Kakšen priimek bo imel njun otrok?

J.V.
29.04.2019, 8:01
0
Kakšen priimek bo dobil nov član britanskega kraljevega dvora, je eno od vprašanj, ki si ga te dni zastavlja marsikdo. Le vprašanje časa je namreč, kdaj bo Meghan Markle rodila.

Meghan Markle
Meghan MarkleFOTO: Profimedia

Znano je, da kraljevi člani, ki nosijo naziv njegova ali njena visokost, po kraljevi tradiciji nimajo priimka. V zadnjih letih se je to spremenilo in vedno več jih v šoli ali na delovnem mestu uporablja priimek.

"Člani kraljeve družine so lahko poznani po imenu kraljeve hiše in priimku, ki nista vedno enaka. Toda vsak kraljevi član, ki nosi naziv njegova kraljeva visokost princ ali njena kraljeva visokost princesa, priimka ne potrebuje,"je zapisano na uradni strani britanske kraljeve družine. 

Ime kraljeve družine Windsor je potrdila kraljica po njenem kronanju leta 1952. Toda leta 1960 sta se kraljica in vojvoda Edinburga odločila, da si želita, da so njuni potomci ločeni od preostale kraljeve družine. Priimek Windsor je namreč priimek, ki ga uporabljajo vsi moški in neporočene ženske potomke Georgea V., piše Harper's Bazaar.

Uradni priimek je tako postal Mountbatten-Windsor, in čeprav so ga uporabljali desetletja, se v zadnjem času vedno več družin odloča za priimek, ki temelji na njihovih nazivih.Tako na primer princa Georgea v šoli naslavljajo s priimkom Cambridge, njegov stric princ Harry je odraščal kot Harry Wales, saj je bil njegov uradni naziv princ Walesa. Ta se je spremenil lani, ko je s poroko prejel nov naziv, in sicer vojvoda Sussekški, njegova žena Meghan Markle pa je postala vojvodinja Sussekška. Njuni otroci v nasprotju z otroki Kate in Williama ne bodo prejeli kraljevega naziva, razen če jim ga podeli kraljica.

Kraljevi par svojega otroka pogosto ljubkovalno imenuje kar dojenček Sussex. Številni tuji mediji poročajo, da je to precej velik namig, da bo to tudi otrokov priimek, ko bo odraščal. Veliko je bilo v zadnjih devetih mesecih tudi ugibanj, kakšno ime bosta Meghan in Harry izbrala za svojega prvorojenca. 

PREBERI ŠE
Prva fotografija njunega otroka na Instagramu?

 

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.