Osvojite nepozabno razvajanje samo za ženske!

J.V.
12.11.2018, 13:32
Ste se kdaj spraševale, kako priljubljena igralka Lara Komar skrbi za svoj mladosten videz in kaj je skrivnost njenih dolgih, močnih in sijočih las? Odgovor na vprašanje je povsem preprost in se skriva v uporabi kolagena. Igralka se namreč zaveda, da je kolagen ključnega pomena za elastično in mladostno kožo, sijoče in močne lase ter zdrave nohte. In ker z leti tvorba kolagena v telesu vedno bolj upada, je njegovo nastajanje potrebno spodbuditi z uživanjem določenih živil in prehranskih dopolnil. Z njihovo pomočjo boste upočasnile proces staranja, nastajanje gub, ter izboljšale videz las in nohtov. Izpolnite nagradno prijavnico in se potegujte za kolagen make-over z Laro Komar!

Če ste tudi same že vstopile v obdobje, ko na obrazu opažate prve gubice, se razlog za to skriva v pomanjkanju kolagena.
Če ste tudi same že vstopile v obdobje, ko na obrazu opažate prve gubice, se razlog za to skriva v pomanjkanju kolagena.FOTO: iStockphoto

Zagotovo ste tudi same že večkrat slišale, da je kolagen zelo pomemben za mladosten videz kože, v resnici pa še vedno ne veste, kaj točno je kolagen, zakaj je tako pomemben in kako lahko na naraven način spodbudite njegov nastanek. Dejstvo je, da mora biti nega kože dosleden in reden proces, če želite, da je ta zdrava, mehka in sijoča. Ker ima zrela koža drugačne potrebe kot mlada, je temu treba z leti prilagoditi tudi nego, prehrano, življenjski stil in kozmetične izdelke. Le tako bo koža ostala gladka in elastična. Če ste tudi same že vstopile v obdobje, ko na obrazu opažate prve gubice, se razlog za to skriva v pomanjkanju kolagena, ki je vir peptidov, potrebnih v procesih, ki se odvijajo v mišicah in celicah v koži, laseh in nohtih. Izboljša strukturo in videz las, poveča debelino las in izboljša čvrstost nohtov. Kolagen je pravzaprav beljakovina, ki je ključna za lepo kožo, zdrave in močne lase ter nohte in predstavlja kar 30 % vseh beljakovin v telesu.

Izpolnite NAGRADNO PRIJAVNICO in se potegujte za kolagen make-over z Laro Komar!

Na pomanjkanje kolagenskih vlaken v telesu opozarjajo lasje, ki izgubljajo lesk, vedno bolj lomljivi in krhki so tudi nohti, koža izgublja prožnost in elastičnost.
Na pomanjkanje kolagenskih vlaken v telesu opozarjajo lasje, ki izgubljajo lesk, vedno bolj lomljivi in krhki so tudi nohti, koža izgublja prožnost in elastičnost.FOTO: iStock

Znaki, da vam primanjkuje kolagena

Na pomanjkanje kolagenskih vlaken v telesu opozarjajo lasje, ki izgubljajo lesk, vedno bolj lomljivi in krhki so tudi nohti, koža izgublja prožnost in elastičnost, pojavijo se tudi prve gube, ki z leti postajajo vedno bolj izrazite. Sredi dvajsetih let začne naše telo izgubljati sposobnost obnove kolagena za približno 1,5 odstotka letno, kar pomeni, da lahko do 45. leta raven kolagena v našem telesu pade tudi za do 30 odstotkov. Da bi spodbudile tvorbo kolagena, si lahko pomagate tudi z uživanjem nekaterih živil.

Njegovo tvorbo spodbujajo tudi nekatera živila, ki jih morate vključiti v prehrano.
Njegovo tvorbo spodbujajo tudi nekatera živila, ki jih morate vključiti v prehrano.FOTO: iStock

Živila, ki spodbujajo njegovo tvorbo

Na vašem krožniku naj se pogosteje znajde paradižnik, ki velja za močan antioksidant, ki preprečuje razgrajevanje kolagena v telesu oziroma spodbuja njegov nastanek. Ker gre za sadež, ki je bogat z likopenom, bo vašo kožo zaščitil pred škodljivimi UV žarki in imel nasploh zelo pozitiven učinek na kožo. Na tvorbo kolagena vplivajo tudi citrusi, ki so bogati z vitaminom C.

