Razlog, zakaj ne bi smele vsak dan nositi istih čevljev, vas bo presenetil

J.V.
08.08.2019, 7:43
0
Novica bo razveselila vse velike ljubiteljice čevljev, ki jim dober razlog, zakaj svojo kolekcijo lahko brez slabe vesti obogatijo še z enim parom, vedno pride prav!

Če se pogosto počutite krivo, ko pogledate svojo zavidanja vredno kolekcijo čevljev, bo vaša vest čez nekaj trenutkov precej lažja. Kljub temu da imamo ženske za nakup novih čevljev vedno dober razlog, vam sedaj enega poklanjajo tudi strokovnjaki.

PREBERI ŠE
Čevlji, ki jih nikoli ne bi smele nositi na poroki

Sodeč po raziskavi, ki jo je opravil ameriški prodajalec obutve in podjetje Allen Edmonds, nošenje istih čevljev vsak dan ni dobro ne za vaše zdravje ne za vaše čevlje. Da bi jih lahko nosili kar se da dolgo, bi morali vsak dan nositi druge čevlje, seveda pa je pomembna tudi pravilna nega čevljev, zlasti usnjenih. "Najboljši način, s katerim boste podaljšali rok trajanja svoje obutve je, da jih ne nosite več dni zapored in po nošenju poskrbite za njihovo nego," so pri podjetju pojasnili za Business Insider.

PREBERI ŠE
Trik, zaradi katerega boste brez težav več ur zdržale v visokih petah

Ko vsak dan nosite isti par čevljev, se v njih nabira znoj stopal in se nima časa sušiti, zaradi česar čevlji s časom spremenijo svojo obliko. To zlasti velja za usnjeno obutev, na katero ima znoj najslabši učinek. Še ena slaba lastnost znoja je, poleg neprijetnega vonja seveda, da se zaradi njega v čevljih, ki jih nosite dan za dnem, razvijejo bakterije in glivice, ki vplivajo na higieno vaših stopal. 

Nošenje istih čevljev vsak dan ni dobro ne za vaše zdravje na za vaše čevlje.
Nošenje istih čevljev vsak dan ni dobro ne za vaše zdravje na za vaše čevlje.FOTO: iStock