Njun otrok ne bo princ ali princesa. To je razlog, zakaj!

M. A.
09.04.2019, 19:44
0
Številni navdušenci britanske kraljeve družine po vsem svetu nestrpno pričakujejo rojstvo prvega otroka Meghan Markle in princa Harryja, tisti bolj premeteni pa na ta račun tudi dobro služijo. Marsikdo namreč stavi tako o predvidenem roku kot o imenu nerojenega otroka, medtem pa se vprašanja porajajo tudi bodoči mamici. Kraljica Elizabeta II. namreč odloča, kakšen naziv bo imel novorojeni otrok.

Povsem nič neobičajnega ni, da britanska kraljeva družina ne izda predvidenega datuma za porod članice in tako je bilo tudi pri Meghan Markle. Že pred nekaj meseci ji je sicer ušla informacija, da naj bi rodila aprila, pred kratkim se je tudi umaknila iz javnosti, številni so že pred časom ugotavljali, da bo rodila prej zaradi velikosti njenega trebuha, zato morda toliko bolj preseneča dejstvo, da največ ljudi stavi na termin med 21. in 24. aprilom. Morda bi bili takega datuma preprosto veseli, saj to pomeni, da bi si otrok delil rojstni dan z britansko kraljico Elizabeto II.; ta bo 21. aprila praznovala svoj 93. rojstni dan. Spomnimo, da je v tem terminu – natančneje 23. aprila – lani rodila tudi Kate Middleton, in sicer svojega sinčka, princa Louisa.

PREBERI ŠE
Kate Middleton, kot je ne vidimo pogosto

Kate Middleton je 23. aprila lani rodila princa Louisa.
Kate Middleton je 23. aprila lani rodila princa Louisa.FOTO: Profimedia

Datum poroda pa ni edina stvar, ki je te dni na Otoku pogosto komentirana, temveč se mnogi sprašujejo tudi, kako bo otroku ime. Dekliško ime, ki trenutno vodi na stavnicah, je Victoria, na drugem mestu pa se kakopak pojavlja Diana; enako je bilo že leta 2015, ko je Kate Middleton rodila princeso Charlotte. Malčici, ki bo 2. maja praznovala 4. rojstni dan, je sicer ime Charlotte Elizabeth Diana. Naslednji imeni na stavnicah sta Alice in Isabella.

PREBERI ŠE
Zdaj gre zares: Meghan se pripravlja na porod!

Princesa Charlotte Elizabeth Diana bo 2. maja praznovala 4. rojstni dan.
Princesa Charlotte Elizabeth Diana bo 2. maja praznovala 4. rojstni dan.FOTO: AP

Kaj pa če bo Meghan rodila fantka? Trenutno se kot najbolj verjetno ime omenja Arthur, visoko se uvrščata tudi Edward in James. Čeprav sta ime in celo spol otroka še zavita v skrivnost, pa je že zdaj jasno, da novorojenec ne bo imel kraljevega naziva. Njegova starša, Meghan in Harry, se trenutno ponašata z nazivom vojvodinja sussekška in vojvoda sussekški, ki sta ju od kraljice prejela, ko sta se 19. maja lani poročila. Naziv pa je odvisen od kraljice, saj bi bila Meghan, če bi Elizabeta II. tako želela, preprosto oklicana in predstavljena kot žena Harryja, valižanskega princa.

PREBERI ŠE
Kraljevi par oznanil ločitev gospodinjstev

Kraljica Elizabeta II. je tista, ki lahko po mili volji spreminja okostenela pravila kraljeve družine.
Kraljica Elizabeta II. je tista, ki lahko po mili volji spreminja okostenela pravila kraljeve družine.FOTO: Profimedia

Če bo Meghan rodila punčko, bo ta po trenutnih zakonih kraljeve družine dobila naziv lady, sin pa bi postal grof (earl). Okostenela pravila prav tako narekujejo, da bi sin po očetu podedoval naziv vojvode, medtem ko bi hči preprosto ostala lady. To izvira iz pravila, ki ga je leta 1917 izdal takratni kralj George V. Kljub temu pa je kraljica tista, ki lahko naredi izjemo in otroka okliče z nazivom princesa ali princ. To je že naredila za otroke Williama in Kate, zato se mnogi sprašujejo, ali bo morda izjemo naredila tudi za Meghan in Harryja.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Ali bo kraljica Meghaninemu otroku podelila naziv princ oz. princesa?
Ali bo kraljica Meghaninemu otroku podelila naziv princ oz. princesa?FOTO: Profimedia

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.