To mora vsebovati krema proti gubam, da bo učinkovita

J.V.
16.04.2019, 8:32
0
Učinkovitost krem proti gubam je deloma odvisna od aktivnih sestavin, ki jih te vsebujejo. A dejstvo je, da večina še vedno ne ve, katere sestavine bi morali kozmetični izdelki proti gubam vsebovati, da bi omilili videz gub. Zato smo sestavili seznam najbolj sestavin, ki pri tem pomagajo in razložili, kakšen vpliv ima vsaka od njih.

Cena kozmetičnega izdelka ni povezana z njegovo učinkovitostjo.
Cena kozmetičnega izdelka ni povezana z njegovo učinkovitostjo.FOTO: iStock

Retinol

Retinol je spojina vitamina A, prvi antioksidant, ki se pogosto uporablja v kremah proti gubam, ki jih najdete na policah drogerij. Antioksidanti so snovi, ki nevtralizirajo proste radikale - nestabilne molekule kisika, ki razgrajujejo kožne celice in povzročajo gube.

Vitamin C

Drug močan antioksidant je vitamin C, ki lahko pomaga zaščititi kožo pred poškodbami pred soncem. Pred in med uporabo je treba kreme proti gubam, ki vsebujejo vitamin C, hraniti na način, ki jih varuje pred zrakom in sončno svetlobo.

Hidroksi kisline

Alfa hidroksi kisline, beta hidroksi kisline (salicilna kislina) in poli hidroksi kisline, so pilingi - snovi, ki odstranjujejo zgornjo plast stare, odmrle kože in spodbujajo rast gladke, enakomerno pigmentirane nove kože.

Koencim Q10

Ta sestavina lahko pomaga zmanjšati videz smejalnih gubic in linij okoli oči in zaščiti kožo pred poškodbami pred soncem.

Peptidi

Sestavina, ki jo lahko najdete v izdelkih za celjenje ran, odpravljanje strij in kremah proti gubam.

Ekstrakti čaja

Zeleni, črni in oolong čaj vsebujejo spojine z antioksidativnimi in protivnetnimi lastnostmi. Izvlečki zelenega čaja so najpogosteje najdeni v kozmetičnih izdelkih, ki obljublajko mladosten videz kože.

Izvleček grozdnih semen

Poleg svojih antioksidativnih in protivnetnih lastnosti, izvleček grozdnih semen pospešuje tudi celjenje ran.

Niacinamid

Močan antioksidant, ki je povezan z vitaminom B-3 (niacin). Pomaga zmanjšati izsušenost kože in izboljša njeno elastičnost.

Nekateri izdelki lahko povzročijo draženje kože, izpuščaje, pekoč občutek ali pordelost.
Nekateri izdelki lahko povzročijo draženje kože, izpuščaje, pekoč občutek ali pordelost.FOTO: iStock

Treba je vedeti, da ...

Cena kozmetičnega izdelka ni povezana z njegovo učinkovitostjo. Če boste za kremo odštele več, to še ne pomeni, da bo bolj učinkovita od cenejših krem proti gubam.

Raznolikost sestavin. Ni podatkov, ki bi dokazovali, da dodajanje dveh ali treh zgoraj omenjenih sestavin, pomeni večji učinek.

Dnevna uporaba. Verjetno boste moralekremo za gubeuporabiti enkrat ali dvakrat na dan več tednov, preden boste opazile kakršne koli izboljšave. Ko enkrat prenehate uporabljati izdelek, se bo vaša koža verjetno vrnila v prvotni videz.

Stranski učinki. Nekateri izdelki lahko povzročijo draženje kože, izpuščaje, pekoč občutek ali pordelost. Pred uporabo ne pozabite prebrati in slediti navodilom izdelka, da preprečite možne neželene učinke.

Samo zato, ker vaša prijateljica prisega na izdelek, ne pomeni, da bo ta všeč tudi vam. Ljudje imamo različne tipe kože in noben izdelek ne deluje enako pri vseh.