'Meghan in princ Harry sta mi ukradla ime na Instagramu!'

M. A.
05.04.2019, 9:46
0
Ko sta Meghan Markle in princ Harry svetu priznala, da sta par in da načrtujeta poroko, je bila Meghan prisiljena zbrisati vse svoje profile na družbenih omrežjih, saj za člane britanske kraljeve družine velja strogo pravilo, ki jim prepoveduje kakršnekoli aktivnosti na družbenih omrežjih, v njihovem imenu pa na uradnih računih objavljajo le tiskovni predstavniki palače. Ta teden sta svoj profil dobila tudi Meghan in Harry.

Na Instagramu je završalo, ko sta Meghan Markle in princ Harrypred dnevi dobila svoj profil, ki nosi ime @sussexroyal. V manj kot šestih urah sta dosegla svoj prvi milijon sledilcev, trenutno jih imata že skoraj 4 milijone, s tem pa sta tudi podrla Guinnessov rekord, ki si ga je doslej lastil korejski pevec Kang Daniel, ki je milijon sledilcev dosegel v 11 urah in 36 minutah. Meghan in Harry, ki v tem mesecu pričakujeta svojega prvorojenca, sta za to potrebovala skorajda točno polovico manj; 5 ur in 45 minut.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Če je navdušenost nad njuno prisotnostjo na Instagramu zaokrožila svet, pa zagotovo ni dosegla 55-letnega inštruktorja varne vožnje, Kevina Keileyja iz Sussexa. Prav njegov profil na Instagramu se je namreč imenoval @sussexroyal, kar naenkrat pa ga je Instagram brez kakršnegakoli opozorila preimenoval v @_sussexroyal_. Z Instagrama so sporočili, da so Keileyju uporabniško ime vzeli, ker račun ni bil aktiven.

PREBERI ŠE
Zdaj gre zares: Meghan se pripravlja na porod!

To ni povsem res; Kevin fotografij res ni objavljal pogosto, baje pa je redno sledil in všečkal fotografije znancev in prijateljev. Da sta mu vojvoda in vojvodinja Sussekška ukradla uporabniško ime, pa mu je sporočil sin. ’Sin mi je poslal SMS sporočilo in me zafrkaval, da je moje ime ukradeno. Ničesar nisem razumel, potem pa mi je rekel, naj pogledam na Instagram. Takrat sem videl, da so mi zares vzeli ime,’je povedal v intervjuju za britanski radijsko postajo 1 Newsbeat.

Meghan in Harry sta si na Instagramu prisvojila ime, ki je bilo že zasedeno.
Meghan in Harry sta si na Instagramu prisvojila ime, ki je bilo že zasedeno.FOTO: Profimedia

Kevin ima enako uporabniško ime na Twitterju in vsaj zaenkrat mu ga Meghan in Harry še nista vzela, zato zdaj redno tvita. ’To je pravi in edini Sussexroyal. Tukaj govorimo in podpiramo nogometni klub Reading FC,’ je zapisal pred dnevi, ko je imel sprva le 4 sledilce. Zdaj jih ima že več kot 1.100, številka pa še naprej vztrajno raste. ’Zdaj redno tvitam, saj domnevam, da mi ne morejo spremeniti uporabniškega računa, če je aktiven. Če Meghan in Harry želita moje ime, bi lahko imela vsaj toliko dostojnosti, da bi me za to prej kontaktirala,’ je dodal v intervjuju.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke