5 idiličnih jezer za popoln vikend oddih

A.K
02.04.2019, 13:49
0
Če spadate med tiste počitnikarje, ki niso ravno privrženci ležanja na plaži in vas bolj kot to podžge odkrivanje novih krajev, športne aktivnosti ali romantični sprehodi, potem so spodnji predlogi naravnost za vas. Izbrali smo vsa bližnja jezera, ki se sicer nahajajo čez mejo, a se do njih lahko odpravite z avtomobilom ali javnim prevozom.

1. Gardsko jezero(Italija)

Gardsko jezero je začelo postajati prepoznavno prav zaradi priljubljenega zabaviščnega parka Gardaland, ki leži tik ob njem. Največje jezero v Italiji ponuja številne aktivnosti za vse tipe obiskovalcev. Tisti, ki iščejo mirnejše predele, jih bodo zagotovo našli v idiličnih naseljih na severnem delu jezera, zabave željni pa na južni strani v okolici mest Bardolino in Peschiera del Garda. Priporočamo vzpon na vsaj kakšno razgledno točko, ki jih v okolici ni malo in obisk starih graščin.

Gardsko jezero
Gardsko jezeroFOTO: iStock

2. Jezero Como (Italija)

Le dve uri vožnje od jezera Garda leži znamenito jezero Como, ki ga obdajajo veličastni hribi in gore. Jezero je znano tudi zaradi slavnega igralca Georgea Clooneya, ki ima tam svojo razkošno vilo in če se potrudite, jo lahko celo najdete. Como je prava izbira za športne navdušence, zlasti tekače, kolesarje, plezalce in jadralce. Romantične duše bodo zagotovo uživale v plovbi z ladjico in razgledu na šarmantne vile posejane ob jezeru. Če imate dovolj časa lahko celo združite izlet na jezero Garda in Como in ste tako deležni dvojne doze fantastičnih doživetij.

Jezero Como
Jezero ComoFOTO: iStock

PREBERI ŠE
To je eden najlepših kotičkov Slovenije

3. Blatno jezero (Madžarska)

Če vas zamika naša vzhodna soseda Madžarska, ne smete izpustiti največjega jezera v srednji Evropi, ki se nahaja le pol ure vožnje iz Lendave. Blatno jezero je odlična ideja za vikend izlet, saj nudi številne rekreativne dejavnosti, obenem pa lahko obiščete tudi romantično mestece Keszthely, kjer se lahko sprehodite po grajskih parkih, obiščete znameniti dvorec plemiške družine Festetics in si privoščite kavo v enem od trendovskih lokalov z razgledom na jezero.

Blatno jezero
Blatno jezeroFOTO: iStock

4. Ohridsko jezero (Makedonija)

Najhitreje boste do Ohridskega jezera prišli z letalom - redna linija vozi z Brnika, če pa želite na pot z avtomobilom, lahko pričakujete vsaj 12 ur vožnje. Če se odločite za slednje, lahko vključite v načrt poti še dodatna večja ali manjša mesta (na primer Zagreb, Beograd, Skopje), kjer si odpočijete. Ohridsko jezero je znano po izjemno čisti vodi in številnih arheoloških najdbiščih. Eno zelo priljubljenih je zagotovo Muzej na vodi, ki je replika koliščarskega naselja. Izletniki se radi podajo tudi k samostanu sv. Naum, od koder sega razgled v Albanijo.

Ohridsko jezero
Ohridsko jezeroFOTO: iStock

PREBERI ŠE
Vikend izlet v Brighton

5. JezeroHallstatt(Avstrija)

Še eno od bližnjih jezer se nahaja ob mestu Hallstatt, znanem tudi po rudnikih soli. Mesto, ki spominja na kakšen Disneyev film, leži na jugovzhodnem delu jezera, razgled nanj pa je naravnost dih jemajoč. Če ste ljubitelji panoram, vas bo navdušila tudi razgledna točka Hallstatt Skywalk na katero se povzpnete z gondolo. Zvečer se lahko sprehodite po starem delu mestnega jedra in si privoščite katero od lokalnih specialitet. Če imate nekoliko več časa, pa se lahko odpravite še do dobro uro oddaljenega Salzburga.

Jezero Hallstatt
Jezero HallstattFOTO: iStock

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.