Top ideja za družinski oddih na Dolenjskem

Zadovoljna.si
20.06.2019, 11:09
Končno počitnice! Čas za sprostitev in družinska doživetja, za katera med letom ni bilo časa. Ko načrtujete, kako boste kar najbolje izkoristili prosti čas, vam bo prišlo prav nekaj nasvetov.

5 nasvetov za sproščen oddih:

Stran od vsakdanjega okolja

Po napornem delovnem obdobju je dobro, da se čim bolj odpočijemo. Od obveznosti se bomo lažje odklopili, če bomo vsaj za dva, tri dni spremenili okolje. Da pa se izognemo kupu prtljage, dolgotrajni vožnji in gneči, izberimo kaj bližnjega, kar ponuja udobje in tudi dejavnosti za vso družino.

Starši, ne mislite samo na otroke – tudi vi si odpočijte

Verjemite, ko si boste vi napolnili baterije, boste lažje poskrbeli tudi za otroke. Naj bo vsaj nekajdnevni oddih tudi po vaši meri oziroma izberite kraj, kjer si boste lahko oddahnili brez skrbi, ker bodo za otroke poskrbeli animatorji.

Kopanje in uživanje na toboganih sprošča napetosti in krepi samozavest. Na fotografiji: Balnea Fun v Termah Dolenjske Toplice.
Kopanje in uživanje na toboganih sprošča napetosti in krepi samozavest. Na fotografiji: Balnea Fun v Termah Dolenjske Toplice.FOTO: Arhiv ponudnika

Plavanje je ena najbolj zdravih in vsestransko koristnih aktivnosti

Gibanje v vodi (in ob njej) spada med najbolj priporočljive dejavnosti, posebej poleti. To velja za odrasle in še bolj za otroke. Plavanje namreč povečuje motorične sposobnosti, krepi mišice in okostje ter vpliva na telesno držo in preprečuje debelost oziroma je za tiste, ki imajo preveliko telesno težo, ena najbolj varnih in učinkovitih oblik gibanja. Doživetja v vodi so odlična za lajšanje psihične napetosti in stresa, za otroke pa je še posebej pomembno, da omogočajo tudi družabnost, stran od elektronskih naprav.

Adrenalinske aktivnosti, kot je dričanje po toboganih, krepijo spretnost in samozavest

Odlično je, če so ob vodi tudi možnosti za adrenalinske aktivnosti, na primer tobogani, ki imajo še dodaten pozitivni učinek. Pri spuščanju po toboganu se v telesu namreč sprošča hormon adrenalin, kar omogoča lažje spopadanje s strahovi, sproščata pa se tudi hormona sreče, serotonin in endorfin, ki dajeta otroku občutek veselja in zadovoljstva in krepita njegovo samopodobo.

Oddih takoj po napornem delovnem obdobju naj bo čim bolj sproščajoč. Na fotografiji: Wellness center Balnea.
Oddih takoj po napornem delovnem obdobju naj bo čim bolj sproščajoč. Na fotografiji: Wellness center Balnea.FOTO: Arhiv ponudnika

Naj bo oddih priložnost za nova spoznanja, ki širijo obzorje in dramijo čutila

Bodimo dovzetni za nova, drugačna doživetja, saj s tem rastemo, in postajajo naše vsakdanje težave manjše in lažje rešljive. Med počitnicami vTermah Dolenjske Toplice lahko, na primer, spoznate vaje in meditacije, ki pomagajo krepiti čuječnost, sproščajo in pripomorejo h globljemu doživljanju narave in sedanjega trenutka. Z energijo gozda, vesolja in glasbe boste zdramili svoja čutila, ki so lahko otopela zaradi hitrega tempa vsakdana, in je zaznavanje okolice zato bolj površno. Naučili se boste, kako se na preprost način spet napolniš z energijo in najdeš notranje ravnovesje.  

Balnea Fun

Adrenalinske navdušence razveseljujejo v Termah Dolenjske Toplice štirje novi tobogani z novim termalnim bazenom, ki bogatijo ponudbo kopališča Wellness centra Balnea. Predšolski otroci pa uživajo na gusarski ladji, na igralih in v čofotalniku ali pa v družbi Meda Teda, ki je – ne boste verjeli – pravi mojster hiphopa in izraznih plesov, rad pa tudi kuha in otroke uči, kako na zdrav način pripraviti njihove najljubše jedi.

Uživajte poletje!

VTermah Dolenjske Toplice  lahko najamete kolesa, na voljo pa vam je tudi vodnik, ki vas bo popeljal na ogled naravnih lepot in znamenitosti, ki jih tu ne manjka. V bližini je urejena tekaška pot, poskrbljeno je za pohodnike, za ljubitelje raftanja, čolnarjenja in tenisa, mlade družine bodo vesele sprehajalnih poti za vozičkarje in poganjalčke. Ob večerih, popestrenih z glasbenimi in filmskimi prireditvami Balnea Art, pa lahko posedite na terasi ob vodnem zrcalu ali  pa se razvajate s kopanjem v soju sveč.

Medo Tedo, ki je pravi mojster hiphopa, razveseljuje otroke in starše, saj so ti veseli, da so otroci v varnih rokah.
Medo Tedo, ki je pravi mojster hiphopa, razveseljuje otroke in starše, saj so ti veseli, da so otroci v varnih rokah.FOTO: Arhiv ponudnika

Sponzorirana vsebina