Kdo je norveška princesa Märtha Louise, ki ljubi ameriškega šamana?

J.V.
21.05.2019, 7:52
0
Norveška princesa Märtha Louise polni naslovnice svetovnih medijev. Razlog za to je njena romanca z ameriškim šamanom in samooklicanim zdravilcem Durekom Verrettom.

Medtem ko je ime norveške princese v zadnjih dneh postalo najbolj vroča tema svetovnih medijev, pa se verjetno marsikdo sprašuje, kdo sploh je princesa Märtha Louise, ki ljubi ameriškega šamana. 

Princesa je edina hčerka kralja Haralda V. in kraljice Sonje ter četrta v vrsti na norveški prestol, takoj za svojim bratom Haakonom in njegovima dvema otrokoma. V vrsto za prestol se je uvrstila leta 1990, ko so sprejeli novo ustavo, da norveški prestol lahko podedujejo tudi ženske. Princesa je tudi v vrsti za nasledstvo za britanski prestol kot prapravnukinja kralja Edvarda VII. Velike Britanije.

PREBERI ŠE
To je krona, ki jo bo nosila, ko postane kraljica

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Naziv 'njena visokost' ji je bil odvzet s strani kralja in pravico do tega ima le še, ko je v tujini. Princesa, ki je po izobrazbi fizioterapevtka, je bila namreč vedno fascinirana nad tradicionalnimi norveškimi pripovedkami, zaradi česar se je pričela ukvarjati z recitiranjem ljudskih pripovedk in petjem v zborih. Leta 2002 je v ta namen odprla tudi lastno podjetje, ki ji je omogočilo več delovne svobode od svoje ustavne vloge kot princesa. In ker je morala začeti plačevati davke, ji je kralj odvzel kraljevi naziv. S tem so se zmanjšale tudi njene kraljeve dolžnosti, ostala pa je v vrsti za prestol. Kar pa se bo morda spremenilo sedaj, ko je na družbenem omrežju Instagram oznanila svojo romanco z ameriškim šamanom in samooklicanim zdravilcem. Mnogi se namreč strinjajo, da bi se morala odreči kraljevemu prestolu.

PREBERI ŠE
Kraljica Letizia: vsi se klanjajo njeni obleki za 120 evrov

Da so med njima preskočile iskrice, pravzaprav ni presenečnje. Norveška princesa je namreč študirala na akademiji za holistično medicino in že dolgo trdi, da lahko komunicira z živalimi in angeli. Odprla je tudi svoj terapevtski center in ga poimenovala po boginji z Bližnjega vzhoda. "Zaradi njega sem spoznala, da brezpogojna ljubezen res obstaja na tem planetu. Sprejema me takšno kot sem, brez strahu in dvomov. Nihče me ne spravi v smeh tako kot on," je zapisala na Instagramu in dodala: "Počutim se zelo srečno in blagoslovljeno, da je on moj fant. Hvala ti, ljubezen moja, ker si me tako radodarno vključil v svojo družino."

"In vsi tisti, ki me kritizirate: ustavite konje. Nimate pravice soditi ali izbirati. Svojega moškega ne izbiram na podlagi kriterijev, ki ste jih vi postavili zame. Izbiram iz ljubezni. To je vse. Šaman Durek je moški, s katerim rada preživljam čas in ki me izpopolnjuje. Zato hvala, ker spoštujete moja dejanja in mojo izbiro partnerja."

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

47-letna princesa je ločena: 24. maja leta 2002 se je poročila s pisateljem Arijem Nehnom, s katerim ima tudi tri hčerke. 5. avgusta 2016 je kraljevi dvor objavil, da sta se princesa Märtha Louise in Ari Behn razšla. Njuna ločitev je bila dokončna leta 2017 in velja za prvo ločitev v moderni zgodovini norveške kraljeve družine. Nekdanja zakonca sta se odločila za skupno skrbništvo. 

PREBERI ŠE
Poročna obleka lady Gabrielle Windsor vas bo pustila brez besed

Kdo je šaman Durek?

Gre za ameriškega šamana, ki je v Hollywoodu dobro poznan tudi med zvezdniki. Njegove oboževalke so med drugim tudi Gwyneth Paltrow, Nina Dobrev in Rosario Dawson. Še več, igralko Gwyneth Paltrow je označil za 'sorodno sestro'.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.