Brazilski dvig zadnjice ni tako nedolžen, kot se morda zdi

J.V.
15.06.2019, 8:37
0
Lepotne operacije v tujini že dolgo časa niso več tabu in v Hollywoodu skorajda ni več osebe, ki si ne bi vsaj enkrat privoščila lepotnega popravka. Ženske obiskujejo lepotne kirurge v želji, da bi imele zadnjico, kot jo ima Kim Kardashian, polnejše ustnice, raven trebuh in lepše prsi, to pa so tudi posegi, za katere se odloča vedno več Slovenk. Pri tem pa mnoge pozabljajo, da so estetski posegi lahko tudi nevarni.

Če so bile še pred nekaj leti v trendu velike prsi, se je to v zadnjem času spremenilo.
Če so bile še pred nekaj leti v trendu velike prsi, se je to v zadnjem času spremenilo.FOTO: iStock

Če so bile še pred nekaj leti v trendu velike prsi, se je to v zadnjem času spremenilo. Po zaslugi zvezdnic, kot je Kim Kardashian, ki promovirajo velike in okrogle zadnjice in zaradi globalizacije esteskih meril je brazilski dvig zadnjice, ki mimogrede ni ne brazilski niti ni dvig zadnjice, doživel velik vzpon. Dejstvo je, da ima lepo oblikovana zadnjica pomembno vlogo pri telesni privlačnosti, s prehrano in vadbo pa jo je zelo težko preoblikovati oziroma doseči drastično spremembo. Nikakor pa se to ne zgodi čez noč.

PREBERI ŠE
Meghan Markle sprožila boleč lepotni trend

Ženske, ki se odločijo za operacijo, to storijo v večji meri zgolj in samo iz estetskih razlogov.
Ženske, ki se odločijo za operacijo, to storijo v večji meri zgolj in samo iz estetskih razlogov.FOTO: AP

Ženske iščejo takojšnjo rešitev, ki jo lahko zagotovi le estetski poseg. Zaradi tega se jih veliko odloči zadnjico povečati z vbrizgavanjem lastne maščobe, ki se jo z liposukcijo odvzame z delov telesa, kjer je te preveč. »Gre za večanje zadnjice z lastno maščobo, prvi poseg pa so naredili v ZDA. Poseg je lahko nevaren, saj so relativno blizu večje žile, v katere se lahko nevede ali pomotoma vbrizga maščobo, kar vodi do pljučne embolije in smrti,« pojasnjuje estetski kirurg Andrej Testen in dodaja, da ljudje pozabljajo, da so estetski posegi, kljub temu, da so 'samo lepotni posegi', lahko nevarni. »So pa zapleti, hvala bogu, zelo redki, saj je večina strank telesno zdravih in v dobri fizični kondiciji.«

PREBERI ŠE
Prispel je nov lepotni trend v borbi proti staranju

Kako povečati zadnjico?

»Zadnjico se lahko poveča s telovadbo, s silikonskimi vsadki, ki zagotavljajo stabilen in estetski rezultat, zadnjica pa je na otip čvrsta ali z lastno maščobo, ki pa ima lahko neželene rezultate. Pojavi se lahko asimetrija, propad kože in celo, kot smo že omenili, smrti zaradi embolije. V tem primeru je zadnjica na otip mehkejša. Možna je tudi kombinacija vsadka in maščobe, ki se jo vbrizga le površinsko, s tem je manjša tudi možnost embolije in doda majhen vsakdek za stabilnost rezultata in bolj čvrsto zadnjico. Okrevanje po tovrstnih posegih traja od 3 do 4 tedne, 3 tedne pa se navadno odsvetuje tudi predolgo sedenje,« pravi Andrej Testen.

Zadnjico se poveča z vsadki ali z lastno maščobo, lahko se naredi tudi dvig zadnjice, ki se z leti povesi, tako kot prsi.
Zadnjico se poveča z vsadki ali z lastno maščobo, lahko se naredi tudi dvig zadnjice, ki se z leti povesi, tako kot prsi.FOTO: iStock

V porastu tudi v Sloveniji

Ženske, ki se odločijo za operacijo, to storijo v večji meri zgolj in samo iz estetskih razlogov. Najpogosteje si želijo dvigniti povešeno zadnjico, na drugem mestu pa naj bi bila za tovrstno odločitev kriva polnejša oblika, h kateri stremijo. »To je Kim Kardashian efekt,« trdijo lepotni kirurgi. »Velike zadnjice so trenutno zelo 'in'.« Ženske naj bi ob obisku ordinacije s seboj celo nosile fotografije slavne zvezdnice, velikokrat pa si želijo tudi večjo zadnjico in širše boke kot Nicki Minaj, proporcionalne obline kot Sofia Vergara ali čvrsto zadnjico kot Jessica Biel. 

PREBERI ŠE
Bizarni lepotni poseg, ki navdušuje ženske

Smrtonosni trend: za večjo zadnjico tvegajo življenje

"Poseg je v porastu tudi v Sloveniji. Zadnjico se poveča z vsadki ali z lastno maščobo, lahko se naredi tudi dvig zadnjice, ki se z leti povesi, tako kot prsi. Za te posege se odločajo tudi moški, le-ti se vedno pogosteje odločijo tudi za dvig mošnje, ki se prav tako začne z leti povešati. To ponavadi postane moteče, ko začnejo bingljati iz kopalk," pravi Testen.

Zadnjico se lahko poveča tudi s telovadbo.
Zadnjico se lahko poveča tudi s telovadbo.FOTO: iStock

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.