Danes jo poznamo kot Catherine, nekoč pa so jo klicali povsem drugače!

M. A.
12.09.2018, 11:26
0
Zelo pomembno je, da se jih v javnosti naziva s pravilnimi nazivi, a za zaprtimi vrati Buckinghamske palače niso znani kot njegovo kraljevo visočanstvo, vojvodinja ali princ ...

Srednješolski prijatelji se vojvodinje Cambriške spominjajo pod imenom Squeak.
Srednješolski prijatelji se vojvodinje Cambriške spominjajo pod imenom Squeak.FOTO: Profimedia

Kate Middleton je dandanes morda res poznana kot Catherine, vojvodinja Cambriška, v srednji šoli pa so jo vsi poznali kot Squeak (Pisk). Nenavadno ime pa je dobila po morskem prašičku, ki ga je imela doma s sestro Pippo. "Imeli sva dva morska prašička. En se je imenoval Pip po moji sestriPippi, drugi pa je bil Squeak in po njem sem nadimek dobila jaz," je zaupala medijem. Ko je začela razmerje s princem Williamom, so jo sošolci na fakulteti poimenovali kar 'Princesa na čakanju'.

PREBERI ŠE
Umakni se, Kate: zdaj je Meghanin čas!

Vombat, manjšemu medvedu podoben avstralski vrečar, je Slovencem dokaj nepoznana žival, dobro pa ga je poznala princesa Diana, saj je svojemu najstarejšemu sinu nadela vzdevekVombat. "Začelo se je, ko sem imel dve leti in smo s starši obiskali Avstralijo. Ni pa vzdevek prišel iz tega, ker bi bil vombatu podoben. No ja, mogoče pa ..." se je v enem izmed intervjujev pošalil princ William.

Diana je Williama klicala Vombat.
Diana je Williama klicala Vombat.FOTO: Profimedia

PREBERI ŠE
Princa Georgea čaka prva kraljevska naloga

Kraljica Elizabeta II. ima že častitljivih 92 let, a nekoč je bila tudi sama deklica, ki ji je izgovarjava lastnega imena povzročala težave. Pogosto ga je izgovorila kar Lilibet, to ljubkovalnico pa najbližji člani kraljeve družine baje uporabljajo še dandanes.

PREBERI ŠE
To si o Melanii Trump misli kraljica Elizabeta

Poseben vzdevek pa si je pri svojih prijateljih prislužil tudi princ Harry, novopečeni mož Meghan Markle. Harryja so klicali Spike, nagajivi princ pa je imel vrsto let tudi skrivni profil na Facebooku, za ime pa je izbral Spike Wells. Po štirih letih so mu profil ukinili, saj je bilo to za princa preveč tvegano.

PREBERI ŠE
Harry in Meghan se poslavljata

Harryjev uradni psevdonim je bil vrsto let Spike Wells.
Harryjev uradni psevdonim je bil vrsto let Spike Wells.FOTO: AP

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.