Razlog, zakaj je tudi po ločitvi nosila poročni prstan, vas bo ganil

J.V.
26.09.2018, 8:16
3
Čeprav od njene tragične smrti mineva že 21 let, v javnost še vedno prihajajo nove informacije o življenju kraljice ljudskih src, princese Diane. V zadnjih tednih so se svetovni mediji razpisali predvsem o tem, kakšna je bila Diana kot soproga in mama, ter razkril ganljiv razlog, zakaj je tudi po ločitvi od princa Charlesa še vedno nosila poročni prstan.

Prstan z modrim safirjem je nosila tudi po ločitvi.
Prstan z modrim safirjem je nosila tudi po ločitvi.FOTO: AP

Ko sta se princesa Diana inprinc Charlesleta 1981 poročila, je Diana prejela poročni prstan, ki ga je nosila tudi leta po ločitvi, čeprav ji tega ne bi bilo treba.

O prstanu, ki ga med drugim krasi tudi 12-karatni safir in ga sedaj nosi cambriška vojvodinja Kate Middleton, se je v zadnjem času sicer že veliko pisalo, a iz drugega razloga. Z njim je Diana namreč prekršila tradicijo, saj ni bil izdelan posebej za princeso, ampak ga je princ Charles za njo kupil v londonski zlatarni Gerrard.

PREBERI ŠE
Zakaj je zaročni prstan Kate Middleton tako kontroverzen?

11 let kasneje se je kraljevi par ločil, prstan pa je kljub razhodu ostal na Dianini roki vse do leta 1996. Po protokolu britanskega kraljevega dvora ga princesa ni bila več dolžna nositi, a je to naredila iz enega posebnega razloga: zaradi spoštovanja svojih sinov. 

Ko je Diana v tragični prometni nesreči izgubila svoje življenje, sta si princ Harry in princ William razdelila njene najbolj dragocene stvari in prstan je pripadel Harryju. Ta ga je hranil, vse dokler ga zanj ni prosil William, ki ga je ob poroki želel podariti Kate.

V znak spoštovanja so se v zlatarni Gerrard odločili, da nikoli več ne bodo izdelali enakega prstana.

Danes prstan nosi Kate Middleton.
Danes prstan nosi Kate Middleton.FOTO: Profimedia

 

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

Menes
26.09.2018, 19:00:57
3 1
+2
Prstan je nosila, ker je lep in dragocen.
Comanchee
26.09.2018, 11:11:29
11 1
+10
Mimogrede... to ni poročni, pač pa zaročni prstan. Poročni prstani članic kraljeve družine so klasični zlasti obročki, večinoma izdelani iz slavnega valižanskega zlata.
Comanchee
26.09.2018, 12:08:24
2 0
+2
popravek: ZLATI obročki