Žalosten razlog, zakaj princesa Diana ni imela več otrok

J.V./M.A.
26.07.2019, 12:14
9
Princesa Diana si je menda vedno želela več otrok, a ji je po besedah kraljeve strokovnjakinje, to preprečeval en žalosten dejavnik.

Princ Harry, princesa Diana
Princ Harry, princesa DianaFOTO: Profimedia

Britanski medij Express se je v teh dneh ponovno razpisal o pokojni princesi Diani in razlogu, ki je kraljici ljudskih src preprečeval, da bi imela še več otrok. Diana si je menda zelo želela, da bi princa William in Harry lahko dobila še bratca ali sestrico, a te želje ni mogla uresničiti, ker v tistem času ni bila poročena, je razkrila kraljeva strokovnjakinja Ingrid Stewartza Daily Mail.

"Junija 1997 sva govorili o tem, ali bi se še enkrat poročila. Rekla je, da je Harry vedno spraševal po bratcu ali sestrici, saj je bil naveličan tega, da je najmlajši. A mu je vedno rekla, da je to malce težje, ker ni poročena. Rekla je, da bi si zelo želela imeti še več otrok in se ni videla samska za vedno. Harry je želel, da se ponovno poroči, William pa ne."

Diana je bila pred smrtjo v zvezi s Hasnatom Khanom, s katerim se je menda tudi želela poročiti. "Govorili sva o tem, s kakšnim moškim bi se poročila in dejala je, da je potrebuje mladega Američan z velikim posestvom."  Sprva so številni prijatelji verjeli, da bo pristala z britanskim srčnim kirurgom pakistanskih korenin, Hasnatom Khanom, nato pa je Diana začela razmerje z Dodijem Fayedom, sinom egipčanskega milijarderja, Mohamedom Al-Fayedom. 

V zakonu, ki je pogosto polnil naslovnice časopisov, sta se Charlesu in Diani rodila dva sinova.
V zakonu, ki je pogosto polnil naslovnice časopisov, sta se Charlesu in Diani rodila dva sinova.FOTO: Profimedia

Spomnimo ...

V zakonu, ki je pogosto polnil naslovnice časopisov, sta se Charlesu in Diani rodila dva sinova; 21. junija 1982, manj kot eno leto po poroki, je princesa Diana rodila princa Williama, tri leta pozneje, 15. septembra 1984, pa še princa Harryja. Diana je zaradi svojih sinov brez težav redno kršila kraljevi protokol. Sama se je odločila, katere šole bosta obiskovala, prav tako je sama izbrala njuni imeni in se ni ozirala na kraljičine želje, našla pa jima je tudi varuško po svoji izbiri, saj ji uradna kraljeva varuška ni bila všeč. Pogosto, če ji je le dopuščal čas, ju je v šolo peljala kar sama.

Februarja 1996 sta Diana in Charles sprejela odločitev, da se ločita, kar jima je svetovala tudi kraljica Elizabeta II. Ločitev je bila dokončana 28. avgusta 1996, skorajda natanko eno leto pred Dianino smrtjo.