdušje in res uživala, ker je to pomembnejše od tehnične izvedbe. Energija mora biti prava.

Stavnice jima napovedujejo zanesljivo uvrstitev v finalni večer.
Stavnice jima napovedujejo zanesljivo uvrstitev v finalni večer.FOTO: Aljoša Kravanja

Kdo pa je na letošnji Evroviziji vajin favorit?

Zala: Letos res imava favorita, veliko poslušava italijansko pesem Soldi in res se nama zdi nora pesem. Tudi njeno sporočilo je 'kul'.

Ali verjameta, da se v življenju vse zgodi z razlogom?

Zala: Ne zares, vsaj ne v smislu usode. Zdi se mi, da se ves čas dogajajo naključja, ki so bolj ali manj srečna, se mi pa zdi, da je možno vse. Če si to res želimo in delamo v tej smeri, da bi se to uresničilo, je praktično res vsaka stvar možna.

Na Evroviziji se bosta v razglednici pred nastopom torej predstavila s countryjem. Ne dvomim, da se v te vode ne bosta spustila, kaj pa lahko na glasbenem področju pričakujemo po Evroviziji?

Gašper: Da, countryja si sicer mimogrede nisva sama izbrala (smeh)! V prihodnosti pa si želiva nekam, kjer bova imela veliko miru in se tam poglobila v ideje, koncepte in nove pesmi. To je ta načrt za prihodnost, da še naprej delava dobro glasbo, ki ljudem pride do živega.

PREBERI ŠE
Ste videli, kakšen videospot sta izdala Zala in Gašper?

Njuna pesem Sebi je na portalu YouTube navdušila že 2 milijona ljudi.
Njuna pesem Sebi je na portalu YouTube navdušila že 2 milijona ljudi.FOTO: POP TV

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

MajaZmaja007
26.04.2019, 11:29:08
Privoščim jima vse najboljše, ampak dvomim, da ima pesem kakšno perspektivo. Take zadeve je fino poslušati v kakšnem wellnessu ...
mvlm1
26.04.2019, 11:19:40
64
+2
Jima želim uspeha... ampak, preveč sta medla, vseeno bi morala pokazati malo več življenja. Bomo videli.
pomlad14
26.04.2019, 11:10:15
63
+3
Bo tudi on moral dati kaj iz SEBE, iz svojega glasu in pet, ne pa samo stat in nič delat.
Slamnati Jeti
26.04.2019, 10:03:53
116
+5
sorry...ampak ful depresivna glasba..