Če imate občutljivo kožo, bi ga morale uporabljati

J.V.
29.01.2019, 8:00
0
Če ste do sedaj za odstranjevanje ličil in čiščenje obraza uporabljale micelarno vodo, tonik, gel ali robčke za odstranjevanje ličil, je morda zdaj pravi čas, da preizkusite tudi micelarno mleko. Ker gre za nov kozmetični izdelek, ki ga večina med vami še ne pozna, v nadaljevanju razkrivamo, za kakšno kožo je primeren in kakšna je razlika med njim in micelarno vodo.

Ste že slišale za micelarno mleko? Gre za razmeroma nov kozmetični izdelek na naših prodajnih policah, ki je tako kot micelarna voda, namenjen negi kože in čiščenju obraza.

Micelarna voda je dandanes eden od nepogrešljivih kozmetičnih izdelkov v kopalnici vsake pripadnice ženskega spola in najbolj učinkovit odstranjevalec ličil. Sestavljena je iz termalne vode in micelov. To so mikroskopske molekule, ki imajo sposobnost, da nase vežejo vodo in maščobo ter tako odstranijo vodotopno in v maščobi topno umazanijo. Ker miceli delujejo tako, da v svoje jedro ujamejo tudi najmanjše delce umazanije, ličila in nečistoče z obraza lahko odstranite že z enim samim potegom in brez kakršnega koli drgnjenja.

Micelarno mleko, tako kot voda, vsebuje micele, ki odstranijo ličila in ostalo umazanijo, ki se je čez dan nabrala na vaši koži.
Micelarno mleko, tako kot voda, vsebuje micele, ki odstranijo ličila in ostalo umazanijo, ki se je čez dan nabrala na vaši koži.FOTO: iStock

In tako kot je bila sprva uganka micelarna voda, je v tančico skrivnosti trenutno ovito tudi micelarno mleko za čiščenje obraza. Namenjeno je predvsem tistim, katerih koža na obrazu je preveč občutljiva za micelarno vodo in je pogosto izsušena ter občutljiva.

Micelarno mleko, tako kot voda, vsebuje micele, ki odstranijo ličila in ostalo umazanijo, ki se je čez dan nabrala na vaši koži. Njegova formula je obogatena z nežnimi sestavinami, ki kožo negujejo in pomirijo. Tako kot micelarne vode, tudi mleka ni treba izpirati, na koži pa ne pušča občutka razdraženosti.

To pa ni edina novost na področju nege kože, ki naj bi letos narekovala trende. Lepotna olja na splošno so bila lani velik hit, saj so številne pripadnice ugotovile, da je koža zaradi njih še bolj mehka, lasje bolj gladki in ustnice bolj svetleče. Izkazala pa so se tudi kot prava poslastica za kožo obraza. Ne le, da bo odstranjevanje ličil z njimi enostavnejše, koža bo po uporabi olja bolj navlažena in sijoča. In vse se dobro zavedamo, kako zelo pomembno je, da ob koncu dneva z obraza odstranimo vse ostanke ličil in nečistoče, kajne? Dvakrat!

Ker miceli delujejo tako, da v svoje jedro ujamejo tudi najmanjše delce umazanije, ličila in nečisotoče z obraza lahko odstranite že z enim samim potegom in brez kakršnega koli drgnjenja.
Ker miceli delujejo tako, da v svoje jedro ujamejo tudi najmanjše delce umazanije, ličila in nečisotoče z obraza lahko odstranite že z enim samim potegom in brez kakršnega koli drgnjenja.FOTO: iStock

Olje za čiščenje kože se ponavadi nanese na suh obraz s počasnimi krožnimi gibi, ki odstranijo ličila in ostale nečistoče. Nato z malo navlaženimi rokami znova nežno masirajte obraz, pri čemer se olje spremeni v nekakšno vrsto mlečne emulzije, ki jo na koncu s toplo vodo sperete z obraza. Glede na to, da mraz in suh zrak izsušita vsak delček naše kože, so olja v hladnejši polovici leta še bolj učinkovita.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.