To morate vedeti, če si same oblikujete obrvi

zadovoljna.si
09.11.2018, 8:33
0
Pri oblikovanju idealne oblike obrvi je potrebno začeti pri osnovnih linijah, ki pa jih je toliko, kot je žensk na planetu. Oblika obrvi je odvisna od oblike obraza vsake posameznice, najlažje pa jo boste določile s tako imenovano 'umetnostjo treh točk', pri čemer definirate začetek in konec obrvi ter njen lok.

Izberite dobro pinceto, kar pomeni, da dobro prime dlačico, ker v nasprotnem primeru se dlačice trgajo.
Izberite dobro pinceto, kar pomeni, da dobro prime dlačico, ker v nasprotnem primeru se dlačice trgajo.FOTO: iStockphoto

Če ste se odločile, da boste same oblikovale in naličile obrvi, je treba upoštevati njihovo naravno obliko in pravilo upoštevanja začetka, vrha in konca obrvi. Izredno pomembno je tudi ujemanje z vašo obliko obraza – ne glede na aktualne lepotne zapovedi. Nasploh velja, da bolj ploščatim obrazom pristojijo močnejše, ožjim pa nekoliko tanjše in bolj prefinjene obrvi. Po puljenju razdraženo kožo pomirite s kremo z izvlečki aloe vere ali z blagim tonikom.

PREBERI ŠE
Kakšne oblike so vaše?

Izberite dobro pinceto, kar pomeni, da dobro prime dlačico, ker se v nasprotnem primeru dlačice trgajo. Mnogim to povzroča bolečino. Pri puljenju je nujno, da dlačice pulite v smeri rasti dlake. Dlako s pinceto primete tik ob koži, še prej pa dobro napnete kožo. Poskusite z kazalcem in sredincem raztegniti področje pod obrvmi, nato pa s pinceto v desni roki primete dlačico. Na ta način se izognete bolečinam. Pulite s hitrimi kretnjami v smeri rasti.

Poskusite z kazalcem in sredincem raztegniti področje pod obrvmi, nato pa z pinceto v desni roki primete dlačico.
Poskusite z kazalcem in sredincem raztegniti področje pod obrvmi, nato pa z pinceto v desni roki primete dlačico.FOTO: iStock

Začetek obrvi: Če od nosnega kotičke prek notranjega očesnega kotička linijo nadaljujemo skozi obrvi, dobimo ZAČETEK obrvi. To pomeni, da dlačice, ki so na levi strani, odstranimo.

Vrh obrvi: Linija od nosnega kotička prek zenice, ki se nadaljuje proti obrvem, nam razkrije VRH obrvi oziroma točko, kjer je obrv najvišja in se obrne navzdol.

Konec obrvi: Če od nosnega kotička povežemo linijo prek zunanjega očesnega roba skozi obrvi, vidimo, kje je KONEC obrvi. Kar je na desni strani, odstranimo. Na tem mestu so obrvi ponavadi najtanjše.

PREBERI ŠE
Nasveti iz prve roke: kako oblikovati popolne obrvi

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.