Kaj morata narediti, da bo vajin poročni dan popoln?

Urška Slaparporočna ...
22.05.2019, 8:27
0
Vse je mogoče, pa vendar je poroka enkraten življenjski dogodek, ki mora biti popoln. Kaj je tisto, kar lahko prepustimo svojim najbližjim, pričam, prijateljicam ali celo naredimo sami.

Vabila in sedežni red

Če imata ustvarjalno žilico, se tega lotita sama. Premislita pa, ali imata dovolj časa in volje, da količinsko naredita dovolj vabil in sedežnih redov. Škoda bi bilo, da vaju volja med delom mine in zavržeta že narejeno. Tako si bosta naredila dvojne stroške.

PREBERI ŠE
Majina poročna obleka vas bo pustila odprtih ust

Cvetje in dekoracija

Naj strokovnjak opravi svoje delo. Cvetje se pripravlja v petek ali v noči na soboto. V kolikor bosta dekoracijo prepustila svojim prijateljicam, jim prepustita le toliko, kolikor bodo lahko naredile. Odločita se, da glavno dekoracijo naredi cvetličar. Malenkosti, kot so naprsni šopki za svate, dekoracija cerkve in pred cerkvijo (izvzemita glavni oltar), cvetje za posip, venčki za deklice, ki bodo nosile prstane, pa lahko naredijo prijateljice, družice ... Vendar poskrbita, da bo cvetje kakovostno, da ne bo ovenelo že v prvi uri.

V nakup pijače se lahko podata sama, v kolikor vama gostinec dovoli imeti svojo.
V nakup pijače se lahko podata sama, v kolikor vama gostinec dovoli imeti svojo.FOTO: iStock

Glasba

Doma pripravljena glasba na USB ključku je primerna le za čas po obredu. Nikar ne načrtujta 'playliste' za celoten večer. Poroka je živ dogodek, kjer se lahko zgodi marsikaj. Morda bodo svatje uživali ob določeni glasbi in bodo vsi na plesišču. DJ ali ansambel lahko glasbo prirejajo glede na dogajanje, z USB ključkom je to skoraj nemogoče.

PREBERI ŠE
Čevlji, ki jih nikoli ne bi smele nositi na poroki

Fotografija

Poroka je enkraten dogodek, fotografija pa je večni spomin na ta dan. Vsi, ki so povabljeni na poroko, si želijo biti tesno ob vama. Nihče si ne želi na ta dan česa zamuditi, ker bo moral s fotoaparatom ali kamero loviti pomembne dogodke. Prepustita fotografijo in snemanje strokovnjakom.

V kolikor želita tudi tu prispevati kanček sebe k fotografiji, si lahko po poroki uredita svoj album s fotografijami, ki so vama posebne. V kolikor bo to edino album, ki ga bosta kazala prijateljem, se zavedajta, da vzame urejanje in izbiranje fotografij ogromno časa in to ni tako enostavno, kot se morda sliši.

Torta in pecivo

Izdelava domače torte ni primerna za poročni dan. Izdelava poročne torte dan pred poroko vam bo posivila preveč las. In tudi petek ni dan za peko torte, ampak za druge priprave, ki se odvijajo dan pred poroko. Še vedno pa je slovenski običaj, da mame, babice, tete spečejo različno pecivo, kar je vedno dobrodošlo.

PREBERI ŠE
7 stvari, ki jih morata narediti preden se lotita načrtovanja poroke

Hrana in pijača

Priprava hrane je lahko velik stres za vajine najbližje. Razložita staršem, da sta pripravo kanapejev ali česar koli drugega, prepustila gostincu. Tako se bodo tudi oni v miru uredili in pripravili na dan, ki vama veliko pomeni. Za soboto pride nedelja, ko bosta lahko šla k staršem na prvo kosilo kot mož in žena. V nakup pijače se lahko podata sama, v kolikor vama gostinec dovoli imeti svojo. Poskrbita pa, da ne bosta imela potem preveč dela z ohlajanjem pijače, strežbo, smetmi, ki ostanejo po izpraznjenih tetrapakih, z izposojo steklovine ...

Na poročni dan

Na dan poroke ne načrtujta, kaj bosta še sama postorila. To je vajin dan, v katerem morata uživati in ne preverjati, kaj je prav in kaj ne. Povabljene imejta ob sebi, brez zadolžitev. Izberita izvajalce, ki jim zaupata in za katere sta preverila, da svoje delo opravijo 100-odstotno.

Na dan poroke ne načrtujta, kaj bosta še sama postorila.
Na dan poroke ne načrtujta, kaj bosta še sama postorila.FOTO: iStock

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.