5 knjig za jesenske dni

J.V.
17.10.2017, 5:46
0
Če imate rade dobro knjigo, smo za vas pripravili nekaj predlogov za jesensko branje. Hladnejši jesenski dnevi so namreč kot nalašč za preživljanje časa ob dobri knjigi in skodelici vročega čaja!

Tadej Golob - Jezero

Roman jezero je prva v slovenščini napisana kriminalka, s katero je Tadej Golob dokazal, da obvlada kriminalni žanr in se lahko mirno postavi ob bok skandinavskim kriminalkam. Glavni junak je višji kriminalistični inšpektor Taras Birsa, ki se na novoletni večer vrača s smučanja na Voglu. Ko se skozi snežni metež prebija proti domu, naleti na dekle, ki je v reki našlo neprepoznavno truplo mlade ženske. 
Kdo je žrtev? Kdo morilec? Je zločin zakrivil osamljeni norec ali je neznanka morala s poti zaradi zarote? 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Dan Brown - Origin

V peti knjigi o Robertu Langdonu se je pisatelj Dan Brown podal v iskanje odgovorov na temeljna vprašanja človeštva. Od kod prihajamo? Kam gremo? Zgodba se tokrat v celotni odvija v Španiji, kjer se profesor simbologije in ikonologije prebija skozi moderno umetnost in njene simbole. Langdon se udeleži dogodka, na katerem naj bi predstavili odkritje, ki bo za vedno spremenilo podobo znanosti. Profesor na koncu ugotovi, da je to odkritje bolj kontroverzno, kot je pričakoval, sama predstavitev pa se konča s kaosom. Langdon je prisiljen pobegniti iz mesta v družbi direktorice muzeja, s katero v Barceloni poskuša dešifrirati kriptografsko geslo, ki bo razrešilo veliko skrivnost. 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Paula Hawkins - Pod gladino

Pod gladino je mračen, srhljiv triler, ki ga ne boste mogle odložiti. Če torej iščete napeto, kompulzivno branje, je kriminalni roman avtorice Paule Hawkins odlična izbira. Več o romanu si preberite TUKAJ

Knjiga Pod gladino
Knjiga Pod gladinoFOTO: Mladinska knjiga

Tamara Webber - Preprosto ljubezen

Če niste ljubiteljice zgodovinskih romanov in kriminala ter najraje posegate po ljubezenskih zgodbah, vas bo navdušil roman Tamare Webber. Ko Jacqueline sledi svojemu dolgoletnemu fantu na fakulteto, je zadnja stvar, ki jo pričakuje, razhod. Po dveh tednih v šoku se prebudi v novo realnost: je samska, nekdanji prijatelji jo ignorirajo in prvič v življenju po padla pri predmetu. Ko nekega večera sama zapušča študentsko zabavo, postane žrtev napadalca, pred katerim jo reši skrivnosten tujec. Njen rešitelj je zaščitniški in zanimiv, a ima svoje skrivnosti in Jacqueline ne ve več, komu lahko zaupa.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Stieg Larsson - Dekle, ki je iskalo pravico

Roman je nadaljevanje trilogije Millennium Stiega Larssona. V njem se Lisbeth Salander, sijajna hekerka in dekle z zmajskim tatujem, in Mikael Blomkvist, raziskovani novinar časopisa Millennium, znova znajdeta v razburljivem in dih jemajočem romanu, ki obravnava nekatere od najzahrbtnejših problemov, s katerimi se svet trenutno sooča. Ko Lisabeth opazi priložnost, da bi enkrat za vselej razkrila dejstva iz travmatičnega otroštva, za pomoč prosi Mikaela. Lis ne dovoli, da bi jo kar koli ustavilo – ne islamisti, ki jih razbesni, ko mlado žensko reši pred njihovo okrutnostjo, ne vodja zaporniške tolpe, ki nadnjo kliče smrt, ne smrtonosni vpliv njene davno izgubljene dvojčice Camille, in prav tako ne ljudje, ki bi naredili vse, da bi prikrili védenje o grozljivem psevdoznanstvenem eksperimentu, znanem samo kot Register. 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke


 

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.