Objavili še nikoli povedano zgodbo princese Diane

J.V.
14.07.2019, 9:45
1
Princesa Diana, ki je leta 1997 izgubila življenje v prometni nesreči, bi 1. julija dopolnila 58 let. Ob tej priložnosti se je britanska novinarka Danae Brook, ki je živela v isti stanovanjski hiši, vse dokler se Diana ni preselila na kraljevi dvor, odločila objaviti še nepovedano zgodbo o kraljici ljudskih src.

Princesa Diana
Princesa DianaFOTO: Profimedia

Diana je živela v stanovanju v istem londonskem dvorcu kot novinarka Danae Brook. Ker sta bili sosedi je pokojna princesa privolila v pogovor in prvi intervju kot bodoča princesa, ki pa kasneje ni bil nikoli objavljen. Sosedi sta postali vsaj eno leto pred kraljevo poroko in nekaj tednov pred oznanitvijo poroke. Nihče ni niti vedel, da se med njo in Charlesom nekaj plete, kljub temu pa so bila ugibanja o novem dekletu v življenju britanskega princa, vedno glasnejša. Medtem ko je Danae živela s tremi otroci, si je Diana stanovanje nad njenim, delila s tremi prijateljicami. 

V pogovoru Diana med drugim pove tudi to, da za razliko od njene sestre Sarah, bivšega deklega princa Charlesa, so za njo menili, da je bolj primerna za bodočega kralja. Razlog za to naj bi bilo dejstvo, da do takrat ni imela veliko fantov. Ko je novica, da je Diana Spencer nove dekle bodočega kralja, so ljudje ves dan stali pred vhodnimi vrati in zvonili, v upanju, da bi lahko spregovorili nekaj besed z njo. 

PREBERI ŠE
Princesa Diana: Ko sem prišla iz bolnice, sem komaj hodila!

"Opazovala sem, kako je postajala vedno bolj pod stresom. Vsako jutro, ko je poskušala skočiti v svoj rdeči avto, so fotografi tekli za njo do prvega semaforja, v upanju, da se bo ustavila za toliko časa, da bodo dobili svojo fotografijo,"se spominja britanska novinarka v zapisu, ki ga je objavil Daily Mail. A situacija je postala vedno bolj kaotična, nevarna in dramatična, ko so jo začeli zasledovati na motorjih. 

Princ Charles, princesa Diana
Princ Charles, princesa DianaFOTO: Profimedia

Najbolj pa Diano motilo to, da ji Charles ni bil pripravljen pomagati, ko je šlo za medije in da so ti citirali njene izjave, čeprav jih ni podajala. To je bil eden od glavnih razlogov, zakaj je Diana pristala v intervju s svojo sosedo novinarko. Da bi lahko končno povedala svojo stran zgodbe. "Absolutno noro je videti stvari, ki jih pišejo o meni, o njem, ko nisem ničesar rekla. Ampak ne vem, kaj bo prinesla prihodnost," je dejala.

Na vprašanje, ali ji kdo svetuje pri tem, kako ravnati z mediji, je odgovorila:"Ne. Mislim, da se kraljeva družina sploh ne zaveda, kaj se dogaja tukaj. O tem vsaj nismo govorili, ko smo bili v Norfolku." Tam so praznovali 32. rojstni dan princa Charlesa in Diani se je uspelo izmuzniti iz stanovanja neopaženo. 

PREBERI ŠE
Melania od glave do pet skopirala princeso Diano

"Ne razumem, zakaj je vse skupaj eskaliralo do takšne skrajnosti. Mislim, da je to zato, ker je november za kraljevo družino tako pomemben. Princesa Anne se je poročila in rodila nove,bra. To je mesec, ko obletnico praznujeta kraljica in princ Philip. In seveda Charles ima rojstni dan in vsi komaj čakajo, da se poroči in jaz sem bila tista, ki se je v tem času pojavila."

Princesa Diana
Princesa DianaFOTO: Profimedia

Menila je, da je za bodočega kralja primerna samo zato, ker ni spala naokoli. Bilo je jasno, da se je imela za manjvredno od svoje starejše sestre, ki je bila Charlesovo dekle skoraj eno leto. Diana je tudi močno namignila, da je bila devica in verjela je, da je to glavni razlog, da jo je kraljeva družina izbrala za bodočo nevesto. 

"Res mi je zelo žal, da sem prinesla kaos v življenja ljudi, ki živijo v tej stavbi,"je dejala Diana ter novinarki zaupala, da so ji končno dovolili osebnega varnostnika. Žensko oblečeno v črno, ki je bila njena senca kamor koli je šla. 

PREBERI ŠE
Fotografije razkrivajo, v kakšnem odnosu sta Meghan in Kate