Če boste upoštevali ta nasvet, vam bodo lasje izjemno hvaležni

S.B.
23.07.2019, 8:00
0
V poletnem času sonce v kombinaciji z morsko soljo precej škoduje vašim lasem. S sušenjem in ravnanjem las pa škodo še dodatno povečate. To leto se na dopust odpravite brez pripomočkov, kot so sušilnik, figaro in ravnalec za lase, ter svoje lase razveselite z naravnim sušenjem. Verjemite, hvaležni vam bodo.

Kodri

Po tuširanju glavo nagnite naprej, okoli zavijte brisačo in se dvignite. Na ta način boste obdržale naraven volumen las. Za ohranitev lepih, naravnih kodrov pa vam bo v pomoč kokosovo olje, saj bo v teksturi lasa pomagalo zadržati vlago. Nanesite ga na prste in ga vmasirajte v vrhove las. Če se tuširate zvečer, vzglavnik oblecite v svileno prevleko, saj boste s tem preprečile naelektritev las.

PREBERI ŠE
Ste že slišale za francoski paž? Frizura je hit poletja!

Valoviti lasje

Valovite lase je sicer malce težavneje naravno sušiti, saj nikdar ne veste, kakšna bo oblika vaših las po naravnem sušenju, pa vendar tudi za vas obstaja preprosta rešitev. Po tuširanju odvečno vodo iz las iztisnite s pomočjo brisače. Za česanje uporabite glavnik s širokimi zobmi. Nato pa sledi najbolj pomemben korak za ohranitev valovite oblike las, in sicer nanos spreja za teksturo. Če želite, lahko tudi lase razdelite na štiri enakomerne dele in spletete rahle kitke, ki bodo med sušenjem oblikovale nežne valove.

Če si brez kodralnika oziroma likalnika las ne predstavljate življenja, pa si v videoposnetku poglejte, kako do popolnih las. 

Ravni lasje        

Najprimernejši za naravno sušenje so ravni lasje. Njihovo sušenje na zraku je enostavno, edina težava pa je volumen las. Nasvet, da ga obdržite, pa se skriva v tem, da lase posušite s pomočjo brisače, nato pa jih počešete z glavnikom za mokre lase ali s posebnim glavnikom za razčesavanje las. Ravni lasje so namreč najbolj občutljivi, ko so mokri, zato sta potrebna dodatna previdnost in nežno ravnanje. Med poletjem se izogibajte raznim preparatom za oblikovanje pričeske. Za oblikovanje volumna si lahko pomagate z oljem čajevca, ki ga nanašajte na še vlažne lase. Naelektrenost las pa lahko preprečite z nanosom kokosovega olja, pri čemer se izogibajte lasišču.

PREBERI ŠE
Poletne frizure za vse, ki želijo kratko, a ne prekratko