Živilo, ki ga morate jesti, če imate težave s kožo

J.V.
15.07.2019, 7:53
0
Imate problematično kožo? Vam težave povzročajo akne, čeprav že nekaj let niste več v puberteti? Niste edine. Podobne težave je imela tudi Victoria Beckham, dokler ji dermatolog ni svetoval, da na svoj dnevni jedilnik uvrsti to živilo ...

Obogatite svojo hrano s proteini in zdravimi maščobami, antioksidanti, vitamini ter minerali. 
Obogatite svojo hrano s proteini in zdravimi maščobami, antioksidanti, vitamini ter minerali. FOTO: iStockphoto

Lepa koža se začne znotraj vas, zato je pomembno, da si postrežete z zdravo hrano, po možnosti s čim manj dodatki, kot so aditivi, konzervansi in podobno. Izbirajte sezonsko in lokalno hrano, ki je najmanj obdelana in ima zato tudi večjo hranilno vrednost. Ključ do upočasnjenega staranja se skriva v zdravih maščobah, v večbarvnem sadju in zelenjavi. Med živila za bolj mladosten videz spada vsa zelena zelenjava, sadje z veliko C-vitamina, kot je kivi, omega 3 maščobe v divjem lososu, ribje in olivno olje itd. Obogatite torej svojo hrano s proteini in zdravimi maščobami, antioksidanti, vitamini ter minerali. 

Kako zelo pomemben je dnevni vnos omega 3 maščob, se zaveda tudi Victoria Beckham, ki temu pripisuje svoje mladostni videz. 

PREBERI ŠE
3-dnevni jedilnik za naravni lifting obraza

S problematično kožo se je leta borila tudi Victoria Beckham.
S problematično kožo se je leta borila tudi Victoria Beckham.FOTO: Profimedia

"Svetujem vsakodnevni vnos omega 3, vitamina C in hidrokolagena, ki poskrbi za tvorbo novega kolagena, ki je zelo pomemben gradnik mišic in kože. Trening obraznih mišic predstavlja ne samo 'instant' brisanje gubic, ampak je ključ do raziskovanja in spoznavanja svojega obraza, svojih čustev, sebe," pojasnjuje Karin Velikonja, inštruktorica obrazne joge. 

S problematično kožo se je vrsto let borila tudi Victoria Beckham, dokler ji dermatolog ni svetoval, da na tedenski jedilnik večkrat uvrsti lososa."Obiskujem dermatologa v Los Angelesu, ki ga poznam že vrsto let in je rešil mojo kožo,"je v intervjuju za The Edit dejala britanska modna oblikovalka, ki skoraj vsak dan uživa lososa, ki je bogat vir omega 3 maščob, vsebuje pa tudi vitamina A in C. 

PREBERI ŠE
5 TOP živil za mladostnejši videz

Da je losos odlično orožje proti staranju kože, je dokazala tudi študija, objavljena v  'European Journal of Dermatology', v kateri so zapisali, da so tisti, ki so redno uživali ribe in zelenjavo, bogate z omega 3, imeli manj aken od tistih, ki teh živil niso uživali. 

zdrava hrana
zdrava hranaFOTO: Thinkstock