Zakaj je zaročni prstan Kate Middleton tako kontroverzen?

J.V.
20.08.2018, 10:12
0
Nobena skrivnost ni, da je zaročni prstan, ki ga nosi cambriška vojvodinja Kate Middleton, nekoč pripadal princesi Diani. Osem let po tem, ko jo je princ William z njim zasnubil, pa so v javnost pricurljale informacije, da naj bi 370 tisoč evrov vreden prstan, v kraljevi družini dvignil kar nekaj prahu.

Kate je prstan podedovala od princese Diane.
Kate je prstan podedovala od princese Diane.FOTO: Reuters

Zaročni prstan, v katerega je vdelan 12-karatni modri safir in ga obkroža 14 diamantov, je v kraljevi družini precej nepriljubljen. Prva ga je nosila danes pokojna princesa Diana, ki ga je leta 1981 prejela od princa Charlesa.

PREBERI ŠE
Zastrašujoči znaki, da si Kate in Diana delita isto usodo

Prstan pa ni bil izdelan posebej za njo, ampak ga je takrat lahko kupil kdor koli. Če je seveda imel 370 tisoč evrov pod palcem. In dejstvo, da je bil prstan na voljo tudi vsem tistim, ki niso modre krvi, je bilo za kraljevi dvor nesprejemljivo.

Številni viri poročajo, da je prstan izbrala princesa Diana sama, zaradi česar je danes, ko ta krasi roko cambriške vojvodinje Kate Middleton, še toliko bolj poseben. No, Diane ni to nič motilo, da bil prstan na voljo vsem in ga je nosila tudi po ločitvi od princa Charlesa. 

PREBERI ŠE
Ko novinarka in ločenka postane nova kraljica

Uradne zaročne fotografije Kate Middleton in princa Williama.
Uradne zaročne fotografije Kate Middleton in princa Williama.FOTO: Reuters

 

 

 

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.