7 napak, ki jih delate, ko kupujete kopalke

J.V.
24.06.2019, 10:10
1
Obožujemo nakupovanje. Razen, kadar gre za kopalke. V tem primeru se nakupovanja izogibamo, kot hudič križa. Svetloba v kabini in ogledala so eden od razlogov, zakaj pogosto pograbimo prve, ki se nam zdijo v redu in s tem delamo naslednjih sedem napak.

Vsaka ženska rada eksperimentira s trendi, a ko govorimo o kopalkah, se na modne trende ne bi smele preveč ozirati.
Vsaka ženska rada eksperimentira s trendi, a ko govorimo o kopalkah, se na modne trende ne bi smele preveč ozirati.FOTO: Profimedia

Kupovanje kopalk odlagamo skoraj tako pogosto kot pranje las, ponavadi vse do trenutka, ko se moramo sprijazniti s situacijo in dejstvom, da ne moremo biti že deseto leto zapored v istih kopalkah. Pa ne le zato, ker smo se jih naveličale, ampak tudi zato, ker so medtem že trikrat spremenile barvo. Zaradi vsega stresa, ki spremlja iskanje popolnih kopalk, pogosto delate naslednje napake:

1. Preveč se osredotočate na velikost

Osredotočate se na to, da bodo  kopalke pokrile vaše obline in na velikost na etiketi. Izogibate se visokim izrezom in brazilkam, ker nočete pokazati celulita in prisegate na črne kopalke, ker smo menda 'v črni barvi bolj vitke'. Žal vam moramo sporočiti, da je 'popolno telo' le mit in da z vašim ni prav nič narobe. Vse prevečkrat razmišljamo o velikostih oblačil, ki je povsem nepomembna. Vseeno je, ali na etiketi piše S, M ali L, pomembno je le to, kako oblačila na vas stojijo in kako se v njih počutite. Velikosti se razlikujejo in če so vam v eni trgovini prav kopalke L, vam bodo v drugi prav velikost M. 

PREBERI ŠE
Najbolj zaželene kopalke poletja pristajajo vsem

2. Prepričane ste, da so enodelne kopalke za babice

Enodelne kopalke že nekaj časa niso več le model, ki ga nosijo babice. V zadnjih nekaj letih so postale bolj priljubljene kot bikini kopalke in verjele ali ne, lahko so zeloooo seksi. Zakaj ne bi letos stopile iz cone udobja in si omislile enodelnih kopalk z visokim izrezom, ki bo optično podaljšal vaše noge ali globokim dekoltejem?

3. Izbirate napačne modele za svojo obliko telesa

Se vam zdi, da bikini kopalke ne nudijo dovolj podpore vašemu oprsju? Vam spodnji del leze v zadnjico in jih morate ves čas popravljati? Vse to so znaki, da ne nosite pravih kopalk. Največja napaka, ki jo ženske delamo, je, da ne kupimo kopalk, primernih za svojo postavo. To je zelo pomembno, če se želite v njih počutiti udobno in brezskrbno. Udobje mora biti vedno na prvem mestu. 

PREBERI ŠE
Anamaria Goltes v najbolj vročih kopalkah poletja

Ženske kopalke za močnejše postave
Ženske kopalke za močnejše postave

4. Preveč se ozirate na trende

Vsaka ženska rada eksperimentira s trendi, a ko govorimo o kopalkah, se na modne trende ne bi smele preveč ozirati. Kopalke z volančki so morda letošnji favorit med zvezdnicami, a če se ve v njih počutite neudobno, potem jih nima smisla kupovati. Izberite model, ki vam je všeč in za katerega veste, da ga boste lahko nosile tudi naslednje leto. 

5. Vedno jih kupujete v isti trgovini

Vsaka ima eno ali dve priljubljeni trgovini, v kateri najde večino oblačil, vsake toliko časa pa je dobro pregledati tudi ponudbo v drugih trgovinah. Nikoli se ne ve, morda pa boste prav v eni od njih našle kopalke, ki vam bodo pisane na kožo. Nikar se ne bojte niti nakupovanja prek spleta. Spletna trgovina ASOS ponuja brezplačno pošiljanje in vračanje izdelkov, njihova ponudba kopalk pa je zelo pestra in namenjena ženskam vseh postav in velikosti. 

PREBERI ŠE
'Underboob' bikinke bodo trend tega poletja

6. Nikoli se ne fotografirate

Morda se ti zdi, da sestre Kardashian močno pretiravajo s poziranjem in fotografiranjem v kopalkah, a v resnici to ni tako neumna poteza. Če se boste med pomerjanjem kopalk fotografirale, boste na koncu lažje presodile, katere vam najbolje stojijo. 

7. V ogledalu se gledate samo pod eno svetlobo

Svetloba v garderobnih kabinah je nekaj najbolj groznega na tem svetu, in če se ji izogibamo že, kadar kupujemo hlače, bi ji med pomerjanjem kopalk najraje pobegnile na konec sveta. Zaradi nje je verjetno že vsaka kdaj pomislila, da se bi povsem odpovedala hrani. Zato je zelo pomembno, da se pogledate tudi v kakšnem drugem ogledalu in pod drugo svetlobo. Šele tako boste lahko zagotovo vedele, ali vam kopalke pristajajo ali ne. 

PREBERI ŠE
Kopalke, ki bodo letos absolutni hit