Top maska, ki bo po morju obnovila vaše lase

J.V.
08.07.2019, 7:43
0
Po koncu dopusta so naši lasje zaradi sonca, morja in klora pogosto poškodovani, razcepljeni in lomljivi. Da bi jim po končanem dopustu vrnile življenje, jim privoščite masko iz samo dveh sestavin!

Po končanem dopustu bi morale lasem večkrat privoščiti hranljivo masko za lase.
Po končanem dopustu bi morale lasem večkrat privoščiti hranljivo masko za lase.FOTO: iStock

Razcepljene konice, poškodovani in lomljivi lasje. To je le nekaj posledic, ki jih na naših laseh pustijo morje, sonce in klor, zato je nega las pred vstopom v poletje ključnega pomena, da bodo ti znova zdravi, močni in sijoči. Eden od načinov, kako lahko to naredite, je maska za lase, ki jo lahko naredite tudi same doma, s pomočjo sestavin, ki se skrivajo v vaši domači shrambi.

Sestavine:

- 2 jajci

- 1 žlica olivnega olja

PREBERI ŠE
Ključna sestavina solate dela čudeže za vaše lase

Uporabite beljake jajc in jih zmešajte z žlico olivnega olja, da dobite zmes, ki jo nato nanesite po celotni dolžini vlažnih las. Masko pustite delovati 30 minut, preden lase operete z mlačno vodo in nanesete šampon in balzam. Lasje bodo gladki in sijoči že po eni uporabi. 

Kokos in jajce

Tiste, ki imate izjemno suhe lase in bi jim rade vrnile mehkobo, preizkusite malce drugačen recept. Uporabite mleko enega kokosa, primešajte mu žlico olivnega olja, surov rumenjak in čajno žličko medu. Sestavine dobro premešajte in enakomerno nanesite na lase. Maso pustite na laseh 15 minut, nato temeljito sperite z mlačno ali mrzlo vodo, sicer se bodo sestavine na laseh strdile in jih boste le s težavo odstranile.

PREBERI ŠE
Ne boste verjele, kako vsestransko je kokosovo olje!

Uporabite mleko enega kokosa, primešajte mu žlico olivnega olja, surov rumenjak in čajno žličko medu.
Uporabite mleko enega kokosa, primešajte mu žlico olivnega olja, surov rumenjak in čajno žličko medu.FOTO: iStock