Znana igralka priporoča: to je vse, kar potrebujete v teh vročih dneh

Gorka Berden
27.06.2019, 7:56
Matcho sem spoznala pred nekaj leti v obliki tople pijače in takoj so mi bili všeč njena barva, njen okus, predvsem pa rahel učinek poživitve in budnosti. Istočasno sem izvedela, da naj bi bila matcha vir energije in pot do zdravega in mladostnega videza ter da je, kot vsi zeleni čaji, polna antioksidantov. Ali ste vedeli, da je jutranji ritual številnih Japonk začeti dan ob skodelici vročega matcha čaja? In prav Japonke po vsem svetu slovijo po vitalnosti ter čisti in sijoči koži.

Čeprav se matcha kot živilo tradicionalno uporablja kot čaj in dodatek k prehrani, se je zadnje čase začela uporabljati tudi kot sestavina v različnih izdelkih za nego kože in telesa. Zato sem se zelo razveselila nove DOVE linijeTHE AWAKENING RITUAL z matcha zelenim čajem in vonjem japonske češnje - sakura blossom.

“Končno se lahko v matchi tudi kopam, jo nanašam na svoje telo in se z njo celotno prepojim!”

Gorka Berden
Gorka Berden

Dove losjon za telo si nanesem po vsakem tuširanju ali kopanju z Dove gelom za tuširanje. Njun vonj me v mislih takoj popelje do prekrasnih slik roza-belih cvetočih češenj daljnega vzhoda, ki jih japonski pesniki opisujejo kot pomladni sneg,  ekstrakt pa koži pomaga do obnovitve in nežne mehkobe. Pravijo tudi, da vonj zelenega čaja prinaša koristi duševnemu zdravju in da sprošča um. Poleg vonja mi je všeč, kako lepo se koža po nanosu rahlo lesketa in kako dobro je navlažena. V poletnem času bi priporočila, da si losjon nanašate zvečer, če se takrat tuširate, s tem se boste izognile dodatnemu potenju kože, kar se ob visokih temperaturah rado zgodi, če imamo na telesu plast losjona ali kreme.

S kremami za roke pa sem tako rekoč obsedena. Vedno jih imam doma, pa tudi s seboj, saj si jo nanesem po vsakem umivanju rok in če jo slučajno pozabim, imam občutek, da mi “kožo vleče” in da je izsušena.

Nasploh se mi zdi, da so negovane in mehke roke za ženske pomemben adut in da je treba za njih skrbeti in jim posvečati pozornost. Krema Dove matcha in japonska češnja je za to odlična in priročna za vsako torbico, hitro se vpije in ne pušča mastne plasti. Seveda pa so vse to samo zunanji pomočniki za naše dobro počutje, ter lep, mladosten in urejen videz. Vse pa se prične drugje. In sicer z nego naše duše in dobrobiti. 

Če bomo imele lepo dišečo in navlaženo notranjost, pa tudi zunanjost, bomo dejansko postale nepremagljive. 

Nepremagljiva z Dove
Nepremagljiva z Dove

Naročnik oglasa je Dove.