Vitaminski serumi so obnoreli svet. To je razlog, zakaj!

V.H.
14.05.2019, 7:55
0
Lep videz se začne z lepo kožo, in to zagotovo veste tudi same, ampak ali tudi primerno skrbite zanjo? Privoščite si kakovostno nego z izbranimi vitamini, ki so izjemno pomembni za čudovito kožo. Največjo koncentracijo vitaminov med drugim vsebujejo serumi, ki so v zadnjem času izjemno priljubljeni.

Ste med tistimi ženskami, ki so že slišale za serum, mogoče ste ga tudi uporabile, ampak še vedno ne veste, kaj serum pravzaprav je? Ne skrbite, saj niste edine. In prav zato smo za vas zbrali nekaj informacij, ki vam bodo v pomoč, če razmišljate o tem, da bi si privoščile vitaminsko bombo v obliki seruma.

Kaj serumsploh je?

Serum je izjemno intenziven in močan izdelek za nego kožo, ki poskrbi, da gredo sestavine neposredno v vašo kožo, saj je sestavljen iz manjših molekul. Slednje na tak način prodrejo globoko v kožo in zagotovijo visoko koncentracijo učinkovin. Ravno zaradi tega praviloma daje tudi hitrejše rezultate.

PREBERI ŠE
Kaj vse mora vsebovati domača obrazna maska?

Serum morate vedno nanesti na očiščeno kožo.
Serum morate vedno nanesti na očiščeno kožo.FOTO: iStock

Kako ga uporabljati?

Serum morate vedno nanesti na očiščeno kožo, ampak pred uporabo kreme, z namenom, da boste optimizirale in pospešile vpojnost želenih sestavin. Uporabljajte ga lahko vsakodnevno in praviloma je dovolj enkrat na dan, ravno zaradi njegove moči, ki jo ima na kožo. Odvisno pa je seveda tudi od posameznega izdelka, kar lahko preverite na njegovi deklaraciji.

Kako ga shranjevati, da bo obdržal svojo moč?

Sestavine, ki jih najdemo v serumih, lahko izgubijo svojo moč z nepravilnim shranjevanjem, zato je pomembno, da ga hranite na suhem in hladnem mestu. Sčasoma serumi izgubijo svojo učinkovitost, zato je najbolje, da ga porabite do maksimalno enega leta.

Uporabljate ga lahko vsakodnevno in praviloma je dovolj enkrat na dan.
Uporabljate ga lahko vsakodnevno in praviloma je dovolj enkrat na dan.FOTO: iStock

Zakaj so priljubljeni vitaminski serumi?

Vitamini gladijo in vlažijo kožo, vračajo ji energijo, predvsem pa izboljšajo njen videz, zato jih pogosto najdemo v izdelkih za nego kože, tudi v serumih, ki njihovo moč še povečujejo. Za nego kože so ključni predvsem naslednji trije vitamini.

Vitamin A

Vitamin A je izjemno pomemben in se pogosto uporablja pri negi, saj je odličen za obnovo kože, gladi nezaželene gube in ščiti kožo pred škodljivimi sončnimi žarki. Koristen je tudi za vse, ki se srečujete s kožnimi težavami, kot so na primer akne, suha koža, starostne pege … Ob vseh omenjenih pozitivnih učinkih pa bo poskrbel še za elastičnost vaše kože.

PREBERI ŠE
Zakaj so vitamini tako zelo pomembni za kožo?

Vitamin C

Vitamin C velja za najpomembnejši antioksidant, ki bo vašo kožo varoval pred škodljivimi prostimi radikali. Gre za izjemno pomemben vitamin, ki je ključen tudi za tvorbo kolagena, torej preprečuje staranje kože in hkrati poskrbi za njeno elastičnost.

Vitamin E

Vitamin E je še eden pomembnejših antioksidantov. Poleg tega da bo varoval vašo kožo pred prostimi radikali, je tudi odlična rešitev za akne. Blaži negativne vplive sonca in upočasnjuje staranje.

Serum je izjemno intenziven in močan izdelek za nego kože, ki poskrbi, da gredo sestavine neposredno v vanjo.
Serum je izjemno intenziven in močan izdelek za nego kože, ki poskrbi, da gredo sestavine neposredno v vanjo.FOTO: iStock

Vitamini v steklenički

Pri izbiri najboljše nege za vaše kožo preverite, ali vsebuje tudi katerega od vitaminov, ki ga vaša koža resnično potrebuje. V zadnjem času so torej zelo priljubljeni vitaminski serumi, predvsem zaradi svoje močne koncentracije določenih vitaminov za najboljše rezultate. Torej, posezite po izdelkih, ki vsebujejo prave vitamine za vašo kožo, predvsem pa začnite uživati v negi lastne lepote. Vaša koža vam bo to povrnila s čudovitim in sijočim videzom.

PREBERI ŠE
4 pravila za kožo, ki bi se jih morale držati po 30. letu

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.