Ta napaka v lepotni rutini, je glavni krivec za akne

J.V.
03.02.2019, 8:39
0
Akne so ena izmed najpogostejših preglavic, s katero se obremenjuje marsikatera predstavnica ženskega spola. Morda ne na dnevni bazi, a verjetno vseeno pogosteje, kot bi si želele. In prav zaradi tega je pravila nega kože ključnega pomena!

Ker so se čez dan na našo kožo prijeli številni delci umazanije in bakterije, pore pa maši tudi več plasti pudra, to preprečuje mikrocirkulacijo, ki sicer koži pomaga pri obnavljanju.

PREBERI ŠE
Imate med menstruacijo vedno mozolje? Potem morate to vedeti!

K temu, da se vaša koža masti, verjetno pripomorete tudi same, ko uporabljate agresivna čistilna sredstva.
K temu, da se vaša koža masti, verjetno pripomorete tudi same, ko uporabljate agresivna čistilna sredstva.FOTO: Thinkstock

Zaradi tega se začne razkrajati kolagen, nastajajo gube in linije, zaradi zamašenih por pa nastajajo akne. Znani newyorški dermatologo Neal Schultz zato vsem tistim, ki imajo problematično in mastno kožo svetuje, da pred spanjem ne uporabljajo nočne kreme za obraz. Ta bo namreč le zamašila pore in koži preprečila, da med spanjem diha, posledica česar je nastajanje aken. "Če imate mastno kožo, pred spanjem nikar ne uporabljajte hranljive kreme, saj bo zamašila vaše pore. Namesto kreme izberite serum z antioksidanti, ki ga bo koža vpila, ta pa bo kožo ponoči očistil."

PREBERI ŠE
4 pravila za kožo, ki bi se jih morale držati po 30. letu

Preden zjutraj na obraz nanesete ličila, najprej nanesite lahkotno kremo, da boste med ličili in kožo ustvarili prepreko, pred spanjem pa kožo temljito očistite. Večkrat smo že poudarili, da jo je treba očistiti dvakrat. Prvo čiščenje namreč odstrani ličila in umazanijo, ki se je nabrala na površini kože, drugočo čiščenje pa prodre v pore. Če imate akne, to ne pomeni, da ne smete uporabljati pudra. Pri tem bodite le pozorne, da je puder dermatološko testiran in namenjen mastni koži, ki je nagnjena k aknam. Sestavine morajo biti kvalitetne, saj le tako puder omogoča dolgotrajno prekrivanje in pri tem nima škodljivih vplivov na kožo. Strokovnjaki priporočajo uporabo mineralnih pudrov, na katere se koža odziva drugače, kot se na sintetične suhe ali tako tekoče pudre.

Preden zjutraj na obraz nanesete ličila, najprej nanesite lahkotno kremo, da boste med ličili in kožo ustvarili prepreko, pred spanjem pa kožo temljito očistite.
Preden zjutraj na obraz nanesete ličila, najprej nanesite lahkotno kremo, da boste med ličili in kožo ustvarili prepreko, pred spanjem pa kožo temljito očistite.FOTO: iStock

PREBERI ŠE
Japonke ponorele za novim lepotnim trendom

Zakaj se koža masti?

Tip kože vsake izmed nas določa količina maščobe, ki jo naša koža proizvaja ter izloča. Na to pa v veliki meri vplivajo geni, hrana, ki jo uživate, morebitne zdravstvene težave in posledično tudi zdravila, ki jih morate jemati ter nenazadnje naš stalni spremljevalec – stres. K temu, da se vaša koža masti, verjetno pripomorete tudi same, ko uporabljate agresivna čistilna sredstva, zaradi katerih koža proizvaja še dodatno količino olja, da nadomesti izgubljeno.

PREBERI ŠE
Kako se znebiti aken?