Nakit, ki je absolutni hit letošnjega leta

M.Mi.
22.02.2019, 8:08
0
Zlata ogrlica z obeskom je tisti kos nakita, ki ga ima v lasti skoraj vsaka od nas. Najverjetneje pozabljenega v kakšnem globokem predalu ali skrbno shranjenega med ostalo zlatnino. Verjamemo, da že leta niste pomislile, da bi si kakšen podoben kos nadele za vsak dan, a sedaj je čas, da pobrskate po skritih zakladih in s ponosom okrasite svoj vrat. Verjele ali ne, omenjene verižice so absolutni hit letošnjega leta.

Ko smo kot srednješolska dekleta za kakšno prelomno obletnico dobile v dar ogrlico iz zlata, ki jo je krasil droben obesek bodisi v obliki srčka ali štiriperesne deteljice za srečo, bodisi je bila to inicialka našega imena, verski simbol ali le zlata ploščica, pripravljena na gravuro, iskreno, najbrž nismo bile ravno navdušene nad poklonom. Nekaj let kasneje na takšno darilo gledamo z nekoliko drugačnimi očmi, ga bolj cenimo – postane nam celo všeč. Za vas imamo nasvet: pred spomladanskim čiščenjem omar kar pobrskajte po šatuljah z zlatnino, omenjene ogrlice se namreč v velikem slogu vračajo. 

zlata verižica
zlata verižicaFOTO: ASOS

zlata verižica
zlata verižicaFOTO: ASOS

zlata verižica
zlata verižicaFOTO: ASOS

Naj bodo pletene ali členasto sestavljene, krajše ali daljše, z obeski ali brez – med seboj lahko kombinirate vse. Če se odločite za kombinacijo treh ogrlic, je krajša lahko nekoliko debelejša in brez obeska, saj slednja čudovito poudari vaš vrat, medtem ko sta daljši dve lahko nekoliko tanjši in vsaka s svojim amuletom za srečo. 

zlata verižica
zlata verižicaFOTO: ASOS

zlata verižica
zlata verižicaFOTO: ASOS

zlata verižica
zlata verižicaFOTO: ASOS

Vašo silhueto poživijo in nekoliko podaljšajo tudi do prsi segajoče zlate ali srebrne ogrlice z le enim nekoliko večjim obeskom, med katerimi letos kraljujejo takšni v obliki kovanca. Na novčič pa ne spominjajo le po obliki, temveč tudi glede na sam relief in lesk in še posebej pridejo do izraza na kakšni temni obleki ali na zagoreli poletni polti. Do tja seveda še pridemo. 

zlata verižica
zlata verižicaFOTO: ASOS

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.