Zakaj bi morale po 35. letu uživati dodatke kolagena?

Kolagen deluje kot 'lepilo' za celice, tkiva in številne organe in zagotavlja, da ti ohranjajo zdravo stanje telesa. Poleg zgoraj omenjenih živil, lahko njegovo nastajanje v telesu spodbudite tudi z vnosom prehranskega dopolnila, ki vsebuje kolagen in pomaga nadomestiti njegov primanjkljaj. Za vidne rezultate je prehranska dopolnila treba uživati vsaj 2 meseca, tako da kolagen v prahu dodate v jogurt ali vaše najljubše napitke, kot so kakav, sok, mleko, čaj ali vodo, saj se tako najhitreje absorbira v organizem.

Izpolnite NAGRADNO PRIJAVNICO in se potegujte za kolagen make-over z Laro Komar!

Za močne lase in nohte

Če se že nekaj časa borite z razcepljenimi konicami, so vaši lasje brez leska, nohti pa lomljivi in krhki, si lahko pomagate s Kolagenom v prahuiz Medexa. Ta je namenjen uporabi za močne lase in nohte ter vsebuje 100 % hidrolizirani kolagen. Z rednim uživanjem bodo namreč vaši nohti trdni, lasje pa močni in sijoči. Za še boljši učinek je kolagen v prahu priporočljivo uživati v kombinaciji z vitaminom C. Vmešate ga lahko v sveže pripravljeno limonado ali kakšen drug napitek, preden ga spijete, pa počakajte, da se kolagen raztopi. Priporočljiva dneva količina je 10 g oziroma približno dve priloženi merici.

Da bi nadomestile primanjkljaj kolagena v telesu, je nujna uporaba prehranskih dopolnil.
Da bi nadomestile primanjkljaj kolagena v telesu, je nujna uporaba prehranskih dopolnil.FOTO: arhiv proizvajalca

Za mladosten videz kože

Kolagen je odgovoren za lepo kožo, saj se nahaja v globljih plasteh kože, kjer skupaj s hialuronsko kislino in elastinom zagotavlja čvrstost kolagenske mreže ter koži nudi elastičnost, oporo in moč. Njegovo pomanjkanje se kaže v obliki gub, celulita, suhe kože, kože brez leska in prožnosti. Da bi izboljšale napetost in elastičnost kože, je priporočljiva uporaba patentirane oblike kolagena v Kolagenliftuiz Medexa, na katerega prisega tudi priljubljena igralka Lara Komar in z njim ohranja svoj mladosten videz. Hialuronska kislina napolni prostor med kolagenskimi vlakni, dodani vitamin pa dodatno podpre delovanje kolagena in hialuronske kisline. Medtem ko Kolagenlift v raztopini vsebuje kolagen Verisol®, hialuronsko kislino in niacin, ki prispeva k ohranjanju zdrave kože, Kolagenlift v prahu vsebuje kolagen Naticol®, hialuronsko kislino in vitamin C, ki ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kože.

Osvojite nepozabni kolagen make-over z Laro Komar!

Če si tudi ve želite močnih in dolgih las ter mladostnega videza kože, izpolnite spodnjo prijavnico in se potegujte za nepozabni dnevni paket razvajanja, ki ga ob 10. obletnici izdelka kolagen podarja Medex. Med vsemi, ki se boste prijavile, bomo izžrebali 3 srečnice, ki bodo osvojile kolagen 'make over' z Laro Komar, na katerega jih bomo pospremili tudi s kamero. Imena nagrajenk bodo objavljena 26. 11. 2018na uradni Facebook strani Zadovoljna.si.

Mladosten videz, močne in zdrave lase in nohte Lara pripisuje uživanju kolagena.
Mladosten videz, močne in zdrave lase in nohte Lara pripisuje uživanju kolagena.FOTO: arhiv proizvajalca

Sponzorirana vsebina