To je vse, kar moje telo potrebuje za poletno nego!

Flora Ema Lotrič
19.07.2019, 7:51
Vroči dnevi in dolge, tople noči. Poletje je tu in letos nas radodarno objema s sončnimi žarki. Danes, ko pišem ta članek, je zunaj 35 stopinj. Preden se zvečer odpravim ven, se bom najverjetneje mogla stuširati že drugič v dnevu. Vam je to kaj znano?

"Rada spremljam novosti kozmetičnih blagovnih znamk in to poletje me je osvojil Dove."
"Rada spremljam novosti kozmetičnih blagovnih znamk in to poletje me je osvojil Dove."FOTO: osebni arhiv

Starejša kot sem, bolj mi je pomembno, kaj dam na svojo kožo. Veliko ljudi misli: »Ah, saj je vseeno, kateri tuš gel vzamemo, tako ali tako se takoj spere.«A ni čisto tako. Koža je naš največji organ in predstavlja kar 15 % telesne teže, kar je pri odraslem človeku približno 1,5–2 m2. Ščiti nas kot pregrada pred zunanjim svetom, a je vseeno prepustna. Karkoli damo na kožo, se vanjo absorbira in preide v njeno notranjost. Večina snovi tako lahko preide tudi v kri in ta jih potem ponese do ledvic, jeter ter ostalih organov. Zato si je v trgovini včasih pametno vzeti čas, v roke vzeti različne izdelke in malo primerjati sestavine. Pomembno je, da opazujemo svojo kožo, in tako vidimo, kaj v tistem trenutku potrebuje.

Poleti, ko je tako zelo vroče, že tako ali tako premalo pijemo in smo dehidrirani. Vse to se največkrat pozna tudi na naši koži. Zato v tem času posegam po kremah, ki so izrazito vlažilne. Koža se veliko poti in trenutno ni ravno pravi čas za bogate kreme, s težkimi, mastnimi sestavinami, ki bodo naše pore zaprle in jim ne bodo pustile dihati. Bogatejšo nego bomo prihranile za zimo, ko koža potrebuje povsem drugačno obravnavo.

Rada spremljam novosti kozmetičnih blagovnih znamk, in to poletje me je osvojil Dove,ki ima tri love linije, mene pa je najbolj navdušila Dove linija »Awakening ritual«. Pred nekaj leti sem na Dunaju prvič pila matcha latte in se v ta okusen, a hkrati zdrav napitek, popolnoma zaljubila. Matcha vsebuje nešteto pozitivnih učinkov, kot to, da pospešuje metabolizem in hkrati vpliva na bolj učinkovito izgorevanje maščob. Raziskave so celo pokazale, da naj bi zniževala slab holesterol v krvi, obenem pa ima tudi pozitiven učinek na naše razpoloženje, saj vpliva na nastanek seratonina in dopamina.

Navdušena sem, da sedaj matcho vsebuje nova Dove linija »Awakening ritual«. Za piko na i so med sestavine dodali še omamno dišeč cvet japonske češnje. Ko sem prej govorila o potenju ... No, deodoranti te linije so me prepričali z vonjem, obstojnostjo, hkrati pa ne vsebujejo alkohola, za kar mi bo koža še posebno hvaležna. Linija vsebuje čisto vse izdelke, ki jih moje telo potrebuje za poletno nego. Zato bom zdaj skočila pod tuš in uporabila tuš gel iz te linije, kožo pa potem negovala z mlekom za telo in deodorantom, za konec pa še, tik preden se odpravim, uporabila kremo za roke, ki je prav tako v tej liniji.

Toliko dišečih izdelkov, da letos poleti niti parfuma ne potrebujem!

Nepremagljiva z Dove
Nepremagljiva z Dove

Naročnik oglasa je Dove.