Zala Kralj in Gašper Šantl: Najprej bosta šla na potovanje, potem delala načrte

Matej Arh
16.02.2019, 23:56
0
Leto je naokrog in Slovenija je ponovno izbrala: na evrovizijskem odru v Tel Avivu v Izraelu bosta slovenske barve zastopala Zala Kralj in Gašper Šantl s pesmijo Sebi. Simpatični duo, ki je z zmago marsikoga presenetil, želi s pesmijo in svojim nastopom predvsem dati ljudem vedeti, da smo vsi točno takšni, kot moramo biti.

Najprej vama seveda čestitam za zmago, ki je sicer marsikoga presenetila. Kako bi se predstavila tistim Slovencem, ki vaju še ne poznajo, kaj bi rada, da vedo o vama?

Gašper: Najina pesem govori o tem, da slediš svoji zvezdi, ki pa jo prekrijejo oblaki in ne veš, čemu naj ostaneš zvest. Zato ostaneš zvest samemu sebi in tu je bistvo najinega sporočila: da sva, kar sva, mogoče zato, ker nama je to najbolj všeč ali pa ker drugega niti ne znava in to je najino bistvo in to sva želela sporočiti v pesmi.

Vem, da je od vajine zmage minilo komaj nekaj minut, a vendar: sta že razmišljala, kako bo vajin nastop izgledal v Tel Avivu na Evroviziji?

Gašper: Ne, nisva, in o tem niti ne želiva govoriti, ker preprosto še ne moreva.

Sicer nameravata pesem ohraniti v slovenskem jeziku?

Gašper: Ja, skoraj zagotovo bo pesem ostala v slovenskem jeziku.

Zala Kralj in Gašper Šantl bosta v Tel Avivu nastopila 14. maja v prvem predizboru.
Zala Kralj in Gašper Šantl bosta v Tel Avivu nastopila 14. maja v prvem predizboru.FOTO: Aljoša Kravanja

Kaj pa nasploh Evrovizija, sta jo do zdaj spremljala, sta si od nekdaj želela na njej nastopiti?

Zala: Jaz jo spremljam že od malega in sem si tudi že od malih nog želela tam nastopiti, Gašper pa ni toliko spremljal tega …

Gašper: Ja, meni je šele Zala zbudila strast do Evrovizije. Zdaj kot dober fant je skoraj nujno, da gledam (smeh).

Evrovizijo bo letos gostil izraelski Tel Aviv. Česa se tam najbolj veselita? Poleg nastopa seveda.

Zala: Toplote, vročine …

Gašper: Humusa!

Zala: Oh, ja, humusa! Pa sonca.

PREBERI ŠE
Lea Sirk: 'Izraelka nas v Lizboni ni več poznala'

V slovenskega predstavnika na Evroviziji je vsako leto usmerjene veliko pozornosti. Jo bosta izkoristila morda še kak drug projekt, npr. izdajo albuma, koncerte …?

Gašper: V tem trenutku se veseliva predvsem tega, da se bova malo oddaljila od celotne situacije, kakšno potovanje bi bilo super, potem pa naju lahko to ponovno vprašaš (smeh).

Zmenjeno. No, pa še za konec: zakaj sta se prav s to pesmijo odločila nastopiti na Emi in zakaj menita, da bosta osvojila tudi Evropo?

Gašper: Ni najino mesto, da govoriva, kaj bo koga prepričalo, a midva delava, kar verjameva, da je najinih 100 % v tem trenutku. Svoji inspiraciji bova sledila še naprej. Ljudem bi rada sporočila, da je kul, da so točno taki, kot so.   

Zala in Gašper sta par tudi zasebno.
Zala in Gašper sta par tudi zasebno.FOTO: Aljoša Kravanja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.