Kaj narediti, če se znojite pod prsmi?

J.V.
17.06.2019, 8:37
0
Medtem ko se o znojenju pod pazduho v poletnih mesecih piše in govori veliko, to ne velja za znojenje pod prsmi, ki je še vedno tabu, čeprav gre za težavo, s katero se v vročih dneh borijo številne ženske predstavnice.

Znojenje pod prsmi je težava, ki doleti predvsem ženske z bujnejšim oprsjem.
Znojenje pod prsmi je težava, ki doleti predvsem ženske z bujnejšim oprsjem.FOTO: iStock

Znojenje pod prsmi je ena tistih težav, o katerih se ne govori in piše veliko, a s katero se zlasti poleti spopada veliko predstavnic ženskega spola. Predvsem tiste, ki jih je mati narava obdarila z nekoliko večjim oprsjem.

Nedavna raziskava je pokazala, da se s tem obremenjuje kar 87 % žensk, občutek pa zagotovo ni najboljši. Še posebej v trenutkih, ko se na obleki naredijo potni madeži. K sreči obstaja nekaj načinov, s pomočjo katerih lahko znojenje pod prsmi vsaj nekoliko omilite, če ga že ne morete povsem preprečiti. 

1. Nosite modrčke iz materialov, ki koži pustijo dihati

Modrčki iz umetnih materialov v poletnih mesecih niso najboljša odločitev, saj se boste v njih še bolj potile. Zato izbirajte takšne iz naravnih materialov, kot je bombaž, ki koži pusti, da diha in vpija znoj. Izbira modrčka in pravega materiala je najbolj pomemben korak, in če ga boste preskočile, boste znojenje pod prsmi težko preprečile. Na spletu smo našli tudi nekaj koristnih nasvetov, ki so jih delile ženske, ki se spopadajo s to težavo, in vse se strinjajo, da je izbira pravega modrčka najbolj pomembna, večina se jih poleti izogiba podloženim.

Poskusite lahko z otroškim pudrom.
Poskusite lahko z otroškim pudrom.FOTO: Profimedia

2. Pomagate si lahko z otroškim pudrom

Možnosti, da znojenje povsem preprečite, so minimalne. Ker to povzroča tudi razdraženo kožo in rdeče madeže, lahko poskušate položaj olajšati s pomočjo otroškega pudra. Za zelo učinkovitega se je menda v preteklosti že večkrat izkazalo tudi arganovo olje, ki ga nekaj kapljic vtrite v kožo pod prsmi.

3. Uporabite dnevni vložek

Morda se sliši bizarno, a tako kot nekatere vstavljajo dnevi vložek pod pazduho, ga nekatere vstavljajo tudi v spodnji del košarice modrčka. Vložek bo namreč vpil znoj in preprečil nastajanje potnih madežev pod prsmi. 

PREBERI ŠE
Dnevni vložek vstavila pod pazduho in navdušila milijone

4. Pod prsi nanesite deodorant

Nikjer ne piše, da deodorant preprečuje samo potenje pod pazduhami. Z njim si lahko pomagate tudi pri znojenju pod prsmi. Če bi ga pod prsmi uporabljale pogosto ali celo vsakodnevno, vam svetujemo, da izberete deodorant, ki je popolnoma naraven. 

Deodorant lahko uporabite tudi na drugih delih telesa.
Deodorant lahko uporabite tudi na drugih delih telesa.FOTO: iStock

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.