Naravna 'anti-age' sredstva za pomladitev kože

S.B.
19.07.2019, 7:40
0
Če je ravno v teh dneh spletna omrežja preplavila zabavna aplikacija za staranje obraza, pa naj vam na naši strani predstavimo naravna sredstva z 'anti-age' in lepotinimi učinki, ki bodo pomagala vaši koži ohraniti svežino, elastičnost in mladosten videz.

Skrivnost je v tem, da mora vaš jedilnik vsebovati živila z visoko vsebnostjo antioksidantov, kot so jagodičevje, agrumi in kivi. Ravno tako so za našo kožo priporočljivi losos, oreščki, avokado in vsekakor pitje zadostne količine vode, ki naše telo primerno hidrira in preprečuje izsuševanje kože.

PREBERI ŠE
Živila, ki spodbujajo nastanek kolagena za zdrave in močne lase

Za obnovo kože in anti-age učinek posegajte po proteinih.
Za obnovo kože in anti-age učinek posegajte po proteinih.FOTO: iStock

Pomembna sta kalij in vitamin C

Da bi preprečili zadrževanje tekočine v telesu, bi morali povečati vnos kalija, ki ga najdemo v bananah, pomarančah, marelicah, breskvah, paradižnikih in krompirju ter vitamina C, ki se nahaja v raznobarvnem sadju in zelenjavi ter naravnih sadnih sokovih.

Obnova kože in anti-age učinek

Za obnovo kože in anti-age učinek posegajte po proteinih, ki jih najdete v živilih, kot so morski sadeži in ribe, npr. losos. Tudi jajce, grški jogurt, fižol, soja in perutnina so izvrsten vir proteinov.

PREBERI ŠE
4 pravila za kožo, ki bi se jih morale držati po 30. letu

Blagodejni učinek medu

Med je odličen v boju z zdravljenjem nevšečnosti na koži, kot so akne, ekcemi, luskavica in rane. Ravno tako lahko pomaga pri kožni rdečici in nastanku gub, saj stimulira proizvodnjo kolagena. Med drugim tudi vlaži, hrani in pomirja občutljivo kožo, hkrati pa lahko izboljšuje cirkulacijo in samo elastičnost kože.

Med vlaži, hrani in pomirja občutljivo kožo.
Med vlaži, hrani in pomirja občutljivo kožo.FOTO: Shutterstock

Pijete dovolj vode?

Večina žensk v zrelih letih, katerih koža je še vedno videti odlično in mladostno, se bo strinjalo, da je za takšen rezultat potrebno redno piti vodo. "Že zjutraj na tešče popijte velik kozarec tople vode z limono ter tako spodbudite delovanje presnove. Jaz dodam še zeolit, vulkanski mineral, ki nase veže strupe, presežke maščob in sladkorjev ter težke kovine in jih odnese iz telesa, kar je sploh pri hujšanju zelo blagodejno, saj se ne nalagajo v našem telesu v obliki dodatnih maščob," svetuje Alja Dimic, certificirana prehranska terapevtka.

Vode naj bi posameznik vnesel med 1,5 in 3 litri dnevno. Našo kožo je namreč treba hidrirati znotraj, tako, da v telo vnašamo tekočino, hkrati pa jo moramo vlažiti tudi navzven, z raznimi hidratacijskimi kremami, losijoni in spreji. 

PREBERI ŠE
Zakaj moramo v poletnem času še toliko bolj paziti na kožo?