5 idiličnih francoskih vasic, ki vas bodo osupnile

A.K
17.02.2019, 10:36
0
Se tudi vam zdi, da je vse francosko povezano z eleganco, neustavljivim šarmom in ljubeznijo? Oddih v Franciji, pa naj bo kjerkoli že, je vedno odlična izbira za vse tipe parov, ki si želijo vstopiti v brezčasni svet starih mestnih jeder, skrivnostnih vasic in čutnega razvajanja. Tokrat smo se odločili, da vam predstavimo odlično idejo za romantični pobeg v najlepša francoska mesta, ki vas ne bodo pustila ravnodušne. Če ste iskali idejo za vajino obletnico, ali le krajše počitnice, vam je ta predlog pravzaprav pisan na kožo. In ne - ne skriva se vse v Parizu.

Colmar

Pravijo, da je Colmar ena od najbolj romantičnih mest v Franciji, kar potrdi že pogled na čudovite fotografije. Tlakovane ulice, alzaške hiške z lesenimi detajli, vodni kanali, obokani mostovi in cvetje vsepovsod - je lahko še lepše? Mesto se ponaša s kar sedmimi restavracijami, ki so si prislužile Michelinovo zvezdico, da sploh ne govorimo o francoskem vinu, zato je to tudi odlična lokacija za gurmanske užitkarje. Romantiki bodo uživali na ladji z ravnim dnom, ki počasi pluje skozi slikovito mesto.

Magični Colmar je prava paša za oči.
Magični Colmar je prava paša za oči.FOTO: Dreamstime

PREBERI ŠE
Toskana: 7-dnevni načrt, s katerim jo boste doživeli v celoti

Annecy

To romantično mestece je od Pariza oddaljeno približno 4 ure vožnje, zato ga lahko prihodnjič umestite v potovalni načrt. Navdušeni boste na slapovi rož, ki padajo z okenskih polic starih hiš, še bolj pa nad jezerom labodov Annecy, ki je po besedah domačinov prav posebne modre barve. Sprehodite se čez most zaljubljencev (Pont des Amours) - legenda pravi, da če se tam poljubita, ostaneta skupaj za vedno. Lahko se odločite tudi za križarjenje z večerjo ali pa se namestite v enem od starih butičnih hotelov z razgledom na jezero.

Romantični Annecy.
Romantični Annecy.FOTO: Dreamstime

Champagne-Ardenne

Ljubitelji odličnih francoskih vin pravijo, da ni bolj romantičnega kot obisk regije Champagne- Ardenne, kraljestva starih vasic, neskončnih vinogradov in šampanjca na vsakem jedilniku. Priporočamo vam nastanitev v Epernayu, kjer se nahaja nekaj najbolj znamenitih ’šampanjskih’ hiš na svetu - tu lahko degustirate dolgo v noč. Tisti bolj zahtevni pa se lahko namestite v razkošne hotele, ki se nahajajo v osrčju vinogradov in vrtov. Bi si lahko želeli še kaj več?

Nasadi trt v območju Champagne-Ardenne.
Nasadi trt v območju Champagne-Ardenne.FOTO: Dreamstime

PREBERI ŠE
Na obalo Amalfija ali raje v Cinque Terre?

Sarlat-la-Caneda

Pravijo, da se v tem srednjeveškem mestecu v osrčju Perigorda večerne luči svetijo v zlati barvi. Intimne restavracije, kavarne in bari zasedajo večji del čudovitega starega mestnega trga Place de la Liberte. Mesto je znano tudi po sobotnem marketu, kjer si lahko piknik košaro napolnite z lokalnimi dobrotami. Priporočamo vam sprehod ob reki Dordogne, po kateri se zapeljete mimo očarljivih mest kar s kanujem. Za neustavljive romantike priporočamo namestitev v enem od starih dvorcev, ki nosijo prav posebne zgodbe.

Srednjeveško mestece Sarlat-la-Caneda.
Srednjeveško mestece Sarlat-la-Caneda.FOTO: Dreamstime

Eze

Eze je mala, skrivnostna, a slikovita vasica, ki se nahaja na hribu visoko nad francosko riviero. Sestavljajo jo stare kamnite hiše, tlakovane terase, eksotični vrtovi kaktusov in pa seveda gurmanske restavracije ter razkošni hoteli z dih jemajočim razgledom na prostrano morje. Eze priporočamo parom, ki si želijo predvsem miru in skupnih trenutkov v skritih vasicah. Če se vama zahoče, se lahko še vedno odpravita na obalo, ki je pod vama.

Slikovita vasica Eze.
Slikovita vasica Eze.FOTO: Dreamstime

PREBERI ŠE
5 romantičnih mest v Dolomitih, ki jih morate obiskati