Kraljevi par oznanil ločitev gospodinjstev

J.V.
15.03.2019, 9:17
Kraljeva para odhajata vsak svojo pot, je pred nekaj dnevi sporočila kraljeva palača in s tem potrdila, kar se je namigovalo zadnjih nekaj mesecev.

Meghan in princ Harry se selita v Buckinghamsko palačo.
Meghan in princ Harry se selita v Buckinghamsko palačo.FOTO: Profimedia

V zadnjih dneh so tuji mediji poročali o sedaj tudi uradni, ločitvi gospodinjstev na britanskem kraljevem dvoru. Medtem ko naj bi princ William in Kate Middletonostala v Kensingtonski palači, se bosta princ Harry in Meghan Markle preselila v Buckinghamsko palačo, kjer ima svoje prostore tudi britanska kraljica Elizabeta II. 

Novico je pred nekaj dnevi oznanila kraljeva palača, odločitev pa je poleg kraljice podprl tudi princ Charles. "Gre za korak, ki so go načrtovali dolgo časa in bo zagotovil stalno podporo vojovodi in vojovodinji, ki začenjata ustvarjati družino in se preselila v rezidenco Frogmore Cottage," je pisalo v sporočilu javnosti. 

PREBERI ŠE
Zdaj gre zares: Meghan se pripravlja na porod!

Mnogi se strinjajo, da gre za povsem razumljivo odločitev, glede na to, da je princ William prestolonaslednik, Harry in Meghan pa se želita podati na samostojno pot. "To je neizogibno in praktično, saj dopušča Harryju in Meghan več svobode, da zgradita lastno mrežo dobrodelnih organizacij in zanimanj."

Novico je potrdila kraljeva palača.
Novico je potrdila kraljeva palača.FOTO: Profimedia