10 TOP evropskih destinacij za podaljšan vikend

J.V.
29.03.2019, 8:10
0
Pomladni dnevi so kot nalašč za raziskovanje in odkrivanje najpriljubljenejših evropskih mest, in za vse, ki sanjate o podaljšanjem vikendu, smo pripravili 10 top predlogov!

Spomladanski oddihi za konec tedna so popolna izbira za vse, ki ne marate gneče in množice turistov. Temperature so sicer nižje, a še vedno dovolj visoke za odkrivanje novih kotičkov in spoznavanje priljubljenih evropskih mest. Še ena prednost jesenskih potovanj pa so zagotovo tudi cene letalskih vozovnic, ki so precej nižje kot na vrhuncu poletja.

Da bo izbira destinacije lažja, smo za vas izbrali deset evropskih mest, ki so popolna izbira za prihajajoče vikende!

Vilna, Litva
Vilna, LitvaFOTO: iStock

10. Vilna, Litva

Največje in obenem tudi glavno mesto Litve je Vilna, ki v zadnjih letih postaja ena najpriljubljenejših destinacij številnih turistov. Najbolj privlačno je vsekakor staro mesto jedro, ki je od leta 1994 pod Unescovo zaščito in kjer se lahko sprehajate po ozkih mestnih ulicah, spijete kavo v enem od gostinskih lokalov in si ogledate številne turistične znamenitosti, kot sta televizijski stolp, ki ponuja prekrasen razgled na mesto, in botanični vrt. 

PREBERI ŠE
10 TOP predlogov za sanjske medene tedne v naši bližini

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

9. St. Paul's Bay, Malta

Malta je ena od destinacij, ki jih to jesen enostavno morate obiskati. Zaliv St. Paul's Bay je namreč druga destinacija na seznamu desetih najbolj trendi evropskih destinacij, povpraševanje po prenočiščih je namreč v primerjavi z lanskim letom naraslo za kar 75 %. 

Dunaj, Avstrija
Dunaj, AvstrijaFOTO: iStock

8. Dunaj, Avstrija

 Da bi lahko predstavili vse, kar lahko vidite in doživite na Dunaju, bi potrebovali celo knjigo, omeniti pa velja palače ob Ringu, opero poletno rezidenco Hofburg, dvorec Schönbrunn in cesarsko grobnico, v kateri je 138 sarkofagov Habsburžanov. 

Bratislava
BratislavaFOTO: iStock

7. Bratislava, Slovaška

Glavno mesto Slovaške je popolna izbira za tiste, ki si želite mestnega oddiha, ki ne bo izpraznil vaše denarnice. Nizke cene, prijazni prebivalci, odlična hrana in veliko število gradov je le nekaj razlogov, zakaj bi moral vsaj enkrat v življenju obiskati Bratislavo. Njeno mestno jedro vas bo spominjalo na Ljubljano, saj so tudi tam ulice namenjene samo pešcem in zaradi tega idealne za raziskovanje. 

PREBERI ŠE
Zakaj morate prav zdaj obiskati čarobni Maroko?

Cork, Irska
Cork, IrskaFOTO: iStock

6. Cork, Irska

Cork je irsko mesto, ki ga marsikdo pozna kot destinacijo, ki sta jo za svoje medene tedne izbrala Kim Kardashian in Kanye West. Povpraševanje po prenočiščih je v primerjavi z lanskim letom naraslo za kar 84 %, in prepričani smo, da ne boste razočarani, če za svojo naslednjo destinacijo izberete to priljubljeno irsko mestece. 

Sienna, Malta
Sienna, MaltaFOTO: iStock

5. Sliema, Malta

Sliema je priljubljeno turistično letovišče na Malti, ki je poznano predvsem po svoji promenadi, številnih nakupovalnih centrih, restavracijah in barih. 

Krf, Grčija
Krf, GrčijaFOTO: iStock

4. Krf, Grčija

Za vse, ki bi se radi pred zimo še malo pogreli na soncu, je grški otok Krf, kjer se temperature oktobra dvignejo vse do 23 stopinj Celzija, odlična izbira. Poleg tega, da ponuja prekrasne zalive in dolge plaže, ga številni imenujejo tudi zeleni otok. 

Španija
ŠpanijaFOTO: iStock

3. Extremadura, Španija

"Gre za eno najbolj nepoznanih regij v najbolj znani državi za počitnikovanje v Evropi." S temi besedami pri Lonely Planetu opisujejo avtonomno skupnost v zahodni Španiji, kjer sta provinci Caceres in Badajoz. Območje je kot nalašč za turiste, ki si želijo odkrivati lepote Španije daleč stran od turističnega vrveža, ki sicer velja za to državo. Poleg glavnega in zgodovinsko zelo bogatega mesta Merida, v katerem je mogoče videti najbolj ohranjene ruševine Španije iz obdobja Rimljanov, je ta regija znana tudi po odličnih restavracijah in tapas barih. 

PREBERI ŠE
To je eden najlepših kotičkov Slovenije

Lvov, Ukrajina
Lvov, UkrajinaFOTO: iStock

2. Lvov, Ukrajina

"Najboljše, kar lahko ponudi Ukrajina." S temi besedami Lonely Planet opisuje mesto na zahodu države, ki je med drugim zelo znano po številnih festivalih, pohvali pa se lahko tudi z izjemnimi arhitekturnimi znamenitostmi, zaradi česar Lvov številni primerjajo s Prago in Krakovom. Staro mestno jedro je vpisano celo na seznam svetovne dediščine organizacije Unesco.

Carigrad, Turčija
Carigrad, TurčijaFOTO: iStock

1. Carigrad, Turčija

Carigrad je mesto, kjer se stikata Evropa in Azija in kjer se sodobno prepleta s starodobnim. Poleg tega, da boste lahko nakupovali do onemoglosti in barantali na bazarjih, si ogledovali čarobne zgodovinske stavbe in mošeje, je Carigrad tudi mesto, kjer bodo na svoj račun prišli vsi ljubitelji dobre hrane.

PREBERI ŠE
Istanbul: mesto, ki bi ga moral obiskati vsak