Triki, ki bi jih morala poznati vsaka, ki nosi najlonke

J.V.
24.09.2018, 14:39
0
Kljub temu, da se poletje poslavlja in prihaja jesen, to ne pomeni, da se morate posloviti od kratkih oblek in kril, ki ste jih v preteklih mesecih tako rade nosile. Od sedaj naprej jih boste morale le kombinirati s toplejšimi modnimi kosi in pod njimi nositi hlačne nogavice. Da se vam te ne bodo strgale že po nekaj minutah, smo za vas pripravili nekaj nepogrešljivih nasvetov!

Hlačne nogavice - 1
Hlačne nogavice - 1FOTO: iStock

Trik, da se ne bodo strgale

Začela se je sezona hlačnih nogavic. Njihova edina in obenem tudi največja težava je njihov zelo kratek rok trajanja. En sam napačen gib je dovolj, da jih strgamo. Da bi se strganim hlačnim nogavicam v prihodnosti spretno izognile, vam razkrivamo mali trik. Nove hlačne nogavice zmočite v vodi in jih dobro ožemite. Nato jih dajte v plastično vrečko in jih čez noč pustite v hladilniku. Naslednji dan jih vzemite ven in jih pustite na sobni temperaturi. Na vseh hlačnih nogavicah morate trik izvesti le enkrat. 

Hlačne nogavice - 3
Hlačne nogavice - 3FOTO: Thinkstock

Preden jih oblečete, roke in noge navlažite z losjonom, da bodo te gladke in bodo najlonke po njih lepo polzele. Z rok odstranite ves nakit, ob katerega bi se lahko zataknile. Da bi jih lažje oblekle, jih previdno 'zrolajte' od bokov do prstnega dela, vsako hlačnico posebej. Ne hitite in jih počasi vlecite po nogi, da se ne strgajo.

Kaj narediti, da ne bodo polzele dol?

Še en njihov problem je,  da nikakor ne morejo ostati na svojem mestu in jih je treba ves čas popravljati in vleči navzgor. Prva stvar, na katero morate biti pozorne že pri nakupu hlačnih nogavic, je ta, da so te dovolj velike tudi po dolžini, ne le širini. Če vam bodo hlačnice prekratke, potem je povsem pričakovano, da vam bodo najlonke, zlasti med hojo, polzele dol.

Druga stvar, ki jo lahko naredite, da bodo ostale na svoje mestu, je, da nad oblečene hlačne nogavice oblečete še ene spodnjice, ki jih bodo držale na mestu. Morda bo občutek, da imate na sebi dvoje spodnje hlačke, sprva nekoliko nenavaden, a če boste izbrale tanke bombažne, se skozi obleko to ne bo videlo, pozimi pa vas zagotovo ne bo zeblo.

Za zelo učinkovit način preprečevanja polzenja najlonk se je izkazalo tudi to, da kupite eno številko večje. Ko ste jih oblekle, jih z roko na  predelu zadnjice z notranje strani, še enkrat dobro potegnite gor.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.