Tjaša Kokalj Jerala blestela na svečanem dogodku

J.V./M.A.
13.09.2018, 7:24
Slovenska veleblagovnica NAMA že vse od leta 1965 sledi svetovnim modnim smernicam, s svojo zadnjo prenovo pa bo sedaj še lažje zadovoljila potrebe in uresničila želje svojih zvestih strank, med katerimi je tudi modna blogerka, stilistka in manekenka Tjaša Kokalj Jerala. Tako kot mnogi drugi, je tudi ona odraščala skupaj z Namo in ima še danes zelo lepe spomine na trenutke, ki jih je tam preživela s svojo mamo.

Tjaša obiskuje Namo že od majhnih nog.
Tjaša obiskuje Namo že od majhnih nog.FOTO: Damjan Žibert

"Ne spomnim se sicer, kdaj sem bila prvič, sem pa v Namo hodila že kot majhna punčka z mami. Tukaj sva zapravljali, z Namo sem kot Ljubljančanka gor rasla. Z mami so bili popoldnevi najini, pogosto sva bili v mestu in sva si privoščili tudi kak nakup,"nam je na otvoritvi prenovljenih prostorov veleblagovnice NAMA zaupala Tjaša Kokalj Jerala, ki je za to posebno priložnost izbrala kombinacijo dolge poletne obleke in usnjene jakne, ki bo to jesen znova eden izmed nepogrešljivih modnih kosov.  

Da je bila modna revija prava paša za oči so poskrbele plesalke ob drogu.
Da je bila modna revija prava paša za oči so poskrbele plesalke ob drogu.FOTO: Damjan Žibert

"Ja, danes sem v dolgi poletni obleki, ki pa sem jo jesensko kombinirala, kar nakazuje, da lahko v tem prehodnem obdobju aktualne modne trende kombiniramo z obstoječo sezono," pravi Tjaša, ki je pred enim letom postala mamica dveh deklic, vloga mame pa je vplivala tudi na njen modni stil: "Vsekakor se je moj nabor oblačil doma spremenil, res pa je, da se vseeno v dolgih oblekah počutim dobro in jih oblačim tudi, ko sem s puncama. Od nekdaj izbiram oblačila, v katerih se dobro počutim in v katerih se ne počutim utesnjeno. Res pa je, da med 'igralnimi uricami' trenirka oz. udobna 'lounge' oblačila zmagajo."Svojo ljubezen do mode pa bo zagotovo prenesla tudi na svoji hčerki. "Najbrž (smeh). Ne bom rekla, da to upam, ker sem strastna zapravljivka, ampak najbrž pa res (smeh)!"

Nove modne trende so predstavile žive lutke.
Nove modne trende so predstavile žive lutke.FOTO: Damjan Žibert

Za dobro hrano je poskrbel Darko Klemen.
Za dobro hrano je poskrbel Darko Klemen.FOTO: Damjan Žibert

Ob otvoritvi prenovljenih prostorov se je v 3. nadstropju odprl tudi največji oddelek ženskega perila v središču mesta, ki ga je zaznamovala tudi prav posebna modna revija s plesalkami ob drogu. Na voljo pa je seveda tudi že nova kolekcija jesen/zima 2018. "Modni trendi v vsaki sezoni obsegajo zelo širok razpon, zato verjamem, da se za vsako najde kaj. Predvsem bi svetovala to, da se ženske ne odločajo samo po modnih trendih, temveč po tem, kar jim je blizu in kaj jim je všeč. Če imajo rade klasiko, svetujem, da tej klasiki dodajo vsaj kak mini modni trend. Če pa si bolj upajo, pa lahko izbirajo med živalskimi vzorci, usnjem, metalik in futuristične zadeve, sedemdeseta so nazaj," svetuje Tjaša.

Glede na to, da vsaka pripadnica nežnejšega spola občasno potrebuje preobrazbo in osvežitev videza, si jo je zaslužila tudi priljubljena veleblagovnica. Da na veliki otvoritvi ni manjkalo niti dobre hrane in glasbe, so poskrbeli Masterchef Slovenije Darko Klemen, ki je v delikatesi skrbel za razvajanje brbončic, skupina MJAV pa je poskrbela za glasbeno vzdušje.